Felipe Colombo

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Felipe Colombo
Tikras vardas Felipe Colombo Eguía
Gimė 1983 m. sausio 8 d. (41 metai), Meksikas
Šalis Meksika Meksika
Žymesni vaidmenys
Manuel Agire
(Rebelde way, 2002 m. - 2003 m.)
Apdovanojimai
Dalyvavo Martín Fierro apdovanojimuose

Felipe Colombo Eguía (g. 1983 m. sausio 8 d. Meksikoje) – Argentinos ir Meksikos aktorius ir muzikantas.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Colombo yra Meksikos aktoriaus Juan Carlos Colombo ir Argentinos aktorės Patricia Eguía sūnus. Jis turi seserį. Felipė gyvena ir dirba Buenos Airėse. Jis labai mėgsta futbolą, o mėgstamiausia klubas – Boka.

Jis draugavo su Luisana Lopilato penkerius metus. Abu pasakojo, kad 2002 m. išsiskyrė, kaip tik gavę vaidmenis seriale "Rebelde way". Bet po dvejų metų, video juosta iš Izraelio, parodė, kad jie vis dar kartu. Taip pratęsė savo draugystę iki septinių metų. Bet jie išsiskyrė po viešo to video, be jų leidimo.

Po to Colombas draugavo su Argentinos modeliu Cecilija Boneli (Cecilia Bonelli), bet jie išsiskyrė 2006 m.

2007 m. aktorius susipažino su nauja savo drauge Cecilia Coronado serialo "Son de Fierro" metu, ji ten dirbo kostiumų dizainere. 2009 m. lapkričio 3d. pora susilaukė dukters Auroros.

Karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Serialai, filmai ir teatras[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Colombo televizijoje debiutavo 1991 m. Angeles sin Paraíso filme, Andrés vaidmenyje. Vėliau, 1992 metais, kartu su Ludwika Paleta ir Gael Garcia Bernal suvaido Felipito filme El Abuelo y Yo ("Mano senelis ir aš").

Po vaidmenų dvejose telenovelėse, jis dirbo kartu su Angelica Maria ir daugybe kitų filme Agujetas de Color de Rosa (Rožinės Spalvos Batų Raišteliai), kuris buvo rodomas Lotynų Amerikoje ir kitose ispanakalbėse valstybėse. 1996 metais, Colombo gavo rolę "Mujer, casos de la vida real" epizode.

1999 m. jis pasirašė sutartį su Telefe Buenos Airėse. Jo debiutinis darbas, pasirodęs Argentinoje buvo serialas "El Paje" ("Puslapis").

1998 metais Felipe gavo vaidmenį meksikietiškoje Chiquititas ("Mažyliai") versijoje. Po vaidmens meksikietiškoje versijoje, Cris Morena davė jam vaidmenį ir argentinietiškoje versijoje, kur vėliau jis tapo vienu populiariausiu aktorių. Vaidindamas Chiquititas („Mažyliai“), Colombo dirbo kartu su Camila Bordonaba, Benjamin Rojas ir Luisana Lopilato, kartu su jais, Colombo vėliau vaidino kitame, labai sėkmingame projekte. 2001 metais, Colombo vėl suvaidino Felipe Mejias "Chiquititas" (Mažyliai) filmo versijoje.

2002 metais buvo pradėta filmuoti telenovelė Rebelde Way („Maištingas amžius“). Colombo, Bordonaba, Lopilato ir Rojas, vaidinę telenovelėje, subūrė muzikinę grupę, pavadinimu Erreway. "Erreway" tapo labai populiari grupė, jų muzikos albumai pasiekė pirmąsias vietas tarp perkamiausių albumų įvairiose pasaulio šalyse.

2004 m. Felipe Colombo nusifilmavo seriale "Doble Vida" ("Dvigubas Gyvenimas").

2006 metais suvaidino Kurt Cobain. 2007 metais jis pradėjo vaidinti vienoje populiariausių Argentinos TV šou „Son de Fierro“ kartu su Camila Bordonaba.

