Dubajaus Pakrantės Ruožas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Raudonai nuspalvintas – Dubajaus Pakrantės ruožas, o žaliai – Džebel Ali palmė

Dubajaus Pakrantės Ruožas (angl. Dubai Waterfront) – projektas Dubajuje, JAE. Šis dirbtinis salynas atspindės pagrindinius islamo simbolius – žvaigždę ir pusmėnulį. Naują nekilnojamojo turto vystymo projektą sudaro kanalai ir salos, kuriose išsibarstys prašmatnūs pastatai, prabangūs viešbučiai bei vilos. Arabijos 70 km ilgio dirbtinis kanalas drieksis per dykumą, o jo lanko formos dirbtinių salų dariniai apjuos Džebel Ali palmės salyną – vieną iš trijų palmių salų. Uoste numatyta prieiga laivams, o jo apylinkės bus suskirstytos į komercines, gyvenamosios, kurorto ir poilsio zonas. Dubajaus pakrantės ruožas išplės Dubajus pakrantės liniją iki 820 kilometrų (492 mylių) ir bus 12 kartų didesnis už dabartinį Dubajaus pakrantės ilgį bei apims daugiau kaip 81 000 000 m² plotą. Ir net bus didesnis nei Manhatanas.

Bendrovė „Nakheel“ ruošiasi įgyvendinti šį projektą. Ji taip pat išplėtojo ir tebevysto kitus dirbtinių salų sumanymus Dubajuje. Tai viena iš didžiausių pasaulyje nekilnojamojo turto vystymo bendrovių, priklausanti Jungtinių Arabų Emiratų valstybinei įmonei „Dubai World“.

Dirbtiniai pusiasaliai − Dubajaus turizmo plėtojimo programos dalis, skirta naftos išteklių išsekimo ekonominei atsvarai sukurti. Ateities Dubajaus tikslas − tapti vienu didžiausių pasaulyje turizmo plotu, darančiu žymią įtaką šalies ekonomikai.