Final Fantasy VII: Advent Children

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai reikia daugiau nuorodų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai įrašydami tinkamas išnašas ar nuorodas į patikimus šaltinius.
Final Fantasy VII: Advent Children

PavadinimasFinal Fantasy VII: Advent Children
Kilmės šalisJaponija
RežisieriusTetsuya Nomura
Takeshi Nozue
Prodiuseris (-iai)Yoshinori Kitase
Shinji Hashimoto
Scenaristas (-ai)Kazushige Nojima
KompozitoriusNobuo Uematsu
VaidinaCloud Strife įgarsino:
Takahiro Sakurai (japoniškas)
Steve Burton (angliškas)
Metai2005
Trukmė101 min.
Kalbajaponų, anglų
IMDb įrašas

Final Fantasy VII: Advent Children (jap. ファイナルファンタジーVII アドベントチルドレン = Fainaru Fantajī Sebun Adobento Chirudoren) – kompiuterinės animacijos filmas pagal sėkmės susilaukusį PlayStation žaidimą „Final Fantasy VII“. Filmas pastatytas po dvejų metų, kai baigiasi „Final Fantasy VII“ įvykiai, po–apokaliptiniame pasaulyje, ir seka žaidimo pagrindinį veikėją Cloud Strife, kaip jis išnarplioja paslaptingo maro priežastį, kuris sunaikino populiaciją. Pirminiais DVD ir UMD formatais filmas 2005 m. buvo išleistas Japonijoje. Angliškai dubliuotos NTSC ir PAL versijos buvo išleistos 2006 m. balandžio 25 d. Filmo garso takelis, sukurtas Nobuo Uematsu, Kenichiro Fukui, Keiji Kawamori, ir Tsuyoshi Sekito buvo išleistas 2005 m. rugsėjo 28 d. Lietuvoje šis filmas nėra išleistas.

Buvo išleisti du specialūs japoniškos versijos leidimai, turintys „Paskutinis leidimas“, Advent Pieces: Limited, kuriame buvo ir „OVA Last Order: Final Fantasy VII“. „Advent Children“ buvo pirmasis paskelbtas pavadinimas „Final Fantasy VII“ rinkinyje ir gavo Honorary Maria apdovanojimą festivalyje „Internacional de Cinema de Cataluña“ 2005 m. spalio 15.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Po dvejų metų, kai baigiasi Final Fantasy VII įvykiai, planeta pradeda atsigauti nuo niokojančios meteoro atakos, kol tuo metu, išgyvenusieji Midgaro žmonės, pradeda statyti naują miestą (Edge pavadinimu, senosios sostinės priemiesčiuose). Visgi, keista liga, žinoma kaip Geostigma (星痕症侯群) atsirado. Vaikai, rodos, yra ypač linkę sirgti, kas įrodo visuotinę mirtį.

Po užbaigimo su Sephiroth, Cloud Strife su Tifa Lockhart pagalba įsteigė savo pristatymų tarnybą: Strife Delivery Service, su kuria jisai gyveno Edge mieste. Marlene Wallace (įvaikinta Barret Wallace duktė) buvo patikėta jos priežiūra, taip pat su jais našlaitis berniukas, vardu Denzel‘is. Visgi, Cloud‘as ir Denzel‘is yra du iš daugumos kurie kenčia nuo Geostigma’os padarinių. Kaip viso to rezultatas, ir todėl kad jis tiki, kad negali apsaugoti tų, kurie rūpi labiausiai, Cloud‘as atsiskyrė nuo pasaulio, kadangi jis nenori būti našta tiems, kuriuos myli.

Cloud‘as užpuolamas trijų paslaptingų vyrų, kurie įsitikinę, kad jis žino jų dingusios motinos vietą. Tačiau mūšis ilgai neužsitęsia ir jis pasprunka. Tikėdamasis gauti informacijos apie paslaptinguosius užpuolėjus, Cloud‘as atsiliepia į Rufus Shinra, tariamai neegzistuojančios Shin-Ra kompanijos lyderio kvietimą. Rufus‘as tvirtai pareiškia, kad jisai nori atsilyginti dėl žlugimo, kurį jo tėvo kompanija atnešė pasauliui, ir gali duoti tik trejeto lyderio vardą: Kadaj. Po jų susitikimo Kadaj įsilaužia į Rufus‘o namelį, pasiųsdamas jo asmens sargybinius Turk‘ą (žinomas kaip Reno) ir Rude‘ą pailsėti. Kadaj‘us reikalauja, kad Rufus pats pasakytų kur surasti jo motiną, atskleisdamas, kad ji yra Jenova‘os liekanos ir kažkaip susijusi su Geostigmos priežastimi. Jis taip pat paskelbia, kad jis ir jo „broliai“ Yazoo ir Loz – ką jis supranta kaip Sephiroth’s valios ir dvasios „likučius“ – planuoja naują susirinkimą, kuris pasieks kulminaciją pačios planetos susinaikinimu.