2008 metais, su prodiuseriu Gabriel Garcia ir režisieriumi Ernesto Aguilar, Felipe Colombo ir Fernanda Neil baigė filmuoti filmą "Carmilla, paremtą Joseph Sharidan Him Fanu 1872 metais parašyta novele. Šis kinematografijos kūrinys yra apie jauną ir gražią moterį vampyrę. Kuriant scenarijų buvo remtasi 1872 metai Joseph Sheridan Him Fanu parašyta knyga, kuri vėliau įkvėpė (1897 metais) Bremą Stokerį prarašyti garsiąją "Drakulą". Vampyrės Carmillos personažas tikrai turėjo įtakos Bremo Stokerio "Drakulai". Istorija vyksta Austrijoje Styria vietovėje, kur Laura, jauna pasakotoja gyvena su savo senu tėvu ir keletu tarnų. Carmilla pirmą kartą pasirodo kai Laura yra tik šešerių metų. Užmigusi Carmillos glėbyje ji atsibunda išsigandusi ir jaučia jai į krūtinę suleistas dvi iltis. Tačiau išgirdęs mergaitės klyksmą į kambarį įėjęs tėvas neranda jokių randų. Po trylikos metų Carmilla grįžta. Jos paslaptinga motina praneša Lauros tėvui, kad jos dukra susižeidė nuvirtus karietai. Ši kelionė yra labai skubi ir neatidėliotina, todėl motina paprašo leisti Carmillai pasilikti su Laura ir jos tėvu.

Jau kurį laiką Colombas bendrauja su kompanija "Lenkiška". Naujoji situacijų komedija "Socias" ("Bendradarbis") pasirodys 2008 metais. Pagrindinius vaidmenis atliks Leticija Bredis, Mersedes Moran, Nensi Dupla. Artimiausiu laiku Felipe Colombo sutiks savo neįmanomą meilę iš "Son de Fierro", kurią vaidina Vanesa Gonzales, jo kolegė šiame seriale. Tai artimiausiu laiku žiūrovai galės pamatyti "13 canal" programoje.

"El fantasma de Buenos Aires" (Buenos Airių vaiduoklis) – tai naujo filmo pavadinimas, kuriame vaidins Felipe Colombo. Filmą režisuos Guillermo Grillo. Tai fantastinė istorija su komedijos elementais. Istorija pasakoja apie drovų šių laikų vaikiną, kuris išdrįsta "pažaisti" su ouija (lenta su raidėmis ir skaičiais, kurios pagalba kviečiamos dvasios) ir pradeda bendrauti su dvasia, kuri buvo nužudyta 1920 metais. Tas vaiduoklis pasinaudoja vaikino kūnu, kad surastų savo mirties kaltininką. Šis filmas susidės iš dviejų vaikino asmenybių – droviojo ir blogojo, tai bus du nepastovūs laikotarpiai, kai dominuos viena iš asmenybių. Kad ir kaip bebūtų gaila, Felipe pagrindinio vaidmens negavo, tačiau jį atliks Gracielos Stefani (Malalos iš "Floricienta") sūnus Estanislavo Silveyra.

Facundo seriale "Por amos a vos"

2008 metų gegužės 18-ą dieną įvykusio spektaklio premjeros, Rodrigo Guirao Diaz buvo labai patenkintas gavęs galimybę dirbti su viena populiariausių šių dienų Argentinos merginų – Luisana Lopilato. Deja, po pastovių penktadieninių seansų, aktorius neatlaikė sunkaus darbo ir įtempto grafiko – nusprendė pasitraukti iš spektakllio "Princesa Cenicienta" ("Pelenė") seansų. Patekę į nepavydėtiną padėtį, kai pasitraukia vienas svarbiausių spektaklio personažų, prodiuseriai ėmė ieškoti naujo princo pelenei. Ir galiausiai naujuoju spektaklio princu tapo gerai žinomas aktorius ir buvęs Luisanos kolega Felipe Colombo. Jis nedelsdamas prisijungė prie aktorių komandos.

Dėl susikloščiusių aplinkybių Tomás Fonzi nevaidino seriale „Por amor a vos“, kaip buvo teigiama anksčiau. Jį pakeitė ir į meilės peripetijas įsivėlė Felipe Colombo. Jo personažas buvo: Margarita’os krikštasūnis (Claribel Medina), Facundo, iš kaimo atvykęs gyventi į miestą. Vaikystėje jis buvo geriausias León (Nicolás Cabré) draugas, tačiau gyvenimas juos išskyrė. O dabar po daugelio metų jie vėl susitinka Buenos Airėse. León supažindins jį su Jasmine (Soledad Fandiño), kurią Facundo vėliau įsimylės. Dėl šio serialo Felipė atsisakė vaidinti seriale „Atracción x 4“, kur pasirodė jo buvusios kolegės: Luisana Lopilato ir Camila Bordonaba. Jo apsisprendimą lėmė, noras išsivaduoti iš paaugliško įvaizdžio ir nebesifilmuoti jaunimui skirtuose serialuose.

