Happyendless

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
   Šio puslapio ar jo dalies stilius neatitinka Vikipedijos kalbos standartų.
Jei galite, pakoreguokite stilių, kad tiktų enciklopedijai. Tik tada bus galima ištrinti šį pranešimą.
Happyendless
KilmėVilnius, Lietuva
ŽanraiNew Wave, Elektroninė muzika
Kūrinių kalboslietuvių, anglų
Aktyvumo metai1999–dabar
Nariai
Andrius Kauklys
Marius Narbutis
Buvę nariai
Darius Vaičiulis (1999–2006)
Saulius Prūsaitis (2005–2012)

Happyendless – Lietuvos elektroninės muzikos grupė. „Happyendless“ susikūrė 1999 m. – tuo metu grupę sudarė Andrius Kauklys, Marius Narbutis ir Darius Vaičiulis. 2005 m. prie „Happyendless“ prisijungė Saulius Prūsaitis (vokalas)

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Happyendless“ susikūrė 1999 m. Kūrybos pradžioje „Happyendless“ pelnė visus įmanomus Lietuvos muzikos laimėjimus, o 2008 m. vykusiuose „MTV Europos muzikos apdovanojimuose“ jie oficialiai buvo paskelbti geriausia Baltijos šalių grupe.

2008 m. „Happyendless“ išleido albumą „Room For Mistakes“, 2012 m. pasirodė „CINEMA“.

2012 m. „Happyendless“ vokalistas Saulius Prūsaitis pradėjo solinę karjerą. Andrius Kauklys ir Marius Narbutis sustabdė grupės veiklą ir savo laiką skyrė įvairiems muzikiniams projektams, kūrė filmų bei reklamų garso takelius.

2018 m. vasarį, po kelerius metus trukusios kūrybinės pertraukos, „Happyendless“ sugrįžo su trečiuoju albumu „KINETIKA“.

Andrius Kauklys ir Marius Narbutis dirbo prie grupės „Sel“ albumo „Guma“, muzikinio projekto „Meškiukai“, nacionaliniu sporto himnu laikomos dainos „3 Milijonai“, kūrė muziką „Akvariumas“, „Dangus“ realybės šou, garso takelius filmams „Zero“, „Zero 2”, „Zero 3” bei „ZERO Live Show“ projektui, taip pat – įvairiems animaciniams bei trumpametražiams filmams. Už filmo „Zero 2” garso takelį 2010 m. „Happyendless“ buvo apdovanoti „Sidabrine gerve“.

Po kelerius metus besitęsusios kūrybinės tylos į Lietuvos muzikinį pasaulį „Happyendless“ grįžo su albumu „KINETIKA“ ir nauja idėja – elektroniką supinti su džiazu, hiphopu, folku ir kitais, tokiai muzikai neįprastais, stiliais, o kūrinius įrašyti su vis kitu vokalistu. 2018 m. vasarį pristatytame albume skamba Giedrės Kilčiauskienės, Kastyčio Sarnicko („G&G Sindikatas“), Vaido Baumilos, Kamilės Gudmonaitės („Kamanių šilelis“), Kamilės Tumelytės-KAIA, „Model Citizens“ bei Tautmilo Čeidos-Kamy balsai.

Grupės nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Dabartinė grupės sudėtis (nuo 2012 m.):

Ankstesni grupės nariai:

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kompiliacijos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • „Akvariumas“, 2002 m.

Albumai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • „Room For Mistakes“, 2008 m.
  • „CINEMA“, 2012 m.
  • „KINETIKA“, 2018 m.
  • “Utopia”, 2020 m.

Apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nominuoti

Laimėjo

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. 1,0 1,1 „M.A.M.A. apdovanojimai: jautri Jazzu kalba su ašaromis ir išskirtinis Jankevičiaus dėmesys be apdovanojimų likusiam Montvydui“. delfi.lt. 2019-01-25. Nuoroda tikrinta 2022-03-12.