Duracell

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Duracell baterija

Duracell Inc. – amerikiečių gamybinė įmonė, priklausanti Berkshire Hathaway, gaminanti baterijas ir išmaniąsias energijos tiekimo sistemas. Duracell šiuo metu užima apie ketvirtį pasaulinės baterijų rinkos, nors jų populiarumas mažėja.

Produkcija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Duracell gamina pagrindinių tipų baterijas – AAA, AA, C, D, 9 voltų (vadinamąsias „kronas“), taip pat CMOS baterijas motininėms plokštėms (CR2032). Leidžiamos ir retesnių tipų baterijos – AAAA (naudojamos rašikliuose su žibintuvėliais, portatyviniuose gliukozės kiekio kraujyje matuokliuose ir pan.). Duracell turi ir platų miniatiūrinių baterijų asortimentą – kalkuliatoriams, rankiniams laikrodžiams, klausos aparatams ir kitiems miniatiūriniams (dažniausiai medicininiams) prietaisams.

Duracell leidžia ir pakraunamas akumuliatorines baterijas.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Durcell kompanijos istorija prasidėjo apie 1920 m., pradėjus bendradarbiauti mokslininkui Samuel Ruben ir verslininkui Philip Mallory bei įkūrus P.R.Mallory Company įmonę. Samuelis sukūrė gyvsidabrio baterijas, kurios pranašesnės už tais laikais populiariausiais cinko baterijas. Buvo įkurta bendra Philipo ir Samuelio įmonė „P. R. Mallory Company“. 1950 m., kai gyvsidabrio baterijos atgyveno, Samuelis patobulino šarminius mangano elementus, padarydamas juos mažesnius, patvaresnius ir ilgiau veikiančius nei bet kuris kitas maitinimo šaltinis.

1964 m. oficialiai pradėtas naudoti „Duracell“ vardas. Šarminių elementų rinkos augimą skatino fotografijos poreikiai. Tik 1970 m. pavyko padidinti jų gamybą tiek, kad pasiūla atitiktų paklausą.