Jūros traktorius

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Burgo salos jūros traktorius

Jūros traktorius – motorinė transporto priemonė, skirta važinėti sekliais vandenimis lygiu dugnu ir pervežti keleivius. Turi keleivinę platformą, apie 2 m pakeltą virš ratinio traktoriaus tipo važiuoklės.

Ankstyvieji jūros traktoriai turėdavo 20-40 AG galingumo variklį ir perveždavo daugiausia 10 keleivių. Jūros traktoriai buvo populiariausi apie 1930 m., buvo naudojami kaip unikali transporto priemonė, kuria vežiodavo žmones jūros seklumomis palei pajūrio viešbučius ir jūros kurortų pakrantėmis. Taip pat juos naudodavo ir kaip keltus žmonėms kelti sekliomis vietomis.

Šiais laikais jūros traktoriai praktiškai išnykę – juos išstūmė kateriai, valtys ir keltai laivai, nes jie efektyvesni ir patogesni.

Dabartinis panaudojimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Viešbutis „Burgh Island Hotel“, esantis Burgo saloje (Burgh Island) turi ir naudoja vieną jūros traktorių, kuris vežioja viešbučio klientus per 250 m skersmens sąsiaurį, skirianti Burgo salą nuo sausumos potvynių metu, kai vanduo užlieją kelią, jungiantį salą su sausuma. Dabartinis traktorius yra trečia viešbučio naudojamų traktorių karta.