Kategorijos aptarimas:Informatikai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kas yra informatikai? Programų kūrėjai??--Dirgela 12:58, 22 Spalio 2005 (EEST)

Ir ne tik galima būtų atskirai padaryti subkategoriją programų kūrėjai ar programuotojai. Čia daugiau bendrinė kategoriją apimanti visus žmones (programuotojai, grafikos dizaineriai ir t.t.) dirbančius informatikos srityje. Atlantas 13:41, 22 Spalio 2005 (EEST)

Gerai, o ar telpa informatikai i kategorija "Mokslininkai" ar tai kazkas platesnio? Uzlaisva marsa 15:52, 16 Kovo 2006 (EET)

Šiaip tai dabar iškreipta kažkokia šita kategorija, pagal prasmę lyg ir turėtų būti informatikos mokslininkai (kokie nors Turingas, Dijkstra, etc), o yra programinės įrangos gamintojai, B.Geitsas (kuris, nors ir buvo kažkada programuotoju, bet vistik žymus verslo pasiekimais, ne programavimo, taigi turėtų būti tik prie verslininkų) bei L. Torvaldsas (kuris irgi garsus ne kai informatikas ar programuotojas, bet kaip įrangos kūrėjas). Tai kažkaip čia reiktų pertvarkyt - gal daryti Programuotojų kategoriją, o informatikų mesti lauk. knutux 16:18, 16 Kovo 2006 (EET)

Skamba logiskai Uzlaisva marsa 12:36, 18 Kovo 2006 (EET)

Aš tai išvis pasisakyčiau, kad panaikinti bendrinę Mokslininkų kat., kadangi labai jau neapibrėžta. Labai daug (arba labai mažai) profesijų apimtų; mokslas bendrąją prasme apimtų fizikus, informatikus, matematikus, biologus, geografus ... visų disciplinų atstovų kurias galima pavadinti mokslu, arba imti tik grynai tikruosius mokslininkus, kurie atlieka mokslinį darbą t. y. kuria naujoves, rašo mokslinius straipsnius-darbus ir pan. tikrai užsima mokslų, nes pvz. aš esu informatikas, tačiau nesu mokslininkas ir ką daryt tada. Man kilo klausimas dėl informatikų. Argi informatikais nelaikomi programinės įrangos kūrėjai (programuotojai), manau jie patys tikriausi informatikai :) tikresnių nėra? (Gal tada kurti Informatikai, o į jų kat. įeitų programuotojai) Išėsmės Informatikai labai platus apibrėžimas, pan. kaip muzikantai. P.S. Bilas Geitsas informatikas ir verslininkas. --Atlantas 14:19, 18 Kovo 2006 (EET)

Na, kategorija yra toks dalykas kuris niekad nebus iki galo tobulas. Tad tenka taikytis ir kazka primityvinti. Ir tikrai nesutinku kad reikia naikinti mokslininku kategorija del to kad neviskas teisingai issidesto. Uzlaisva marsa 13:25, 20 Kovo 2006 (EET)