GameSpy

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
GameSpy
FormaDukterinė įmonė
Likimas„GameSpy Industries“ buvo įsigyta „Glu Mobile“, kuri priklauso „Ziff Davis“, ir buvo uždaryta[1]
Uždaryta2013 m. vasario 21 d.
Svarbiausi darbuotojaiMark Surfas (CEO)
Savininkas (-ai)Ziff Davis
HoldingasIGN

GameSpy buvo internetinių keleto žaidėjų kompiuterinių žaidimų serverių tiekėjas. „GameSpy“ taip pat buvo internetinis kompiuterinių ir video žaidimų žurnalas.

2014 m. duomenimis, nuo pat programinės įrangos pasirodymo jos paslaugomis naudojosi daugiau kaip 800 kompiuterinių žaidimų leidėjų ir kūrėjų.[2]

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Įmonės įkūrimo ištakos siekia žaidimo „Quake“ fanų tinklalapio įsteigimą 1996 m.; išleidus keleto žaidėjų serverių naršyklę šiam žaidimui – „QSpy“, jos įkūrėjas Mark Surfas licencijavo šią programinę įrangą „GameSpy“ prekės ženklo vardu ir pristatė kitiems kompiuterinių žaidimų leidėjams. Tuo pačiu buvo įkurta įmonė „GameSpy Industries“, kuri rūpinosi šios paslaugos bei tinklalapių Planet Network ir GameSpy.com palaikymu.

2000 m. „GameSpy“ buvo įsigyta „IGN Entertainment“.

2012 m. rugpjūtį „GameSpy Industries“ padalinys (kuris buvo atsakingas už „GameSpy“ paslaugas) buvo įsigytas mobiliesiems įrenginiams skirtų žaidimų kūrėjo „Glu Mobile“. „IGN“ (tuomet valdoma bendrovės „News Corporation“) išlaikė teises į GameSpy.com tinklalapį. 2013 m. vasarį naujasis „IGN“ savininkas „Ziff Davis Inc.“ uždarė „IGN“ antraeilius tinklalapius, tarp kurių buvo ir GameSpy.com.[1] Po to, 2014 m. balandžio mėn., sekė pranešimas, skelbiantis, jog „GameSpy“ platforma bus uždaryta tų pačių metų gegužės 31 d.

Veikimo procesas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Programos veikimo procesas vyksta taip: naudotojas pasirenka iš sąrašo kompiuterinį žaidimą, kurį nori žaisti, tada programa parsiunčia žaidimų serverių sąrašą iš „GameSpy“ pagrindinio serverio. Programa pateikia žaidimo serveriui užklausas viena po kitos priimti reikiamą kiekį žaidėjų, pateikti serverio informaciją ir nustatyti serverio gaišties laiką (žr. ping).

Kita savybė yra automatinis įdiegtų žaidimų atnaujinimas.

Programos sudedamosios dalys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„GameSpy“ programinė įranga susidėjo iš šių dalių:

  • GameSpy Arcade – serverių paieškos variklis
  • GameSpy 3D – serverių paieškos variklis
  • Roger Wilco – balso pokalbių įrankis

GameSpy Arcade[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

GameSpy Arcade yra pagrindinis programinės įrangos komponentas, palaikantis pirmojo asmens šaudykles, vaidmenų ir strateginius žaidimus. Yra nemokama trial versija ir mokama komercinė versija.

Keletas žymesnių palaikomų žaidimų:

GameSpy 3D[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

GameSpy 3D palaiko beveik išimtinai tik pirmojo asmens šaudykles. Yra nemokama trial versija ir mokama komercinė versija.

Keletas žymesnių palaikomų žaidimų:

[3]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. 1,0 1,1 „IGN hit with layoffs; 1UP, Gamespy and UGO shutting down“. Joystiq. Nuoroda tikrinta 2013-02-21.
  2. Futter, Mike (2014-04-03). „Glu Shutting Down Gamespy Service, Affecting A Reported 800 Developers And Publishers“. Game Informer. Nuoroda tikrinta 2014-04-03.
  3. Šaltinis: http://www.gamespy3d.com/

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]