Hong Jin-Ho

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Hong Jin-Ho - YellOw

Hong Jin-Ho (kor. 홍진호, g. 1982 m.) – buvęs profesionalus StarCraft: Brood War žaidėjas iš Pietų Korėjos. Žaidė pseudonimu [NC]… YellOw ar trumpiau tiesiog YellOw. Pagrindinė jo komanda buvo "KTF MagicNs", o 2008 m. tarnybos kariuomenėje metu buvo oficialios Pietų Korėjos kariuomenės StarCraft komandos "Air Force ACE" kapitonu. Dėl savo agresyvaus žaidimo stiliaus YellOw yra pramintas "Storm Zerg" (Audros Zergu). Taip pat dažnai vadinamas "Sidabro karaliumi" ar "Antrosios vietos karaliumi" dėl nuolatinio antros vietos užėmimo turnyruose. Finaluose jis dažniausiai pralaimėdavo prieš Lim Yo-Hwan (Boxer).

Nors Hong Jin-Ho niekada nepavykę laimėti nei vienos iš pagrindinių Pietų Korėjos Brood War lygų (Starleague ir MSL), jis yra ne sykį laimėjęs pirmąją vietą nereguliariuose StarCraft turnyruose. Pagal sužaistų oficialių Brood War partijų skaičių YellOw yra trečias po Lim Yo-Hwan ir Lee Yoon Yeol[1]

2011 m. Hong Jin-Ho oficialiai paskelbė apie savo pasitraukimą iš elektroninio sporto. Jo garbei buvo surengta atsisveikinimo šventė, kurioje tarp kitų dalyvavo žinomos StarCraft žvaigždės Lim Yo-Hwan ir Lee Yoon Yeol, o Pietų Korėjos dainininkas Park Wan Gyu atliko dainą, fone ekrane rodant įsimintiniausių YellOw karjeros epizodų montažą.

Karjera po Brood War[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuo 2011 m. rugpjūčio 12 d. GOM TV pradėjo rodyti realybės šou "Project A", kuriame trijų mokytojų padedamas, YellOw sieks patekti į Pietų Korėjos StarCraft II GSL Code A lygą (antroji pagal stiprumą lyga) ir taip pradėti savo profesionalią StarCraft II karjerą.[2]

2012 m. Hong Jin-Ho tapo naujai įkurtos League of Legends komandos „Xenics Storm“ treneriu.[3]

2013 m. dalyvavo televizijos žaidimo The Genius pirmajame sezone, kurį ir laimėjo. Vėliau taip pat dalyvavo antrame (kartu su kitu žaidėjiu Lim Yo-Hwan) ir ketvirtame sezonuose.

Nuorodos ir šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. http://www.fomos.kr/search/player_search.html?winner_value=%C8%AB%C1%F8%C8%A3&winner_value1=&check=etc
  2. http://www.gomtv.net/2011gslsponsors5/vod/65947 Archyvuota kopija 2011-08-17 iš Wayback Machine projekto.
  3. thisisgame.com[neveikianti nuoroda]