Egidijus Dragūnas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Egidijus Dragūnas

Egidijus Dragūnas. Grupės „SEL“ koncertas Londone 2011 m.
Biografija
Gimė1976 m. balandžio 23 d. (48 metai)
Vilnius, Lietuva
Žanrairepas, hiphopas, šokių muzika
Kūrinių kalboslietuvių
Veikladainininkas, dainų autorius
Instrumentaivokalas
Aktyvumo metai1992–dabar
Susijusi veiklaSel

Egidijus Dragūnas (g. 1976 m. balandžio 23 d. Vilniuje) – vienos iš pirmųjų Lietuvos repo stiliaus grupės „SEL“ įkūrėjas, vokalistas ir lyderis, vienas skandalingiausių Lietuvos popmuzikos atlikėjų.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuo 1983 iki 1989 m. mokėsi muzikos mokykloje, fortepijono klasėje. 1994 m. baigė Vilniaus 54-ąją vidurinę mokyklą. Egidijus metė muziką, įprastą gyvenimą ir 1999 metais įstojo į Talino „Concordia” universitetą studijuoti ryšių su visuomene, tačiau nebaigęs studijų grįžo į Lietuvą.

SEL“ grupės dainos nuolat patekdavo į geriausių Lietuvos dainų dešimtukus. Kartu su grupe „SEL“ Egidijus Dragūnas išleido šiuos muzikinius albumus: „Kaip ir tu“, „Paskutinį kartą“, „Kontrolinis šūvis“, „Neįvertinta karta“, „Guma“, „Kubas“, „23“, „Viskas ką turiu“, „Muzika“.

Labdaringa veikla[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2011 m. vasario mėnesį Egidijaus Dragūno fondo lėšomis Neonatologijos (Naujagimių) centras įsigijo diagnostinės ir gyvybinėms funkcijoms palaikyti skirtos aparatūros. Pranešama, kad VU vaikų ligoninės pacientams E. Dragūno fondas skyrė 120 tūkst. litų. Didžiąją dalį lėšų VšĮ Egidijaus Dragūno fondas gavo platindamas SEL albumą „Aš kaip žąsis“.[1]

Šeima[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Tėvas – Jonas Dragūnas, verslininkas, du kartus teistas už sukčiavimą stambiu mastu.[2]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]