2008 metais pakviestas vaidinti filme "Solos en la Ciudad" – naujas režisieriaus Diego Sarmiento filmas. Pagrindinius vaidmenis atliks Sabrina Garciarena ir Felipe Colombo. Jauna pora stebi aušrą vienoje Buenos Airių pakrantėje, viskas labai romantiška. Pokalbis pereina į diskusiją. Diskusija į barnį. O kai kurie barniai gali tapt galutiniais. Kiekvienas iš jų atskirai eis per miestą, susitikinės su draugais, giminaičiais, nepažįstamais, patekdami į situacijas, kuriose jiems kils klausimas, kodėl jie čia. Tai savęs ir to, kas tave supa analizavimas. Filmas baigtas filmuoti 2009 m. kovą.

2009 m. nuo gegužės 11 d. per "Canal 13" kompanija "Pol - ka"pradėjo transliuoti naują serialą "Ensename a vivir", kuriame vaidina Felipe Colombo. Jo personažas – Cristobal – jaunesnysis Luc’o brolis, kuris dar tik pradeda gyventi savarankiškai. Nors jis gana brandus ir turi pinigų, negali išsižadėti savo instinktų: jis tikras mergišius, vengiantis įsipareigojimų. Viskas pasikeičia kai jis sutinka Ro ir ją įsimyli, deja, ji pasirodo ne taip lengvai prieinama. Clodine pažada juos suvesti, mainas, kad Cristobal padėtų jai pasiekti Luc’ą.

Felipe Colombo dar kartą sužibėjo teatro scenoje, šįkart jis vaidino naujo spektaklio "El alivio" premjeroje teatre 'del Nudo de la Avenida Corrientes'. Šiame spektaklyje jis atliko aklo rašytojo vaidmenį, kuris pradėjo lankyti šokių pamokas ir jo gyvenimas ėmė keistis.

2010 m. sausio 7 d. Buenos Airėse įvyko filmo „Matar a Videla“ ("Nužudyti Videlą") premjera. Filmas pasakoja apie jaunuolį – Julian Alvarengą (Diego Mesaglio), kuris priima sprendimą – nusižudyti. Jis pasilieka savaitės laikotarpį, kad pabaigtų pradėtus darbus ir atsisveikintų su gyvenimu. Filme vaidina: Diego Mesaglio, Emilia Attias, María Fiorentino, Felipe Colombo, Juan Leyrado, Nicolás Condito bei Estela de Carlotto.

Filmografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Serialai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Pavadinimas Vaidmuo Žanras
1991 "Angeles sin Paraìso" Andres TV serialas
1992 "Abuelo y yo" Felipin TV serialas
"Sonata de luna" Juan TV serialas
1994 – 1996 "Agujetas de Color de Rosa" Luisito Dávila TV serialas
1995–2001 "Chiquititas" Felipe Mejía (1999–2000) TV serialas
1995 "Cilantro y Prejil" Carlitos TV serialas, situacijų komedija
1996 "Mujer, Casos de la Vida Real" Child TV serialas
1999 "El Paje" Trumpa drama
2001 "Chiquititas: Rincón de luz" Felipe Mejía TV serialas
2002–2003 "Rebelde Way" Manuel Aguirre TV serialas, muzikinė, romantinė komedija visai šeimai
2003–2004 "Floricienta" Miki TV serialas, muzikinė, romantinė komedija visai šeimai
2005 "Doble Vida" Pastor Saravia TV serialas, romantinė komedija
2006 "Amor mío" Chamaco Precoz TV serialas, romantinė komedija
2007–2008 "Son de Fierro" Luis Fierro (Lucho) TV serialas
2008 "Socios" Dar kuriamas
"Atrapados" Mini serialas (tik mobiliuosiuose telefonuose ir internete)
"Por amor a vos" Facundo TV serialas
2009 "Enseñame a vivir" Cristóbal TV serialas

Teatras[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Pavadinimas Vaidmuo Žanras
2001 "Chiquititas" Felipe Mejias Spektaklis
2005 "El graduado" Dustin Hoffman Spektaklis
2006 "No te preocupes ojos azules" Kurt Cobain Spektaklis
2008 "Princesa Cenicienta" Princo Spektaklis

Filmai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Pavadinimas Vaidmuo Žanras
2001 "Chiquititas: Rincon de Luz" Felipe Mejias Nuotykių komedija, romantinė ir muzikinė drama
2004 "Erreway: 4 Caminos" Manuel Aguirre Nuotykių komedija, romantinė ir muzikinė drama
2006 "Cañitas. Presencia" Emmanuel Meksikietiškas siaubo filmas
2008 "Carmilla" Kino filmas
"El fantasma de Buenos Aires" Kino filmas
2008–2009 "Solos en la Ciudad" Santiago Kino filmas
2010 "Matar a Videla" Kino filma

Įrašų sarašas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Garso takeliai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Erreway[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Solinių dainų video klipai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Reklamų video klipai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Camilos ir Felipes forumas Archyvuota kopija 2009-08-10 iš Wayback Machine projekto.
Felipes forumas Lietuvoje