Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjus

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Koordinatės: 54°55′30″š. pl. 23°55′26″r. ilg. / 54.924964°š. pl. 23.923785°r. ilg. / 54.924964; 23.923785

Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjus
Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjus herbas
Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjus herbas
Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjus
Adresas Žeimenos g. 66, Kaunas
Direktorius(-ė) Ričardas Žilaitis
Mokinių skaičius 294
Įkūrimo data 1994
Uždarymo data {{{uzdarimo data}}}
Išleista laidų 7
Pedagogų skaičius 32
Licėjaus vestibiulyje

Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjus – dieninė, savarankiško mokymosi bendrojo lavinimo mokykla Kaune, Žeimenos g. 66 (buv. Eigulių mokykloje), suteikianti valstybinius standartus atitinkantį pagrindinį ir vidurinį išsilavinimą, vykdanti papildomo ugdymo programas. Įstaigos kodas 300117533.

Apie licėjų[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Gen. P. Plechavičiaus jaunojo kario mokykla 2012 m. Žeimenos g. 107

Licėjaus neformaliojo ugdymo skyriuje sudaromos sąlygos 5–12 klasių mokiniams papildomai mokytis teisės ir karybos pagrindų, sporto ir kitas parengtas programas, skirtas Kauno miesto ir Kauno apskrities mokyklų mokiniams. Įteikiamas brandos atestatas, leidžiantis tęsti studijas bet kurioje aukštojoje mokykloje. Taip pat išduodamas pažymėjimas, liudijantis apie baigtą teisės ir karybos pagrindų kursą; jis yra reikšmingas tęsiantiems gebėjimų bei įgūdžių tobulinimą teisės ir kariniuose Lietuvos universitetuose, aukštosiose mokyklose: Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, Mykolo Romerio universitete, Pasieniečių mokykloje, Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykloje.

Skiriamas ypatingas dėmesys mokinių užimtumui po pamokų: organizuojama saviruoša – namų darbų ruošimas po pamokų, neformaliojo ugdymo užsiėmimai – taktika, savigyna, krepšinis, boksas, alpinizmas ir speleologija, irklavimas, buriavimas ir kt. Atostogų metu vykdomos 3–4 dienų stacionarios nacionalinės ir tarptautinės stovyklos kariniuose ir Vidaus reikalų ministerijos padaliniuose, mokymo įstaigose. Auklėtiniai taip pat dalyvauja įvairiose ekskursijose, kas antrą šeštadienį vyksta pratyboms į priemiesčio miškus, du kartus vasarą, žiemą ir pavasarį moksleivių atostogų metu rengia stacionarias stovyklas.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Direktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ričardas Žilaitis Justas Micikevičius


Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]