Džango 2

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Džango 2

PavadinimasDjango 2 - Il grande ritorno
Kilmės šalis Italija
RežisieriusNello Rossati
Scenaristas (-ai)Sergio Corbucci
Franco Reggiani
Nello Rossati
VaidinaFranco Nero
Licinia Lentini
Metai1987
Žanrasvesternas
Trukmė88 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Džango 2 (it. Django 2 - Il grande ritorno) – 1987 m. italų sukurtas vesternas, vienintelis oficialus 1966 m. pasirodžiusios juostos Džango tęsinys, nors viso yra sukurta daugiau nei 30 juostų, kuriose pagrindinis veikėjas vadinasi Džango.

Kaip ir pirmajame filme, pagrindinį vaidmenį sukūrė Franco Nero.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Franco Nero – Džango
  • Chistopher Connelly – „Šėtonas“ Orlovskis
  • Licinia Lentini – grafienė Izabelė
  • Donald Pleasence – Ganas

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Džango ir jo kulkosvaidis
Orlovskis ir Izabelė

Praėjus daugeliui metų po pirmame filme parodytų įvykių Džango tapo vienuoliu, kurį sugrįžti į žmonių pasaulį priverčia tik žinia apie turimą dukterį Marisol. Atvykęs į prieglaudą, Džango randa ją nusiaubtą, o dukrą su kitomis merginomis – pagrobtą. Sekdamas jų pėdsakais, Džango pats įkliūna „Šėtonu“ vadinamo Orlovskio žmonėms. Pastarasis plaukioja upėmis gariniu laivu, kolekcionuoja retus drugelius ir pakrantėse grobia žmones, kuriuos parduoda kitiems vergvaldžiams arba pristato į savo paties kasyklą, o merginas parduoda viešnamiams.

Atsidūręs kasykloje Džango, padedamas seno škoto, iš jos pasprunka ir keliauja prie savo tariamo kapo, kuriame laiko užkastą garsųjį kulkosvaidį.

Orlovskis, tuo metu susidomėjęs pagrobta grafiene Izabele, sužino, kad vienuolis iš tiesų yra Džango ir sėkmingai paspruko iš kasyklos, siunčia savo žmones į paiešką, nors Džango, ieškodamas dukters, neketina slapstytis ir, keliaudamas duobkasio vežimu, šluoja nuo kelio visus priešus.

Sužinojęs, kad Orlovskis ketina apiplėšti banką, kuriame saugomi senoviniai Montesumos papuošalai, Džango paspendžia spąstus, tačiau pats patenka į nelaisvę, kurioje vėl kalinama ir jo dukra. Orlovskiui išsikėlus į krantą, Džango į pagalbą ateina buvusi šio vergė, kurios vietą dabar užima grafienė Izabelė. Naudodamasi proga, ši nužudo konkurentę ir tikisi viską suverti Džango, tačiau šiam pavyksta išsilaisvinti ir išgelbėti dukrą.

Pasiėmęs kulkosvaidį, Džango skuba į kasyklą, kad išlaisvintų joje dirbančius žmones ir atsiteistų su Orlovskiu.