Kas nori nužudyti Mią?

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Aktoriai Mia ir A. Gradauskas
ŽanrasBiografinis, drama
Režisierius (-iai)Alvydas Šlepikas
Saulius Balandis
VaidinaMia
Donata Kielaitė
Algirdas Gradauskas
Adolfas Večerskis
Ramūnas Rudokas
Larisa Kalpokaitė
Kilmės šalis Lietuva
Sezonų skaičius1
Serijų skaičius40
Gamyba
Prodiuseris (-iai)Rolandas Skaisgirys
Trukmė30 minučių
Transliacija
Originalus kanalasTV3
Originalus laikotarpis2011 m. vasaris-gegužė

Kas nori nužudyti Mią? – 2011 m. lietuvių biografinis serialas apie populiarią Lietuvos popmuzikos atlikėją Mią. Anot kūrėjų, didžioji juostos dalis paremta tikrais pastarojo pusmečio Mios gyvenimo įvykiais. Daugiaserijinėje dramoje pasakojama apie asmeninį Mios gyvenimą. Sukurtas prodiuserinėje kompanijoje Videometra. Nežiūrint daugelio intriguojančių klausimų, liečiančių serialo siužetinę liniją bei intensyvios reklaminės kampanijos, serialas populiarumo ir gerų atsiliepimų nesulaukė, jo reitingai kitų Lietuvos televizijų programų tarpe buvo žemi.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Serialui dar nepasirodžius eteryje, jis jau tapo Lietuvos pramogų pasaulio naujiena, pakursčiusią aibę klausimų: ar iš tiesų dainininkė Mia visiems laikams išsižadėjo seno mylimojo ir susirado naują, ar aktorius Ramūnas Rudokas jos kelyje – tik kolega? Kodėl, anksčiau noriai dalijusi interviu, dabar Mia atsitveria tylos siena? Populiariausias klausimas – ar tikrai dainininkės gyvybei kilo pavojus?

Kai kurie pasakojimo momentai taip susipynę, kad sunku atskirti, kur – Mios realaus gyvenimo aidas, o kur – fantazijos vaisius. Personažai šioje istorijoje išgyvena ne tik jos, bet ir savo audringas dramas. Čia nestinga meilės, neapykantos, karštų emocijų. Mios bute ir dar keliose vietose yra sumontuotos sekimo vaizdo kameros, todėl žiūrovai serialą daugeliu atveju žiūri kaip realybės šou, patys galėdami pasijusti detektyvais.

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Žmonių, linkėjusių Miai bloga, būta nemažai. Privatus detektyvas Rimas (akt. Aleksas Kazanavičius) pasamdomas išsiaiškinti, kas trokšta Mios mirties. Įtariamųjų ratas – platus. Šešėlis krinta ant visų iš eilės: ir ant Mios mylimojo, plastikos chirurgo (akt. Ramūnas Rudokas), ir ant jo slaptos meilužės, kuri dedasi gera dainininkės drauge (akt. Donata Kielaitė). Tarp įtariamųjų nestinga ir tokių asmenų, kurių pavardės kone kasdien linksniuojamos pramogų skiltyse. Keistoje istorijoje dalyvauja pamišęs gerbėjas (akt. Mindaugas Ancevičius), nuolatinis Mios pakeleivis vadybininkas (akt. Algirdas Gradauskas), keistus patarimus dainininkei dalijantis senas, gudrus lapinas (akt. Adolfas Večerskis). Sąmokslo teorijoje netikėtai blyksteli detektyvo žmonos (akt. Monika Bičiūnaitė) akys. Pasirodo, ji neretai vieši kito vyro lovoje. Be to, moters brolis (akt. Tomas Kliukas) kaltina Mią iš jo pavogus hitą ir sugadinus karjerą… Aiškumo į šią nešvarią istoriją įneša įveltos gražiosios detektyvo sekretorės mama (akt. Larisa Kalpokaitė).

Aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]