Tifa kovoja su Loz, Aerith’s bažnyčioje, filmo pradžioje.

Kadaj su savo „broliais“ pradeda rinkti vaikus, užsikrėtusius Geostigma (taip pat Denzel‘į ir neužsikrėtusią Marlene, kuri buvo pagrobta Loz‘o, kai jis nukovė Tifa), ir vežti juos į užmirštą senąją sostinę. Cloud‘as stengiasi juos išgelbėti, bet suklysta ir jį išgelbsti Vincent Valentine. Vincent‘as Cloud‘ui atskleidžia ko trijulė ieško ir kad tai gali baigtis Sephiroth‘o sugrįžimu. Jis taip pat atskleidžia, kad Geostigma yra dėl imuninės sistemos per didelio kovojimo, stengiantis atsikratyti Jenovos ląstelių. Po sąžinės perkratymo ir Marlene (kuri sugebėjo pasprukti nuo Kadaj‘aus grupuotės kol jie kovėsi su Cloud‘u) pamokslo Cloud‘as nenoromis sutinka sugrįžti į Edge ir susikauti su Kadaj‘umi tiesioginėje kovoje, kai pagaliau atgavo pasitikėjimą savimi.

Netrukus Edge mieste šlykštusis trio iškviečia keletą monstrų, kad užpultų liaudį. Taip pat iškviečia ir drakoną, žinomą kaip Bahamut SHIN. Kol kiti Final Fantasy VII komandos nariai (Tifa, Barret, Red XIII, Cait Sith, Yuffie Kisaragi, Cid Highwind and Vincent) kovoja su Bahamut‘u, Reno ir Rude bando susitvarkyti su Yazoo ir Loz iki kol atvyks Cloud‘as. Komandiniu darbu Cloud‘as su draugais išsiunčia visas iškviestas pabaisas, o kulminacija tampa Bahamut‘o sunaikinimas.

Kol vyksta visi šitie įvykiai, Rufus, esantis gretimame pastate atskleidžia Kadaj’ui, kad visą laiką turėjo Jenova, numesdamas dėžutę su ja nuo pastato krašto. Kadaj‘us šoka paskui dėžutę ir ją pataiso (prieš tai kulka iš Rufus‘o ginklo dėžutę sužaloja, kai jis šauna į Kadaj‘ų šokdamas paskui jį). Rufus‘as išgyvena kritimą, kai Elena ir Tseng išskleidžia tinklus jam sugauti. Anksčiau abu buvo pakliuvę pas Kadaj‘ų, kankinti, bet vėliau išgelbėti Vincent‘o. Iki tol, kol Kadaj‘us galės atšvęsti savo gerąjį turtą, turi atsikratyti įnirtingai jį persekiojančio Cloud‘o. Smarkus motociklų persekiojimas juos nuneša į Midgar‘o griuvėsius, pirmiausia perlekiant senąsias automagistrales (kas įtraukia Loz ir Yazoo ginklų praradimus po to kai jie sužlugdomi Cloud‘o įvažiuoja į didžiulį sprogimą meiliai paruoštą Rude‘o ir Reno). Cloud‘as paveja Kadaj‘ų ir jie nuslysta nuo nebaigto greitkelio smogdami neįtikėtiną smūgį vienas kitam. Kadaj‘aus smūgis atskleidžia Cloud‘o Geostigmos užsikrėtimo dydį, o Cloud‘o ataka smogia Jenova‘ai. Jie atsiduria Aerith‘ės senoje bažnyčioje, kur Kadaj‘us pamato kokio dydžio žala padaryta „Motinai“ ir skausmingai sušunka, iki atvyksta Cloud‘as. Jie vėl susiduria ir Cloud‘ui pasidaro blogai, iki tol, kol stebuklingas Kadaj‘aus sprogimas sunaikina gėlių lysvę ir paleidžia įkvėpto vandens ištekėjimą, kuris išgydo Cloud‘o geostigmą ir įrodo nepalankumą pabėgusiam Kadaj‘ui. Cloud‘as, paskatintas Aerith'ės balso, persekioja iki apleisto Shinra štabo likučių Midgar‘o centre. Išgijęs nuo savo silpnos būklės, Cloud‘as smūgiuoja Kadaj‘ui iki tol kol aiškiai jį nugali. Visgi, mūšiui artėjant iki visiškos pabaigos, Kadaj‘us apgauna Cloud‘ą, išblaškydamas jo dėmesį su dėžute, kurioje yra Jenova, kurią Kadaj‘us nušokdamas sugeria į savo kūną, kad “…parodytų [Cloud]‘ui savo susijungimą". Cloud‘as smogdamas iš aukštumų mirtiną smūgį pamato Kadaj‘aus transformaciją. Prieš pat susidūrimą Kadaj‘us pakelia ranką, ir Cloud‘as sustoja, staiga pamatydamas Masamune pilnai atgijusio Sephiroth‘o rankose.

