Ernis (komiksai)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Ernis(komiksai))
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Ernis


Viršelis Wolverine: Origins #1.
Piešė Michael Turner.

Leidėjas Marvel Comics
Pirmas
pasirodymas
The Incredible Hulk #180-181 (Spalis-Lapkritis 1974)
Sukūrė Len Wein
John Romita, Sr.
Herb Trimpe
Charakteristikos
Kitas egoJames Howlett
RūšysMutantas
Priklauso
komandoms
X-Men
Naujieji Keršytojai
X-Force
S.K.Y.D.A.S.
Apokalipsės raiteliai
Alfa Skrydis
Ginklas X
Ginklas Plius
H Skyrius
HYDRA
Ranka
Naujasis Fantastiškasis Kevertas
Kitaip vadinamasLoganas, Mirtis, Ginklas X, Agentas Tenas, Projektas X, Dievo Ranka, Mai'Keth, Emilio Garra, Piteris Ričardsas, Džeimsas Loganas, Mutantas #9601
GebėjimaiAtsistatantis gijimo faktorius
Antžmogiški jutimai, jėga, ištvermė ir refleksai
Adamantu padengtas skeletas su ištraukiamais nagais
Atsparumas telepatijai
Kovos menų meistras

Ernis (angl. Wolverine) – Marvel komiksų ir jais pagrįstų kūrinių fiktyvus veikėjas. Pirmiausia veikėjas pasirodė 1974 m. spalį Nepakartojame Halke (Incredible Hulk) 180 dalyje. Jį sukūrė Len Wein ir Marvel meno direktorius John Romita, Sr., kuris suprojektavo veikėją, pirmąkart jį nupiešė Herb Trimpe. Vėlesniuose komiksuose Ernis prisijungia prie X-Men'ų „Visi nauji, visi skirtingi“ (All New, All Different) pirmajame X-Men komiksų numeryje 1975 m. gegužę. Gimė kaip James Howlett ir dažniau žinomas kaip Loganas. is priklausė kelioms komandoms: X-Menai ir Naujieji Keršytojai. Jis laikomas vienu mėgiamiausiu Marvel komiksų herojumi.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

James Howlett, antrasis John ir Elizabeth Howlett sūnus, gimė 1882 m. Albertoje, Kanadoje. Vaikas jis buvo bailus ir ligotas. Po to, kai James’o akivaizdoje nužudomas jo tėvas, jam pirmą kartą pasirodo nagai iš rankų ir jis nužudo savo tėvo žudiką. Po to įvykio nusižudo jo motina, o pats James’as su savo aukle Rose pabėga iš tos vietovės, kadangi buvo apkaltinti žmogžudyste. Jie pabėga į Britų Kolumbiją ir įsidarbina kasykloje. Ten, norint paslėpti pėdsakus, James’as pristatomas kaip Loganas. Bėgant laikui Loganas tampa vis stipresnis ir grubesnis, o jo mutanto gebėjimai vis ryškėja. Priverstas kovoti prieš savo seną priešą – „Šunį“ Loganą, jis netyčia nužudo Rose ir pabėga iš tos vietovės. 1988 m. išleisti jam dedikuoti komiksai, o vėliau jis tapo ir pagrindiniu veikėju X-Men kiekvienoje serijoje, televizijos serialuose, vaizdo žaidimuose, filmuose.

Suaugęs Loganas daug keliauja, dalyvauja abiejuose Pasauliniuose karuose. Antrajame pasauliniame kare jis vienu metu dirba su Kapitonu Amerika.

Vėliau prieš savo valią jam tenka dalyvauti projektuose „Komanda X“ ir „Ginklas X“, kurio metu metu jo skeletas padengiamas adamantu.

Galiausiai jis prisijungia prie X-Menų komandos.

Galios ir sugebėjimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ernis

Ernis – James Howlett žinomas dar kaip Loganas, mutantas, turintis gyvūno jutimus, padidintas fizines jėgas, išlendančius kaulinius nagus, greita sugijimą, kuris leidžia greitai pagyti praktiškai po bet kokio sužalojimo, ligos ar toksino, tai jam taip pat leidžia ilgiau gyventi ir nesenti. Dėl greito gijimo savybės jis buvo panaudotas Ginklo X programoje (Weapon X), kur jo kaulai buvo pakeisti nesunaikinamu metalu adamantiumu. Jis yra taip pat artimos kovos ir karinių menų meistras. Pradžioje Ernis buvo nusiteikęs prieš teisėsaugą ir didvyrius, kurie atsirado Amerikos populiariojoje kultūroje po Vietnamo karo. Jis noriai naudodavo mirtiną jėgą ir prigimtį, todėl tapo vienu populiariausiu X-Men'ų serijos veikėju.

Kita medija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ernis yra vienas tų nedaugelio veikėjų, kuris yra vienas pagrindinių veikėjų kiekvienoje X-Menų adaptacijoje: animaciniuose serialuose, vaizdo žaidimuose, vaidybiniuose filmuose. 20th Century Fox išleistoje filmų serijoje jo vaidmenį atliko Hugh Jackman. Taip pat yra žaidimas, kuriame jis yra pagrindinis veikėjas – „X2: Wolverine’s Revenge“.

2009 m. gegužę išleistas filmas „X-Men Origins: Wolverine“, kuriame pagrindinį Ernio vaidmenį atlieka aktorius Hugh Jackman'as.