Kategorijos aptarimas:Valstybės

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

"Ši" kategorija pažeidžia antrą kategorizavimo taisyklę (straipsnis ir subkategorijoje, ir kategorijoje).

Šiai problemai išspręsti reikia:

arba

Aš už antrą variantą -- E rulez 00:54, 15 Lapkričio 2005 (EET)

Aš ne, nes kai kurios valstybės neaišku, kuriuose žemynuose yra, ir pagal skirtingą klasifikacią priskiramos tam arba anam žemynui. Pvz. Gruzija, Armėnija, Azerbaidžanas priskiamos Europai arba Azijai. O be to, kai kas gali žinoti valstybės pavadinimą, bet nežinoti, kokiame tiksliai žemyne ji yra. Mano galva, dabartinė padėtis yra gera; kas nori, gali ieškoti visų valstybių pagal abėcėlę, o kas nroi - pagal žemynus

Šalių sąrašas - sąrašas pagal abėcėlę. O dabartinė padėtis nėra gera. E rulez 10:32, 15 Lapkričio 2005 (EET)
Šiaip informacijos perteklius gal ir nėra gerai, bet šiuo metu minėtą šalių sąrašą rodos ne taip ir paprasta rasti - bent jau nėra tiesioginės nuorodos iš kiekvienos valstybės straipsnio. Tuo tarpu kategorija labai akivaizdus naršymo būdas. Taigi, jei naikinti tiesioginį priklausymą valstybių kategorijai, reiktų sugalvoti kaip kompensuoti tos nuorodos praradimą (pvz dėti nuorodą Šalių sąrašas į infolentelę kažkur; ar dar kažkaip). knutux 11:12, 15 Lapkričio 2005 (EET)
Esmė, kad yra grubiai pažeidžiama viena svarbiausių kategorizavimo taisyklių. Techniškai turbūt būtų lengviausia kategoriją keisti į, pvz., Kategorija:Visos valstybės arba Kategorija:Valstybės pagal abėcėlę, Kategorija:Valstybių sąrašas ar kokią nors kitą kategoriją. E rulez 12:45, 15 Lapkričio 2005 (EET)
Na aš čia neįžvelgiu tokios didelės problemos, bet neturiu nieko prieš perkėlimą į atskirą straipsnį, tada nesimaišys visokie sąrašų straipsniai su valstybių straipsniais. knutux 13:10, 15 Lapkričio 2005 (EET)
Techniškai kategorizacijos taisyklės čia pažeidžiamos, bet iki šiol tai laikėme vienintele išimtimi. O galbūt variantas būtų atsisakyti šitų smulkių subkategorijų "Europos valstybės ir pan.". Paliekam valstybių straipsniuose vieną kategoriją "Valstybės", o su kitomis žemyno valstybėmis susiejam per infolenteles, kurios jau beje ir taip yra visur sudėtos.Dirgela 06:16, 17 Lapkričio 2005 (EET)
O po kuo tada dedame valstybės kategorijos straipsnį - irgi po Valstybėmis? knutux 08:26, 17 Lapkričio 2005 (EET)
Turbūt, taip pat ir "netikra valstybė" gal dar koks vienas kitas tiktų į šią kategoriją.Dirgela 08:21, 19 Lapkričio 2005 (EET)

kategorizacijos principai - pasiūlymas[redaguoti vikitekstą]

Šioje kategorijoje turi būti:

  • visi straipsniai apie valstybes;
  • kategorijos su valstybių grupavimu pagal tam tikrą principą, pvz., "salų valstybės", "istorinės valstybės".
  • Valstybių sąrašų kategorija (nes beveik tas pats kas antras punktas)

Visos kitos kategorijos čia neturėtų būti priskiriamos. Straipsnių grupavimai pagal valstybes nėra tiesiogiai susiję su šia kategorija, todėl neturėtų būti šitos kategorijos subkategorija.Dirgela 19:51, 18 Rugsėjo 2006 (EEST)