Rude ir Reno ruošiasi kovai.

Po įnirtingo mūšio, Sephiroth trenkia Cloud‘ą į sieną ir įremia savo Masamune per jo petį. Sephiroth paklausia Cloud’o, ką jis laiko brangiausiu, ir paprašo malonumo tai atimti. Šis džiaugsmingas klausimas tampa lemtinga klaida, nes įsiutęs Cloud‘as pareiškia, kad nėra nieko, kas nebūtų jam svarbu. Kol Sephiroth‘as lieka ore iki tolesnės jų kovos, Cloud‘as išskaido savo kardą į šešias dalis. Tai nustebina Sephiroth‘ą ir Cloud‘as gali įvykdyti paskutinę ataką, kuri galiausiai sunaikina Sephiroth‘ą.

Sephiroth‘as išsisklaido, palikdamas nusilpusį Kadaj‘aus kūną. Aerith'ės dvasia paleidžia gydantį lietų per visą Edge, išgydantį sergančius vaikus, taip pat ir pasitaisiusį Rufus Shinra nuo jų Geostigmų. Švelniai kalbėdama su mirštančiu Kadaj‘umi, Aerith‘ė pasako būti ramybėje. Tikėdamas, kad tai jo „motinos“ balsas jis susitaiko su mirtimi ir žaismingai iškeliauja. Prieš prasidedant visuotinei šventei, Yazoo peršauna Cloud‘ą iš nugaros. Yazoo ir Loz kurie paimami arba tikriausiai sunaikinami gydančio lietaus, paruošia paskutinį smūgį Cloud‘ui, kas sukelia didelį sprogimą, kuris juos sunaikina ir paskandina dulkių debesyje Cloud‘ą.

Cloud‘as pasirodo apsuptas baltos šviesos. Ranka lengvai perbraukia jo kaktą. Jis švelniai ištaria: „mama“. Pasigirsta Aerith'ės balsas, klausiantis, kodėl visi ją vadina motina. Zack‘as atsako, kad visi labai ją mėgsta. Aerith'ė pasako, kad Cloud‘as yra per daug svarbus, kad būtų priimtas. Zackas priduria, kad jam nėra čia vietos. Keletas mažų rankyčių paliečia Cloud‘ą ir jsi atsimerkia.

Aerith'ė ir Zack’as finalinėje scenoje.

Cloud‘as prabunda senoje Aerith'ės bažnyčioje, dabar jau apsuptas savo draugų ir Edge gyventojų. Po akimirkos pademonstruoja gydomąsias bažnyčioje esančio vandens savybes, išgydydamas Denzel‘į nuo jo Geostigmos vis dar sergančių vaikų akivaizdoje. Šventė tęsiasi toliau, sveiki vaikai apsupa Cloud‘ą ir garbina vandens dušu. Jis apsidairo, ir pamato Aerith'ę, pritūpusią prie kitų vaikų. Prieš išeidama pro duris ji atsigręžia į Cloud‘ą, patikrindama, ar jam viskas gerai, ir žengia į baltą šviesą kartu su Zack‘u. Su šypsena, Cloud‘as su Aerith’e sutinka, pareikšdamas, kad nėra vienas.

