Giminės. Po dvidešimties metų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Serialo herojai (akt. Petras Dimša, Rimgaudas Karvelis, Gediminas Girdvainis)
ŽanrasDrama
Režisierius (-iai)Saulius Vosylius
VaidinaAntanas Šurna
Elvyra Piškinaitė
Vytautas Rumšas
Edita Zizaitė
Robertas Aleksaitis
Petras Dimša
Lilija Žadeikytė
Vytautas Paukštė
Dalius Mertinas
Ilona Balsytė
Giedrius Arbačiauskas
Gediminas Girdvainis
Kompozitorius (-iai)Tomas Leiburas
Kilmės šalis Lietuva
Sezonų skaičius1
Serijų skaičius20
Gamyba
Prodiuseris (-iai)Algirdas Žvinakevičius
Trukmė45 minutės
Transliacija
Originalus kanalasLRT
Originalus laikotarpis2011 m.

Giminės. Po dvidešimties metų2011 m. sukurtas lietuviškas televizijos serialas, parodytas per LRT kanalą nuo kovo 6 d. (1–12 serijos) ir gruodžio 5 d. (13–20 serijos). Sukurtas kaip serialo „Giminės“ (1993 m.) tęsinys.

2011 metų kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ laimėjo kategorijoje „Geriausias TV filmas“. Aktorius Gediminas Girdvainis buvo nominuotas kategorijoje „Geriausias antro plano aktorius“.

Tema[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Į Lietuvos televizijos eterį po dviejų dešimtmečių grįžo lietuviškų serialų pirmtakas, savo tęsinyje įgijęs ne tik naują pavadinimą, bet ir naujas siužeto linijas. Nepakartojami vienos šeimos istorijos vingiai atsiskleidė naujomis spalvomis pasikeitusioje Lietuvos situacijoje. „Giminėse“ suburtas visas Lietuvos aktorių žvaigždynas. Profesionalių aktorių gretas šįkart papildė ir nauji, tačiau puikiai pažįstami veidai iš aktorių tarpo bei pramogų pasaulio. Tęsinyje kiek pakeista stilistika, dėl ko veiksmas tapo dinamiškesnis, o dialogai taiklesni. Filme suskambo nauja muzika.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Atrodo, dar taip neseniai švęstas giminės patriarcho, dieduko Liongino Šepučio aštuoniasdešimtmetis, o jau pralėkė dvidešimt metų. Ir vyriausiam jo sūnui Antanui (akt. Antanas Šurna) jau septyniasdešimt. Tai proga susieiti visai giminei. Sesuo Milda (Elvyra Piškinaitė) su vyru daktaru Arvydu Baltinu (Vytautas Rumšas), jų duktė Emilija (Edita Zizaitė) su vyru turtingu verslininku Liaudansku (Robertas Aleksaitis), brolis Juozas (Petras Dimša) su žmona Birute (Lilija Žadeikytė), dėdė Vytautas (Vytautas Paukštė), pusbrolis Saulius (Dalius Mertinas) su žmona Angele (Ilona Balsytė), kunigas Darius (Giedrius Arbačiauskas)... Jau nekalbant apie Šepučių giminės būrį jaunimo. Bet ne tik giminės suvažiuos, o ir draugai bendražygiai – geležinkelietis Jogaila (Gediminas Girvainis) ir cirko artistas Marijanas Zigizmundas (Rimgaudas Karvelis). Bus dainų, šokių ir fejerverkų. Tačiau liks skaudus krislas širdyse – jubiliato Antano Šepučio paviešinta skriauda ir neteisybė. O šalia – jaunų žmonių išgyvenimai dėl nepasverto lengvabūdiško poelgio.

Kūrybinė grupė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]