Tallinn JazzOn

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Festivalis JazzOn)
Tallinn JazzOn
Vieta (-os)Estija, Talinas
Aktyvumo metai20122013
Žanras (-ai)Džiazas
URLhttp://jazzon.ee[neveikianti nuoroda]
2012 m. „Tallinn JazzOn“ koncertas Talino senamiestyje
Scena senamiestyje festivalio metu

Tallinn JazzOn – kasmetinis muzikos festivalis, trunkantis 3 dienas po atviru dangumi. Muzikinis festivalis „Tallinn JazzOn“ yra nekomercinis festivalis, kurio tikslas skleisti džiazo muziką, kulturą, stiprinti tarptautinį muzikantų bendradarbiavimą ir padovanoti aukštos kokybės muzikinius pasirodymus Talino bei kitų miestų gyventojams, nemokamai. 2013 m. „Talinn JazzOn“ muzikinis festivalis vyko Taline birželio 28-30 dienomis.

Tallinn JazzOn[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2012 m. pirmą kartą rengtame muzikinaime festivalyje į Taliną atvyko ir dalyvavo iš viso 150 atlikėjų iš 8 Europos šalių. Pasirodė grupės ir iš Lietuvos: Saulės kliošas ir Migloko. „Tallinn JazzOn“ festivalis – tai jau antri metai iš eilės vyksiantis tarptautinio masto renginys. Festivalio devizas „Gera muzika – geriems žmonėms“ labiausiai atspindi Festivalio paskirtį įvairiausio amžiaus, išsilavinimo, muzikinio skonio bei erudicijos žmonėms, Talino miesto, svečių ir tuo pat metu visos Estijos Respublikos džiazo muzikos mylėtojams ir mėgėjams.

Jau per pirmąjį festivalį gimė tradicijos, kurios išliko iki pat šių dienų ir tapo išskirtinais „Talinn JazzOn“ festivalio bruožais:

  • nemokami festivalio koncertai ir renginiai
  • graži pagrindinių festivalio pasirodymų vieta (pagrindinėse Talino senamiesčio aikštėse)
  • koncertai atvirame ore
  • Jam session senamiesčio džiazo klubuose
  • kūrybiniai workshopai

Pirmojo festivalio sėkmė ir pasisekimas, palankūs žiūrovų, kritikos, visų dalyvių bei organizatorių atsiliepimai ir vertinimai, įkvėpė festivalio rengėjus festivalį paversti kasmetiniu. Nuspręsta kiekvienais metais ieškoti naujų ir netikėtų sprendimų dėl atlikėjų, jų stilistikos įvairovės, neatrastų jaukių senamiesčio vietų renginių geografijai plėsti.

Galerija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Vieta[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Muzikinis festivalis vyksta Estijoje, Talino senamiestyje, kuris yra įtraukas į saugomą UNESCO kultūros paveldo objektų sąrašą. Unikalios senamiesčio erdvės džiazo muzikos festivaliui suteikia nevaržomą atmosferą.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]