Kategorijos aptarimas:Filosofai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Suskirsčiau filosofus pagal valstybes. Pvz. Italų filosofai, tada nebereikia rašyti cat. italija, cat. filosofai., taip pat siūlau "rinkti" vienos specialybės žmones į krūva (pvz: Politikai ), o kai pasieks tam tikra skaičių 20-30 galima išskirstyti juos pagal valstybę ar ką kita.Atlantas 8 Liepos 2005 23:36 (EEST)

Teisingiau skirstyti filosofus pgal laikotarpius - "Antikos", "Renesanso", "Viduramžių", "Rytų" ir pan. kitaip bus daug painiavos - Kantas, pvz., Vokietijos filosofas ar Prūsijos (Vokietijos kaip valstybės tuo metu net nebuvo) ir pan.?Dirgela 9 Liepos 2005 08:39 (EEST)
Tikrai sutinku, kad neverta skirstyti filosofų pagal šalis, dar Senovės Graikijos tai dar nieko, bet ir tai labiau atitinka laikotarpį. reiktų skirstyti pagal laikotarpius ir plačias geografines-kultūrines teritorijas (kad nesuplakti kinų ir europiečių ar pan). Knutux 9 Liepos 2005 15:23 (EEST)
Dar galima suskirstyti filosofus pagal gimimo metus. O metus - pagal dienas. Gausime nuostabia hierarchine struktura, kurioje bus nieko neimanoma rasti (kaip jau dabar yra). O 2ju lygio nepakanka? Filosofija->Filosofai ir tai jau reikia papildomu veiksmu, o jeigu dar filosofai bus 18kos lygiu subkategorijose... kokia prasme?
Vakar ieškojau wikipedijose ivairiom kalbom straipsnių apie keliautojus ir tyrinėtojus susijusius su Amerikos atradimu. Deja daugeliu atveju rasdavau tik bendras "tyrinėtojų" kategorijas su penkiasdešimt pavardžių - jei nori atsirink ko tau reikia. Va tau ir du lygiai. Tas pats su filosofais - sudėsim Donskį čia su Platonu į vieną kategoriją, nu ir kokia prasmė? Ne didesnė nei kategorija straipsnių kurių pavadinimo antra raidė "Ū".--Dirgela 08:20, 4 Spalio 2005 (EEST)
O gal daryti kazka tipo "views"? Kategorija "Filosofai visas sarasas" ir "Fiolosofai, kuriu pavadinimo antra raide "Ū""? Aarba det ir kategorija ir subkategorija, kad subgrupes butu prie bendru grupiu o ne vietoj ju?
Nu čia Mediawiki klausimai, tobulesnis rūšiavimas ir kategorizavimas aišku būtų didelis privalumas.Dirgela 08:58, 8 Spalio 2005 (EEST)