Kategorijos aptarimas:Alternatyvi medicina

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Netikslu čia priskirti kategoriją pseudomokslai, kadangi alternatyvi medicina nebūtinai yra pseudomokslas. --Nomad 02:19, 2007 Birželio 5 (EEST)

Beveik visi str. priklauso Pseudomokslų kategorijai, todėl tikslinga, pažiūrėkite į kategorijos turinį. --Atlantas 11:08, 2007 Birželio 5 (EEST)
Tokiu atveju, įdomu, kas yra Alternatyvi medicina, jei ne pseudomokslas? (retor. kls.) --Atlantas 11:09, 2007 Birželio 5 (EEST)
Gal vertėtų kategoriją skirstyti į dvi dalis - "tradicinė medicina" (kur patektų ne pesudomokslo medicinos rūšys) bei kitą kategoriją (nežinau kaip pavadinti - "pseudomedicina" ar pan?)? knutux 13:46, 2007 Birželio 5 (EEST)

Kiek teko bendrauti su gydytojais, tai tikino, jog alternatyvi medicina yra nepripažinta kaip veikianti (gydymo efektyvumas toks, koks ir placebo). O jei koks nors gydymas iš "alternatyvios medicinos" viršija placebo, tai tas gydymas jau skaitosi nebe "alternatyvi medicina", o tiesiog medicina :). Mano nuomuone alternatyvi medicina įeina į pseudomokslus. Kaip ir kiti pseudomokslai, pristatoma kaip veikianti, kaip didelė išmintis, net ir tokių juokingų faktų kaip "mokslas pripažysta kaip veikiančią" yra apstu. Ąžuolas 13:58, 2007 Birželio 5 (EEST)

Skirstyti neverta, nes yra tik viena medicina, o Alternatyvioji medicina susijusi su iš savo nagrinėjamų pozicijų, nesvarbu, kad oficialiai ji nepripažįstama medikų, bet pretenduoja į šį mokslą, todėl jos pagal kategorijas turi būti susietos, kaip kad ir kitose Vikipedijose, pseudomokslas įeina į tą mokslą, kuriuo sekia būti pripažintas. --Atlantas 14:11, 2007 Birželio 5 (EEST)
Tik šiaip ankščiau kategorija buvo priskirta tik Medicinos kategorijai. --Atlantas 14:12, 2007 Birželio 5 (EEST)
Pritariu Knutux nuomonei - gydymas žolelėmis (kurios yra tų pačių vaistų sudėtyje), akupunktūra (kaip ir masažas) yra tradicinė medicina ir su jokiais pseudomokslais neturi nieko bendro. Kitas klausimas, su likusiais (hileriai ir pan.) - ten greičiausia pseudomokslai. Hugo.arg 14:13, 2007 Birželio 5 (EEST)
Akupunktūra - visuotinai pripažįstama kaip pseudomokslas. Visi - pseudomokslai, todėl ir kat. turėtų būti prie pseudomokslų. Nereikia keisti esamos padėties, tik pridėti prie pseudomokslų. Nelabai gerai būtų bendrą kategoriją, skaidyti į dvi, kurios apie tą patį kalba. Negi analogiškai visur kur yra kategorija su netradiciniais dalykais dėsim vienus "Tradiciniai dalykai" ir "netradiciniai dalykai". Ir apskritai kas sprendžia, kad jie tradiciniai, tau tradicinis, man ne, tai kur dėti? (pvz., gal Hugo akupunktūra - tradicinis, man - ne. --Atlantas 16:45, 2007 Birželio 5 (EEST)
Pradžiai labai padėtų straipsnis 'alternatyvioji medicina', kad būtų aiškiau kas turima galvoj naudojant tą sąvoką. O iš konteksto čia iškrenta turbūt tik ajurveda ir akupunktūra, nes tie reiškiniai dvilypiai - šiuolaikinis jų praktikavimas yra pseudomokslinis, tačiau kaip tam tikros kultūros dalis jie neturėtų būti siejami su mokslu išvis, nes atsirado, kai nebuvo nei mokslo, nei medicinos šiuolaikiniu supratimu. Analogija - astrologija, kuri praktikuojama šiais laikais yra pseudomokslas, o viduramžiais - šiuolaikinės astronomijos pradininkė.--Dirgela 18:46, 2007 Birželio 5 (EEST)