DiArchy

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Magijos Teatras DiArchy

„DiArchy“ – magijos teatras, įkurtas 1991 metais. Užsiima iliuzijomis, magija, fokusais, įvairiais triukais, įvairių cirko ir estrados žanro numeriais.

Kuria numerius ir programas, kurias rodo pasirodymų, koncertų metu, taip pat dalyvauja TV projektuose. Teatras su savo gastrolėmis pabuvojo 34 pasaulio šalyse. Teatro artistai daugelio tarptautinių festivalių apdovanojimų laimėtojai.

Pasirodymai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Gaičiūnų šeimos cirko trupė „Europa“ (dabar DiArchy) Prahoje vykusiame IV taptautiniame magijos konkurse, laimėjo „Grand Prix“, o trupės artistai pripažinti geriausiais magais. Jo metu varžėsi 316 cirko artistų iš Europos ir kitų žemynų. Cirko artistai varžėsi vaikų, jaunimo, komiškų numerių ir mikro – magijos kategorijose. Lietuvių artistai Arvydas Gaičiūnas jaunesnysis ir Diana Gaičiūnaitė buvo pripažinti geriausiais fokusininkais, o vėliau konkurso žiuri jiems skyrė ir „Grand Prix“ taurę ir diplomą. Cirko trupė „Europa“ šiame konkurse dalyvavo pirmą kartą.

2005 m. balandžio mėn. trupės nariai ledo kube išbuvo 61 valandą 40 minučių ir 15 sekundžių, pagerindami beveik dviem valandomis 5 metus Niujorke amerikiečio David Blaine pasiektą pasaulio rekordą.

2007 m. birželio 16 d. Diana ir Arvydas Gaičiūnai nekvėpavimo rekordo siekė vandenyje prirakinti grandinėmis. Arvydas Gaičiūnas nekvėpuodamas išbuvo po vandeniu 15 minučių ir 58 sekundes, jo sesuo kiek trumpiau – 11 minučių ir 7 sekundes, bet oficialiai šių iliuzionistų rekordas neužfiksuotas.

Artistai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Diana

Gimė profesionalių cirko artistų šeimoje. Kaip ir brolis, nuo mažens važinėjo su tėvais iš miesto į miestą, kuriuose šie gastroliavo. Repeticijos ir pasirodymai cirko arenoje nuo ankstyvos vaikystės padėjo 1997 metais gauti Valstybinės cirko ir estrados meno akademijos diplomą Maskvoje. Dabar dirba su savo broliu Arvydu jaunesniuoju magijos teatro DiArchy artiste.

Magijos teatre Arvydo sesuo Diana tapo jo svarbiausia partnere. 24 metų mergina apie cirką svajojo taip pat nuo vaikystės. Sulaukusi keturiolikos Diana irgi pasuko į Maskvos akademiją, ją baigė neakivaizdžiai.

Arvydas

1990 m. baigė Valstybinę cirko ir estrados meno akademiją Maskvoje. Dabar su seserimi Diana dirba magijos teatro DiArchy artistu.