Ekvadoro herbas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ekvadoro herbas
Informacija
Herbas nuo1900 m. spalio 31 d.
PapuošalasAndų kondoras pasisukęs į kairę
Herbo skydasGvajas upė, ištekanti iš Čimborazo ugnikalnio papėdės, simbolizuoja Kosta ir Siera regionų grožį. Kaducėjus simbolizuoja prekybą ir ekonomiką. Viršuje geltona saulė apsupta zodiako ženklais, žyminčiais mėnesius nuo kovo iki liepos (simbolizuoja 1845 metais prasidėjusios kovo revoliucijos trukmę).
SkydininkaiDvi Ekvadoro vėliavos kiekvienoje pusėje
Kitos detalėsLaivas upėje yra „Guayas“ – pirmasis Pietų Amerikos vakarų pakrantėje pastatytas garlaivis, tinkamas plaukioti jūrose.
Pirmtakai1845 m.

Ekvadoro herbas (isp. Escudo de armas del Ecuador) pradėtas naudoti 1900 m ir yra pagrįstas ankstesne 1845 m. versija.

Struktūra[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ovalo formos skydo fone yra pavaizduotas Čimboraso ugnikalnis, tuo tarpu iš jo ištekanti upė atvaizduoja Gvajas upę. Čimboraso vulkanas ir Gvajas upė simbolizuoja Siera ir Kosta regionų grožį ir turtus. Upėje atvaizduotas garlaivis pavadinimu Gvajas. Šis laivas buvo pastatytas 1941 m. Gvajakilio įlankoje ir buvo pirmasis jūrose plaukioti tinkamas garlaivis, pastatytas Pietų Amerikos vakarų pakrantėje. Vietoj stiebo ant laivo pavaizduotas kaducėjus simbolizuoja prekybą ir ekonomiką. Viršuje auksinė saulė apsupta astrologinių Avino, Jaučio, Dvynių ir Vėžio zodiako ženklų (simbolizuojančių mėnesius nuo Kovo iki Liepos), simbolizuoja 1945 metų Kovo revoliucijos trukmę.

Skydo viršuje išskėtęs savo sparnus Kondoras simbolizuoja Ekvadoro jėgą, didybę ir stiprybę. Skydo šonuose keturios Ekvadoro vėliavos. Laurai kairėje simbolizuoja respublikos pergales. Palmės lapai dešinėje simbolizuoja nepriklausomybės kovų žuvusiuosius. Fašina po skydu simbolizuoja respublikos garbę.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]


Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]