Emilio Estevez

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Emilio Estevez
Tikras vardas Emilio Diogenes Estevez
Gimė 1962 m. gegužės 12 d. (61 metai) Steiteno sala, Niujorkas, Niujorko valstija
Šalis JAV
Žymesni vaidmenys
Endriu Klarkas
Pusryčių klubas“, 1985 m.

Emilijus Diogenesas Estevesas (isp. Emilio Diogenes Estevez; g. 1962 m. gegužės 12 d.) – JAV aktorius, kino režisierius ir scenaristas.

Atliko žymesnius vaidmenis tokiuose filmuose, kaip „Pusryčių klubas“, „Švento Elmo ugnys“, „Repo Man“, „Nenugalimieji Antinai“, „Bobis“ ir vesterno komedijoje „Jauni ginklai“ bei jo tęsinyje.

Jaunystė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Emilijus Estevesas gimė Steiteno saloje, Niujorke[1]. Jis vyriausias aktoriaus Martino Šyno ir menininkės Džanetos Templton (Janet Templeton) sūnus. Turi brolius Ramoną ir Karlosą (Čarlis Šynas) bei seserį Renė. Iš pradžių Estevesas pradėjo lankyti valstybinę Niujorko mokyklą, bet įsibėgėjus tėvo karjerai, persikėlė į prestižinę privačią akademiją.

Šeimai persikėlus į Malibu (Kalifornija), jis pradėjo lankyti Santa Monikos vidurinę mokyklą. Kai Emilijui buvo 11, tėvas namo parsigabeno nešiojamą kino kamerą.[2] Emilijus kartu su Čarliu ir draugais iš mokyklos, Krisu ir Šonu Penais bei Čadu ir Bobu Lou, ėmė kurti trumpametražius mėgėjiškus filmus, kuriems dažniausiai scenarijų rašė Emilijus.[3]

Emilijui buvo 14, kai jis su tėvu išvyko į Filipinus, kur tėvas filmavosi filme „Šių dienų apokalipsė“.[2] Estevesas filme nusifilmavo kaip statistas, tačiau scenos buvo iškirptos.[4] Jiems grįžus į Los Andželą, Estevesas suvaidino vidurinės mokyklos pjesėje apie Vietnamo karo veteranus, pavadinimu „Echoes of an Era“. Šynas buvo priblokštas sūnaus pasirodymu. 1980 m. baigęs mokyklą, Emilijus atsisakė stoti į koledžą ir nusprendė siekti aktoriaus karjeros.[2] Kitaip nei jo brolis Čarlis, Emilijus pasiliko tikrąjį vardą.

Aktoriaus karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Emilijus Estevesas kine debiutavo 1983 m. su filmu „The Outsiders“.

Filmografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Estevesas tarptautiniame Toronto filmų festivalyje 2010 m.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Forgotten-NY Neighborhoods: St. George: Staten Island's Wonderland
  2. 2,0 2,1 2,2 Buchalter, Gail (1983-02-28). „Emilio Estevez acts up, and no one's prouder than his father, Martin Sheen“. People magazine. Suarchyvuotas originalas 2011-03-31. Nuoroda tikrinta 2011-03-26.
  3. Emilio Estevez – Moviefone Archyvuota kopija 2020-08-08 iš Wayback Machine projekto.
  4. imdb.com: Emilio Estevez

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]