Jonavos sporto, sveikatingumo ir pramogų kompleksas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Jonavos rajono savivaldybės sporto, sveikatingumo ir pramogų kompleksas (JSSPK) - sporto, sveikatingumo ir pramogų kompleksas Jonavoje; sporto bazė, įkurta teritorijoje, esančioje tarp Varnutės upės tvenkinio, Joninių slėnio ir Žeimių gatvės. Adresas: Žeimių g. 17, Žeimių g. 17A. Bendras plotas: 12,29 ha. Sporto, sveikatingumo ir pramogų kompleksą sudaro universali sporto salė, Sporto ir pramogų centras, renovuojamas stadionas bei Joninių slėnis. Komplekso pastatai - abipus pėsčiųjų tako (pėsčiųjų takas tarsi apjungia pastatus ir formuoja vientisą kompleksą).

Tikslai, statybos etapai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2006 m. birželio 22 d. Jonavos rajono savivaldybės taryba pritarė projekto „Pramogų, sporto ir sveikatingumo kompleksų statyba ir stadiono rekonstrukcija“ koncepcijai. Projekto tikslai - pagerinti sąlygas sportininkams ir užsiiminėjantiems kūno kultūra; sudaryti sąlygas į sporto bazę patekti ir užsiiminėti neįgaliesiems; pritaikyti sporto bazę ir jos prieigas sportininkams, aktyviam poilsiui ir paslaugų verslo plėtrai. Jonavos rajono savivaldybės administracijos direktorius paskirtas atsakingu už sprendimo vykdymą. Stadiono renovacijos bei universalios sporto salės statybos organizatorius - Jonavos rajono savivaldybė. Ieškomas privatus investuotojas (į visą kompleksą arba į atskiras jo dalis).

Pastačius naują sporto sveikatingumo kompleksą, bus sudarytos geresnės sąlygos Jonavos rajono klubinėms komandoms, Jonavos sporto centro moksleivių vedančiosioms komandoms treniruotis ir vykdyti varžybas, siekti didelio meistriškumo. Atsiras galimybė vykdyti tarptautines, nacionalinės ir regioninės reikšmės, rajoninius sportinius renginius ir varžybas. Padės efektyviau, įvairiau vykdyti prevencines programas, kurios padeda moksleiviams ir jaunimui išsiugdyti sąmoningą ir atsakingą požiūrį į savo veiksmus, aktyvins šių vaikų ir jaunimo socializaciją. Atsiras galimybė užsiiminėti kūno kultūra ir sportu neįgaliesiems ir jiems integruotis į visuomenę per sportą. Renovuotas stadionas atitiks Lietuvos futbolo federacijos keliamiems licencijavimo rezultatams, bus sudarytos sąlygos vykdyti nacionalines, regionines ir kitas lengvosios atletikos varžybas[1].

Pramogų, sporto ir sveikatingumo kompleksas kuriamas 3 etapais. Pirma statoma sporto salė, įrengiamos žiūrovų tribūnos prie Jonavos stadiono futbolo aikštės (I etapo darbų vertė - apie 15 mln. Lt, darbams pradėti 2010 m. pakaktų 900 000 Lt). 2010 m. baigiamas rengti sporto, sveikatingumo ir pramogų komplekso teritorijos detalusis planas. Rengiama techninio projekto architektūrinė dalis. Toliau bus statomas pramogų kompleksas ir viešbutis (pritraukiant verslo investicijas). Iki 2015 m. bus sutvarkytas Joninių slėnis (tam tikimasi gauti lėšų iš ES struktūrinių fondų). Visų darbų vertė – apie 136 mln. Lt[2].

Sporto salė, stadionas, aikštės, viešbutis, kiti statiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Jonavos arenos vizija
Sporto ir sveikatingumo kompleksas (Jonavos sporto centras[3])
  • Jonavos arena - 2000 vietų universali sporto salė su VIP ložėmis (salė pritaikyta žaisti krepšinį, rankinį bei tinklinį, taip pat organizuoti kultūros renginius). Dalis tribūnų yra sustumiamos. Salės aikštės matmenys parinkti tokie, kad sustūmus pirmojo aukšto tribūnas ir ją padalinus į 3 aikšteles skersai vienu metu galėtų vykti trejos krepšinio treniruotės[4].
  • 60 nakvynės vietų gyvenamasis blokas
  • universali treniruoklių salė, aerobikos salė
  • maitinimo blokas
  • medicininės diagnostikos ir procedūrų kabinetai
  • administracinės patalpos
  • 25 m ilgio baseinas (4-6 plaukimo takai)[5].
Stadionas
JKKSC stadionas
Pagrindinis straipsnis – Jonavos stadionas.

2008 m.-2010 m. renovuotas Jonavos centrinis stadionas. Įrengtos tribūnos su 2000 sėdimų vietų (2009 m.-2010 m.). Dar 1000 sėdimų vietų numatyta lengvų konstrukcijų tribūnose. Po stacionariomis tribūnomis numatoma įrengti stadiono veiklai vykdyti reikalingas patalpas. Tribūnos projektuojamos vietoje esamų medinių tribūnų. Stadione buvo pakeista bėgimo takų danga; įrengtas lengvosios atletikos sektorius; rekonstruota žalia veja; įrengta laistymo sistema; įrengtas apšvietimas; įrengti tablo; įrengti viešieji tualetai; įrengtos 4 universalios lauko aikštelės. Planuojami 9 bėgimo takeliai.

Pramogų kompleksas

UAB „Achemos grupės“ užsakymu yra parengtas projektas statyti boulingo ir pramogų centrą.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]