Gran Turismo

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio GT klasė)
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.

Gran Turismo (santrumpa GT) – terminas, kilęs iš italų ar ispanų kalbos, dar vartojamas kaip Grand touring arba Grand tourisme. Gran Turismo klasei priskiriami greiti, prabangūs ir komfortiški automobiliai sukurti ilgoms kelionėms. Dažniausiai būna gaminami dviejų durų kupė su dviem arba keturiom sedynėmis. GT santrumpos naudojimas labai paplitęs automobilių pramonėje. Štai keletas pavyzdžių – Ford GT, Bentley Continental GT, Nissan GT-R, Ferrari 599 GTB Fiorano, Maserati GranTurismo.

Gran Turismo naudojimas lenktynėse[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

24 valandų Le Mano lenktynėse GT1 kategorijoje naudojamas Ferrari 458 Italia GTC automobilis

GT, su kai kuriais patobulinimais, yra naudojami ir ilgų distancijų lenktynėse (tokiose kaip Le Mano 24 valandų, Mille Miglia, Targa Florio, Carrera Panamericana). Jose dalyvauja tokie automobiliai kaip BMW M3, Ferrari 250 GTO, Porsche 911 GT3 ar Lamborghini Murcielago LP640.

Pagal FIA taisykles GT yra skirstomi į dvi klases – GT1 ir GT2. Pirmoji klasė yra galingesnė. Taip pat šios klasės automobiliai gali turėti papildomas egzotiškas gamybos detales, geresnę aerodinamiką, didesnius stabdžius, platesnes padangas ir galingesnį variklį.

GT klasės automobilių galerija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

GT klasės automobilių sąrašas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]