FAST

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
FAST jūrų pėstininkai saugo Basros naftos terminalą.

FAST (Fleet Antiterrorism Security Team 'Laivyno priešteroristinio saugumo grupė') – specialiosios paskirties JAV Jūrų pėstininkų korpuso Saugumo pajėgų pulko (angl. Security Force Regiment) dalinys, kurio kariai gali būti greitai permetami į bet kurioje pasaulio vietoje esančius JAV priklausančius objektus saugumui pagerinti. FAST dalinys įkurtas 1987 m., dabar jame yra apie 500 jūrų pėstininkų.

FAST jūrų pėstininkai permetami Jūrų pėstininkų korpuso vado (angl. Commandant of the Marine Corps) ar Laivyno operacijų vado (angl. Chief of Naval Operations) nuožiūra, kai reguliarūs saugumą užtikrinantys jūsų pėstininkai krizinėje situacijoje negali palaikyti reikiamo saugumo.

FAST kuopos veikia kaip ribotos trukmės ekspedicinės saugumo pajėgos, skirtos ginti gyvybiškai svarbius laivyno ir valstybės objektus. FAST priešakiniai būriai bazuojasi Žemės rutulio vietose, kur yra JAV laivyno vadavietės. O JAV teritorijoje nuolat budi didesnės pajėgos, kurios gali būti permestos į reikiamą pasaulio vietą.
FAST komandos buvo panaudotos 1989 m. gruodžio įsiveržime į Panamą, po 1998 m. rugpjūčio mėn. įvykusių JAV ambasadų sprogdinimų Kenijoje ir Tanzanijoje, 2000 m. spalį, kai Jemene buvo sprogdintas JAV eskadrinis minininkas USS „Cole“ (DDG-67),

Visos FAST kuopos aprūpintos naujaisiais ginklais.