Florence and the Machine

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Florence and the Machine

Grupės narė Florence Welch pasirodo Koačelos festivalyje
Biografija
KilmėLondonas, Anglija
ŽanraiIndie Rock, indie pop, baroque pop, art rock, soul
Kūrinių kalbosanglų
Aktyvumo metai2007 m. – dabar
Įrašų kompanijaMoshi Moshi, IAMSOUND, Island
Susijusi veiklaDizzee Rascal, Kid Harpoon, The Big Pink, The Horrors, Dev Hynes, Calvin Harris
Svetainėflorenceandthemachine.net
Nariai
Florence Welch
Robert Ackroyd
Christopher Lloyd Hayden
Isabella Summers
Tom Monger
Mark Saunders
Rusty Bradshaw

Florence and the Machine (stilizuotai Florence + the Machine) – anglų indie rock grupė, susidedanti iš pagrindinės atlikėjos Florence Welch, Isabella Summer, taip pat bendradarbiauja su kitais atlikėjais, kurie sukuria fono muziką. Prieš pasiekdama sėkmę, grupės muzika susilaukė daug pagyrų visoje muzikos žiniasklaidoje, ypač iš BBC. BBC labai prisidėjo grupės kelyje į pasisekimą reklamuodami „Florence and the Machine“ kaip „BBC Introducing“ dalį.

Grupės debiutinis albumas „Lungs“ buvo išleistas 2009 m. liepos 6 d. ir pirmas penkias savaites išsilaikė antroje vietoje pagal JK albumų populiariausių įrašų sąrašą. 2010 m. sausio 17 d., po 28 savaičių, albumas pasiekė aukščiausiąją poziciją. Nuo 2010 m. spalio albumas buvo Jungtinės Karalystės top keturiasdešimtuke 65 savaites iš eilės. Tai tapo labiausiai parduodamas albumas 2009 m. ir 2010 m. Antras studijinis grupės albumas „Ceremonials“ buvo išleistas 2011 m. spalį; jis debiutavo pirmas Jungtinėje Karalystėje ir šeštas JAV.

Aprašoma, kad grupės „Florence and the Machine“ muzika yra įvairių žanrų kaip rokas ir soulas mišinys. „Lungs“ laimėjo MasterCard Britų albumo apdovanojimą 2010 m. BRIT Awards apdovanojimuose. 53-iuose Grammy apdovanojimuose grupė buvo nominuota Geriausio naujo atlikėjo nominacijoje. Be to, grupė pasirodė 2010 m. MTV video muzikos apdovanojimuose ir 2010 m. Nobelio taikos premijos koncerte.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2007 m: susikūrimas ir ankstyvoji veikla[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pavadinimas „Florence and the Machine“ atsirado iš Florence Welch paauglystės bendradarbiavimo su Isabella „Machine“ Summers. Welch ir Summers kurį laiką pasirodydavo kartu pavadinimu Florence Robot/Summers Machine. Vėliau buvo sutrumpinta iki Florence and the Machine, nes pirmasis atrodė per daug griozdiškai. Dabartiniai grupės nariai yra Robert Ackroyd (gitara ir pritariamieji vokalai), Chris Hayden (būgnai, mušamieji instrumentai ir pritariamieji vokalai), Isabella Summers (klavišiniai instrumentai ir pritariamieji vokalai), Mark Saunders (bosinė gitara ir pritariamieji vokalai) bei Tom Monger (arfa). Praeityje Florence liaupsino the Machine už jos kūrybinio proceso supratimą, tvirtindama: „Su daugeliu jų dirbau ilgą laiką ir jie pažįsta mano stilių, žino kaip kuriu žodžius, žino, ko noriu“.

2007 m. Welch įrašė dainą su grupe „Ashok“, kurie išleido albumą, pavadinimu „Plans“, per „Filthy Lucre/About“ įrašų studiją. Albume buvo ankstyvoji jos dainos „Kiss with a Fist“, kuri vėliau tapo hitu, versija. Tada ji vadinosi „Happy Slap“. Welch pasirašė kontraktą su „Ashok“ vadybininku, bet pradėjo nujausti, kad esanti „netinkamoje grupėje“ ir nutraukė tą kontraktą. „Florence and the Machine“ vadybininkas yra Mairead Nash (vienas iš „Queens of Noize“ DJ dueto). Jis nusprendė būti grupės vadybininku, kai apsvaigusi Welch sekiojo jį į tualetus viename klube ir dainavo Etos Džeims 1962 m. dainą „Something’s Got a Hold on Me“.

2008–2010 m.: „Lungs“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Lungs.
Pagrindinė vokalistė Florence Welch Singapūre, 2010 m.

2009 m. liepos 6 d. Jungtinėje Karalystėje „Florence and the Machine“ išleido savo debiutinį albumą „Lungs“. Albumą prodiusavo James Ford, Paul Epworth, Steve Mackey ir Charlie Hugall. Dauguma kūrinių buvo parašyta kaip sąsaja su laikinu Welch ir jos buvusio vaikino išsiskyrimu. Welch sakė: „Jam nepatinka kai apie tai kalbu. Todėl smagu apie tai dainuoti“. Oficialiai albumas su dainų sąrašu buvo išleistas „Rivoli Ballroom“, Brokle, pietryčių Londone. JK albumas pasiekė pirmąja, o Airijoje – antrąją vietą. Nuo 2009 m. rugpjūčio JK buvo parduota daugiau nei 100 tūkst. kopijų, o iki rugpjūčio 10 d. albumas penkias savaites buvo antroje vietoje. Po 2009 m. liepos 25 d. parsisiunčiamos versijos išleidimo JAV, albumas užėmė 17 vietą Billboard Top Heatseekers populiariausių įrašų sąraše, o vėliau – ir pirmąją vietą. Kompaktiniai diskai JAV išleisti spalio 20 d. įrašų studijos „Universal Republic Records“.

Grupės nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Florence Welch – vokalas, perkusija
  • Isabella Summers – klavišiniai, papildomas vokalas
  • Robert Ackroyd – gitara
  • Christopher Lloyd Hayden – būgnai, perkusija, papildomas vokalas
  • Tom Monger – arfa, metalofonas, bosinė gitara
  • Mark Saunders – bosinė gitara, papildomas vokalas, perkusija
  • Rusty Bradshaw – klavišiniai, gitara, papildomas vokalas

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]