Ideali vieta žmogžudystei

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ideali vieta žmogžudystei

PavadinimasUn posto ideale per uccidere
Kilmės šalis Italija
Prancūzija
RežisieriusUmberto Lenzi
Scenaristas (-ai)Antonio Altoviti
Lucia Drudi Demby
Umberto Lenzi
VaidinaIrene Papas
Ornella Muti
Ray Lovelock
Metai1971
Žanrastrileris
Trukmė90 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Ideali vieta žmogžudystei (it. Un posto ideale per uccidere) – 1971 m. italų ir prancūzų sukurtas trileris.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Ingrida ir Dikas, du studentai iš Skandinavijos, nusprendžia praleisti atostogas Italijoje. Pinigų kelionei jie užsidirba pardavinėdami atsivežtą pornografiją, kuri šalyje yra uždrausta. Greitai uždirbti pinigai taip pat greitai ir išleidžiami, todėl jaunuoliai imasi pardavinėti savo pačių nuotraukas ir netrukus įkliūna policijai. Jiems nurodoma per parą palikti šalį, tačiau, po vakaronės su baikeriais pasigedus turėtų pinigų, jie nusprendžia vėl pamėginti parduoti kelias Ingridos nuotraukas.

Sumanymas nepavyksta, nes jie vėl apskundžiami policijai ir priversti sprukti. Kelionėje baigiasi benzinas ir jie nutaria laikinai prisiglausti name, kuris atrodo negyvenamas, tikėdamiesi garaže rasti degalų. Jiems patekus į garažą paaiškėja, kad name gyvena moteris, vardu Barbara, su vyru, kuris išvykęs į komandiruotę.

Jaunuoliai tikina neketinantys daryti nieko blogo ir galiausiai Barbara įkalba juos pasilikti nakčiai. Netrukus Ingrida pastebi, kad Barbara neabejinga Dikui. Pradžioje jai tai atrodo įdomu, tačiau kai naktį jis nueina į jos miegamąjį, reikalai ima komplikuotis. Ryte jaunuoliai pradeda įtarti, kad su jais žaidžiamas keistas žaidimas ir Barbara bando juos įvilioti į kažkokius spąstus.

Netoliese nuolat sukiojasi policija ir Ingrida su Diku, negalėdami išvažiuoti, priversti keletą dienų praleisti su Barbara. Kai vieną vakarą Dikas namo šeimininkės automobilyje aptinka šios vyro kūną, tampa aišku, kad už šį nusikaltimą kaltę bus mėginama suverti jiems, o kadangi policija ir taip yra paskelbusi judviejų paiešką, apginti save ir įrodyti tiesą bus labai sunku.