Džibučio transportas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Džibučio oro uostas

Džibučio transportas – transporto infrastruktūra ir priemonės Afrikos valstybėje Džibutyje.

Geležinkeliai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šalies teritorija eina 100 km geležinkelio ruožas (vėžė 1000 mm), jungiantis Džibučio miestą ir Etiopijos sostinę Adis Abebą (per Hararą, Diredavą). 2017 m. atidarytas greitasis elektrinis Adis Abebos–Džibučio geležinkelis.

Keliai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Sunkvežimis Džibutyje

1996 m. Džibučio kelių tinklą sudarė 2890 km kelių, iš kurių 364 km buvo grįsti. Svarbiausias šalies kelias (N-1) eina iš Džibučio miesto per Veą, Dikilį, Jobokį, Galafį į Etiopiją. Jis yra Ndžamenos–Džibučio trasos dalis. Kiti svarbesni keliai veda iš Džibučio per Holholį, Ali Sabihą į Develę (Etiopija), iš Džibučio per Lajadą į Somalį, kitas kelias nuo N-1 veda per Tadžurą, Oboką iki Eritrėjos.

Vandens transportas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Svarbiausias šalies uostamiestis – Džibutis. Jam tenka didžioji dalis Džibučio prekių apyvartos, taip pat apie ketvirtadalį Etiopijos importo ir pusė eksporto. Taip pat didesni uostai yra Tadžuroje ir Oboke. Tadžuros įlankoje kursuoja keltai.

1999 m. Džibučiui priklausė 1 krovininis laivas (tonažas 1369 registrinių tonų).

Oro transportas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2004 m. Džibutyje buvo 13 lėktuvų pakilimo takų, iš kurių 3 buvo grįsti. Svarbiausias yra Džibučio–Ambuli tarptautinis oro uostas, iš kurio skrendama į Dubajų, Mogadišą, Adis Abebą, Paryžių, Stambulą, Saną ir kt.