Kategorijos aptarimas:Lietuvos mokslų akademijos tikrieji nariai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

O gal geriau pervadinti kategoriją į "LMA nariai" arba "LMA akademikai"? Tada būtų galima sukurti kategorijas "LMA nariai korespondentai", "LMA nariai ekspertai" (arba LMA keičiant į visą pavadinimą "Lietuvos mokslų akademijos <...>"). Vientisumo vardan. – Andrius // 16:23, 2009 sausio 2 (EET)

Turbūt gera mintis - „Lietuvos mokslų akademijos nariai“. Įdėsiu atitinkamą šabloną. --Martynas Patasius 19:04, 2009 sausio 2 (EET)
Tadavardan tikslumo "tikrieji nariai"? Kad būtų galima atskirti akademikus nuo narių ekspertų ir narių korespondentų. – Andrius // 22:45, 2009 sausio 2 (EET)
Sakyčiau, jei prireiks, vėliau bus galima šią kategoriją („Lietuvos mokslų akademijos nariai“) skaidyti į „Lietuvos mokslų akademijos tikrieji nariai“, „Lietuvos mokslų akademijos nariai korespondentai“ ir „Lietuvos mokslų akademijos nariai ekspertai“. O gal net dar geriau bus šitą skirstymą pateikti sąrašu, o ne kategorija. Tada ir datas galima bus nurodyti, ir mokslo šakas... --Martynas Patasius 23:06, 2009 sausio 2 (EET)
Sąrašus galima padaryti bet kada. O toks kategorizavimas priimtinas kitose Vikipedijose ir yra patogus, nes nesuplakama viskas į vieną krūvą, o išskiriama, kad būtų aiškiau :) – Andrius // 23:09, 2009 sausio 2 (EET)
Vargu, ar reiktų skaidyti į potemes, nes akademikų, įskaitant narius korespondentus nėra daug. Sąrašas yra VLE. Be to, ir kitose viki neskaidoma. Ekspertas iš viso yra tik laikinas narys, iš rašytų biogramų net nepastebėjau, kad kas iš ekspertų būtų tapęs net nariu korespondentu - juk ir jų vietų skaičius ribotas. --lazdynas 13:40, 2009 sausio 4 (EET)
Ekspertų ir korespondentų būna daugiau, nei akademikų. Bet kokių atveju net jei narystė laikina (akademikas irgi ne iki mirties, o būna perrenkamas), tai pažymėtinas dalykas. Todėl nemanau, kad verta bus per 150-200 (įskaitant buvusius) asmenų sukišti į vieną kategoriją, kai laisvai galima suskaidyti į tris po ~50. Be to, viena kategorija iš principo būtų neteisinga, nes ekspertai ir korespondentai nėra tikrieji nariai, taigi ne akademikai. – Andrius // 13:55, 2009 sausio 4 (EET)