Korėjietiški siaubo filmai

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio K-Horror)

Korėjietiški siaubo filmai, dar vadinami K-HorrorPietų Korėjos kino siaubo filmai. Dažniausiai taip vadinamas po 1990 m. susiformavęs korėjietiškas siaubo filmų požanris, tačiau apskritai siaubo filmai Korėjoje buvo kuriami nuo pat kino šalyje atsiradimo.

Korėjietiški siaubo filmai turi daug panašumų su J-Horror – japoniškų siaubo filmų požanriu. Skirtingai nei Vakaruose, čia siaubo atmosfera rečiau kuriama žiauriais žudynių ar kankinimų vaizdas, dažniau - subtilesnėmis psichologinėmis priemonėmis. Tai nereiškia, kad žiaurių vaizdų nebūna, tiesiog jie nėra pagrindinis akcentas.

Kaip ir japoniškuose siaubo filmuose, populiarus moters vaiduoklio motyvas. Jis sutinkamas daugelyje garsių korėjietiškų siaubo filmų: „Šnabždančiuose koridoriuose“ (1998), „Blogojoje dvynėje“, „Dviejų seserų istorijoje“ ir kitur.

Žymesni režisieriai ir filmai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kartais siaubo filmu laikoma ir Kim Ki-dukoSala“.

Korėjietiškus siaubo filmus kartais perstato Vakaruose, tačiau ši praktika nėra taip paplitusi, kaip japoniškų siaubo filmų atveju. Tarp tokių yra „Dviejų seserų istorija“, Holivude pastatyta kaip „Uninvited“, „Į veidrodį“ (perstatytas Vakaruose kaip „Veidrodžiai“) ir kiti.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]