Dičkis Honkonge

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Dičkis Honkonge

PavadinimasPiedone a Hong Kong
Kilmės šalis Italija
RežisieriusSteno
Scenaristas (-ai)Lucio De Caro
Steno
Franco Verucci
VaidinaBud Spencer
Metai1975
Žanraskomedija
Trukmė108 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Dičkis Honkonge (it. Piedone a Hong Kong) – 1975 m. sukurta antroji veiksmo komedija apie policijos inspektorių Rizo, pravarde Dičkis, kurį vaidina Badas Spenceris. Pirmasis filmas Pravarde Dičkis pasirodė 1973 m.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Bud Spencer – inspektorius „Dičkis“ Rizo
  • Al Lettieri – Frenkas Barela
  • Enzo Cannavale – inspektorius Kaputo
  • Renato Scarpa – inspektorius Morabito
  • Robert Webber – Semas Akardo

Tai pirmasis filmas, kuriame buvęs plaukikas ir Olimpinių žaidynių dalyvis Badas Spenceris galėjo pademonstruoti savo plaukimo įgūdžius.

Vienas pagrindinių filmo aktorių Al Lettieri tais pačiais metais, būdamas 47, mirė nuo širdies smūgio.

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Neapolyje vis labiau klesti narkotikų verslas, o policijai niekaip nesiseka sučiupti nusikaltėlių. Po eilinės nesėkmės atsiranda įtarimų, kad nusikaltėliai policijoje turi savo informatorių. Sužinoti jo pavardę įmanoma tik iš narkotikų tiekėjų Azijoje. Inspektorius Rizo nusprendžia savarankiškai vykti į Honkongą, nors vadovybė tam ir prieštarauja, įtardama, kad informatorius gali būti pats inspektorius.

Jam iš paskos atvyksta Frenkas Barela – iš JAV į Italiją deportuotas gangsteris, kuris iš tiesų yra FTB agentas. Jiedu susiduria su nusikaltėliais Honkonge, po to – Makao, kur Rizo suimamas ir pargabenamas į Italiją apkaltinus jį teikiant informaciją narkotikų bosams.

Supratęs, kad tikrasis informatorius yra jį iš Makao pargabenęs Semas Akardo, vienas iš kovos su narkotikais koordinatorių, Rizo bėga iš kalėjimo, kad rastų tai patvirtinančius įkalčius.