Reklama ir išleidimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Iš pradžių „Final Fantasy VII: Advent Children“ išleidimas buvo suplanuotas 2005 m. rugsėjo mėnesį Japonijoje ir Šiaurės Amerikoje. Japonijoje turėjo pasirodyti specialus DVD leidimas su daugiau papildomos medžiagos ir kolekciniais pasiūlymais, nei Amerikoje. Oficialus angliškos versijos tinklalapis netgi turėjo atvirkštinį laiko skaičiavimą, parodantį dienų, valandų, minučių ir sekundžių skaičių, iki kada bus išleistas filmas.

Tačiau keletą dienų prieš išleidimą „Square Enix“ pakeitė išleidimo datą į negalutinę – „2005 m. lapkritis“. Daugelis nusivylė tokiu „Square Enix“ sprendimu išleisti filmą per pelningus atostogų pardavimus. Išleidimas lapkričio pradžioje buvo dar kartą nukeltas, į sausį. Dėl šių keitimų buvo pašalintas chronometras iš oficialaus Šiaurės Amerikos tinklalapio. Daugybė gerbėjų ėmė siųstis fanų subtitrus per BitTorrent tinklus ir naudoti japonišką filmo versiją, kad galėtų pažiūrėti filmą.

Naudoti produktai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Telefonas, kurį filme naudojo Cloud‘as yra Panasonic FOMA (Freedom of Mobile Multimedia Access) P900iV modelis, kuris neparduodamas Lietuvoje. Planai jį atvežti į Ameriką, Europą, Australiją ir kitas vietas tarp valstybių buvo svarstomi, bent jau kol „i mode“ būdo ryšys bus prieinamas už Japonijos ribų. Iš paskalų galima spėti, kad jis bus prieinamas kartu su „Before Crisis: Final Fantasy VII“, nors jokių oficialių žinių nėra. Yra keletas skirtingų šio telefono spalvų modelių, bet Cloud‘as turėjo „Cloud Black“ modelį, tai akivaizdus žodžių žaismas su jo vardu.

Priėmimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Japonijoje „Advent Children“ DVD leidimo parduota daugiau nei 420 000 kopijų (arba iš žmonių, kurie įvežė iš Japonijos) per pirmąją savaitę. Tai sudarė 93 % iš visų publikuotų kopijų.[1]

Prieš DVD išleidimą šiaurės Amerikoje „Advent Children“ pasiekė pirmą vietą Amazon.com aukščiausių pardavimų puslapyje, nors UK Top DVD ir Video lentelės 40-tuke „Advent Children“ buvo 3 vietoje, savaitės pabaigoje, 2006 m. balandžio 30 d.

Fanų reakcija daugiausia buvo teigiama, daugelis dėkojo už kompiuterio sukurtų paveikslėlių naudojimą. Filme „Advent Children“ pirmą kartą didžioji dalis „Final Fantasy VII“ veikėjų buvo pilnai sukurti (pavyzdžiui, su balso intonacija) lyginant su techniniais PlayStation apribojimais. Taigi, didelė filmo grožio dalis buvo parodyti veikėjus tokius, kokius juos sukūrė dizaineriai.

Fanų kritika: neatitinkantis scenarijus, netinkama balso intonacija tam tikrose filmo vietose, nelygūs scenų perėjimai, didesnis veiksmo išryškinimas nei scenarijus. Kai kam atrodė, kad smulkių veikėjų įtraukimas buvo per daug akivaizdus ir neatitiko jokio tikslo, išskyrus fanų paslaugas, ir dėl to filmas nukentėjo. Kiti teigia, kad kovos scenos buvo netikros pagal serijas ir per daug išpūstos. Veikėjai dažnai iššokdavo dešimtis metrų į orą arba nušokdavo nuo milžiniškų pastatų be menkiausio įbrėžimo, o tai žaidime nebuvo įmanoma. Kai kas ginčijosi, kad tai natūralu, nes žaidimo veikėjai gali daryti nepaprastus dalykus. Prodiuseriai tai paaiškino DVD komentaruose: tai fantastinis filmas, ir dangus nėra riba.

Kūrėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Veikėjai ir įgarsintojai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Personažas Japoniškai Įgarsino japoniškai Įgarsino angliškai
Denzel  (デンゼル) Kyousuke Ikeda Benjamin Bryan
Elena  (イリーナ) Megumi Toyoguchi Bettina Bush
Aerith Gainsborough  (エアリス・ゲインズブール) Maaya Sakamoto Mena Suvari
Mergaitė (su meškinu)  (少女) Rina Mogami Andrea Bowen
Cid Highwind  (シド・ハイウィンド) Kazuyuki Yama Chris Edgerly
Kadaj  (カダージュ) Shoutarou Morikubo Steve Staley
Yuffie Kisaragi  (ユフィ・キサラギ) Yumi Kakazu Christy Carlson Romano
Tifa Lockhart  (ティファ・ロックハート) Ayumi Ito Rachael Leigh Cook
Loz  (ロッズ) Kenji Nomura Fred Tatasciore
Red XIII (Nanaki)  (レッド・XIII) Masachika Ichimura Liam O'Brien
Reno  (レノ) Keiji Fujiwara Quinton Flynn
Rude  (ルード) Taiten Kusunoki Crispin Freeman
Sephiroth  (セフィロス) Toshiyuki Morikawa George Newbern
Rufus Shinra  (ルーファウス神羅) Toru Ohkawa Wally Wingert
Cait Sith  (ケット・シー) Hideo Ishikawa Greg Ellis
Cloud Strife  (クラウド・ストライフ) Takahiro Sakurai Steve Burton
Reeve Tuesti  (リーブ・トゥエスティ) Banjō Ginga Jamieson Price
Tseng  (ツォン) Junichi Suwabe Ryun Yu
Vincent Valentine  (ヴィンセント・ヴァレンタイン) Shougo Suzuki Steven Blum
Barret Wallace  (バレット・ウォーレス) Masahiro Kobayashi Beau Billingslea
Marlene Wallace  (マリン・ウォーレス) Miyu Tsuzurahara Grace Rolek
Yazoo  (ヤズー) Yuuji Kishi Dave Wittenberg
Zack  (ザックス) Kenichi Suzumura Rick Gomez

Kūrybinė grupė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Režisierius: Tetsuya Nomura
  • Režisieriaus pavaduotojas: Takeshi Nozue
  • Prodiuseris: Yoshinori Kitase
  • Prodiuserio pavaduotojas: Shinji Hashimoto
  • Scenarijaus rašytojas: Kazushige Nojima
  • Originali muzika, sukurta pagal: Nobuo Uematsu
  • Meno vadovybė: Yusuke Naora
  • Mašinų ir padarų dizaineris: Takayuki Takeya

Judesių aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Mūšio judesių aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Kenji Arai
  • Masahiro Watanabe
  • Miwa Hashiguchi
  • Riichi

