Greifsvaldo mokslų kolegijos konferencijų stipendija

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Greifsvaldo mokslų kolegijos konferencijų stipendija - Greifsvaldo mokslų kolegijos (vok. Alfried Krupp Wissenschaftskolleg)[1] skiriama stipendija dalykinėms konferencijoms (vok. Tagung), tarptautiniams simpoziumams bei Vasaros mokykloms. Pretendentai - mokslininkai iš Vokietijos, Europos ir viso pasaulio. Visos konferencijos paprastai nemokamai prieinamos Greifsvaldo Ernsto Morico universiteto nariams. Programa skelbiama bent 1 semestrą į priekį[2].

Temas gali pasiūlyti bet kuris mokslininkas, turintis daktaro laipsnį. Ypač svarbu inovatyvumas, platus pranešėjų ratas ir koncepcija. Temos priėmimo atveju Kolegija finansuoja konferenciją. Lėšos apima bent jau nuomos sąnaudas, paprastai ir kelionės bei maitinimosi bei kitas išlaidas.

Išlaidų sąmata Kolegijai priėmus pateiktą temą sudaroma pačioje Kolegijoje, todėl nebūtina pateikti kartu su temos pasiūlymu. Temos teikiamos bent 12-14 mėnesių iki atitinkamo termino. Tuomet įmanomas kofinansavimas (pvz., DFG fondo lėšomis). Prieš kreipiantis paramos į kitus finansavimo partnerius, rekomenduojama kreiptis į Kolegiją dėl galimo konferencijos įtraukimo į Kolegijos programą (tuomet kofinansavimo galimybės pas išorinius partnerius dažnai būna didesnės)[3].

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]