Smulkmenos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Kai bažnyčioje Loz‘o telefonas suskamba po kovos su Tifa, jo skambučio melodija yra kovos pradžios „Pergalės fanfana“ tema iš Final Fantasy VII, kuri tinka Tifai, iš pradžių pamaniusiai, kad laimėjo kovą.
  • Daugybė galingų kovos judesių atliekama filme, tokių kaip: Cloud‘o Beam, Braver, Climhazard, Finishing Touch, ir nauja Omnislash versija, pavadinta Omnislash Versija 5; Tifa, Barret‘as, Yuffie‘as, Cid‘as, ir Red‘as XIII visi parodo po vieną ar du galingus savo kovos judesius.
  • Kai Sephiroth’as nukaunamas, iš jo nugaros išauga vienas juodas sparnas. Tai „Final Fantasy VII“ paskutinės boso temos „One-Winged Angel“ paminėjimas. Ištaisyta tos dalies versija vadinasi „Advent: One-Winged Angel“ ir siūlo kitokią lyriką su sunkiojo metalo įkomponavimu – jis girdisi Cloud‘ui kovojant su Sephiroth‘u. Sephiroth‘as taip pat piešiamas Kingdom Hearts serijose su vienu juodu sparnu.
  • „Once-playable“ veikėjai yra vaizduojami su raudonomis juostelėmis, dovanomis nuo Aerith‘ės. Visi jas dėvi ant kairės rankos, išskyrus Barret‘ą, kuris ją turi ant kairiojo riešo ir Vincent‘ą, kurio kaspino mazgelis matosi ant dešinės rankos; Red XIII ją nešioja ant savo priekinės kairės kojos. Juostelė taip pat yra ir pasikartojantis daiktas Final Fantasy serijoje. Ją dėvintiems veikėjams paprastai pripažintas atsparumas būsenos negalavimams.
  • Keletas simbolių matytų filme buvo pakabinti Pasaulinio Atgimimo Organizacijos (World Regeneration Organization), organizacijos kuriai vadovauja Reeve‘as Tuesti iš „Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII“.
  • Nors nėra tiesioginio jungiamumo tarp dviejų filmų, „veikėjai“ iš Square Enix į gamybą įtraukė kitą CGI „Final Fantasy“ pagrindu sukurtą filmą „Final Fantasy: The Spirits Within“. Tai filmo dėžutės nesėkme cituojamas kaip vienas iš faktorių, vedančių į sujungtos Square Enix kompanijos sukūrimą.
  • Pagal vieną iš animatorių (interviu paimtas iš DVD papildomos medžiagos), filmo kūrėjai buvo beveik padarę kovos scenas labiau realistiškas, bet šito atsisakė, nes būtų atrodę tarsi mes būtume nufilmavę gyvo – veiksmo filmą su gyvais aktoriais.
  • UH-60 Blackhawk galima pamatyti filme pilotuojamą Turk‘o, Reno, o vėliau ir ant greitkelio su Reno ir Rude‘u.
  • Per kovos sceną, miške, netoli pamirštosios sostinės, tarp Cloud‘o ir Kadaj‘aus gaujos, Cloud‘as viename taške pašoka į orą ir apsigina nuo Loz‘o ir Yazoo naudodamas du kardus. Jo judesiai šioje scenoje yra labai panašūs, įtraukiant ir kameros kampus į Roxas‘o iš „Kingdom Hearts: Final Mix“ slapto video, pavadinto „Another Side, Another Story [deep dive](Kita pusė, Kita istorija [gilus nėrimas]“. Kaip ir „Advent Children“, „Kingdom Hearts“ yra vienas iš Tetsuya Nomura'as projektų ir ta pati CG komanda kuri sukūrė „Another side, Another story…“ ir „deep dive“ FMV treilerius dirbo su Advent Children.
  • Per visą filmą yra labai aiškios užuominos į Cloud‘o „vienišo vilko“ būseną: Kai pirmą kartą Tifa jam paskambina, šalia įsodinto kalavijo stovi vilkas. Kai Cloud‘as pribėga prie Tifos, suradęs ją bažnyčioje, vilkas stovi gėlėse, keli metrai šone, ant aukšto šūvio. Vilkas taip pat pasirodo scenos gale, pamirštajame mieste (kai Cloud‘o telefonas pasiekia baseino dugną į kurį nukrenta), stovintis prie ežero toje vietoje kur ilsisi Aerith'ės kūnas (nors kamera yra per daug, ir yra gana sunku pamatyti vilką – o kai medis pirmajame plane praeina, vilkas dingsta). Galiausiai, per baltos šviesos/mirties sceną, vilkas prieina prie be sąmonės gulinčio Cloud‘o. Gali būti, kad paskutinis vilko išsisklaidymas yra, kai Cloud‘as supranta, kad jis nėra vienas, ir turi žmonių į kuriuos „gali remtis“.
  • „Advent Children Reunion Files“ gamybos knygoje buvo pareikšta, kad vilkas, žinomas kaip „Cloudy Wolf“, atstovauja giliausią dalį Cloud‘o sieloje, ir pasirodo kaip atgarsis į naštą, kurią jis neša. Tai pristato jį kaip „vienišą vilką“, kadangi jis tariamai atsiskyrė nuo draugų ir šeimos.
  • Zonos, kur pasirodo vilkas, tikriausiai susiję su bet kuria iš Cloud‘o naštų, ir tai yra atgarsis. Atsitiktinai keletas Cloud‘o daiktų atrodo panašūs, arba pagrįstai susiję su vilkais: Jo auskarai, atidžiau pažiūrėjus, iš tikrųjų derinasi su vilko-galvos pakabuku (tikriausiai kažkokio tipo jungtis) ant Cloud‘o peties, kaip ir jo parašo panašumas, kuris matomas ant Tifa‘os dešinės rankos, Barret‘o kairės rankos, ir ant karoliukų, kuriuos dėvi Denzel‘is. Taip pat jo motociklas pavadintas pagal vilką iš senovės skandinavų kalbos: Fenrir, kas taip pat dar reiškia ir iškviečiamą pabaisą, kitose Final Fantasy antraštėse.
  • Filmo pradžioje galima pamatyti kamėjos pasirodymą iš Final Fantasy VII žaidimo viršelio. Kai Tifa pasisuka, eidama link Cloud‘o kabineto, kad atsilieptų į skambantį telefoną, ir kamera pasukama į dešinę, padarius pauzę reikiamu momentu (arba pažiūrėjus sulėtintai) viršelio atspindys trumpai matomas ant telefono pagrindo galo.
  • Paminklas Edge mieste turi užrašą: „Keep on Rockin in Midgar“

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]