Ketrin (Velso princesė)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ketrin
Velso princesė
Catherine, Kembridžo kunigaikštienė
Gimė 1982 m. sausio 9 d. (42 metai)
Redingas, Berkšyras, Anglija
Tėvas William Francis
Motina Carole Elizabeth
Sutuoktinis (-ė) Princas Viljamas
Vaikai Princas Džordžas,
Princesė Šarlotė,
Princas Luisas
Velso princesė
Alma mater Šv. Andriaus universitetas
Vikiteka Ketrin (Velso princesė)

Ketrin, Velso princesė (merg. Elizabet Ketrin (Keitė) Midlton, angl. Elizabeth Catherine „Kate“ Middleton, g. 1982 m. sausio 9 d.) – Velso princo Viljamo žmona.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Keitė Midlton gimė 1982 m. sausio 9 d. Redinge, Anglijoje. Jos tėvai Maiklas ir Kerol gyveno netolimame Redingo miestui Kok Leino kaime. 1983 m. gimė jaunesnė sesuo Filipa (Pipa). 1984 m. šeima išvyko į Jordaniją, kur motina gavo vadybininkės postą „British Airways“ skrydžių kompanijoje. 1986 m. šeima grįžo į Angliją, Bradfyldo kaimo vietovę Berkšyre. 1987 m. jai gimė jaunesnis brolis Džeimsas Viljamas. 1987 m. tėvai įsteigė paštu siunčiamų prekių vaikų vakarėliams ir pobūviams įmonę. Šis verslas jiems sekėsi. Keitė Midlton mokėsi Šv. Andriaus mokykloje Pangborno kaime. Tarp kitų vaikų ji išsiskyrė liesumu ir aukštu ūgiu. Jai sekėsi mokyklos sporte ir chore. Paskutiniais metais mokykloje, kai jai buvo trylika, Keitė buvo pripažinta mokyklos geriausia visų sportų (all round) sportininke. Po to ji mokėsi mokamoje Downe House mergaičių mokykloje kaimo vietovėje prie Niuberio (Berkšyras), kurią paliko 1996 m. tik sulaukusi 14 metų ir persikėlė mokytis į Marlborough koledžą Viltšyre. Šiame koledže taip pat mokėsi jos sesuo Pipa ir brolis Džeimsas. Po koledžo baigimo Keitė Midlton nusprendė toliau studijuoti meno istoriją Škotijos seniausiame Šv. Andriaus universitete. Tame pačiame universitete mokėsi britų karališkosios šeimos narys, princas Viljamas. Manoma, kad studentai susitiko 2001 m. Faife, tačiau romantiškus santykius pradėjo 2002 m. po labdaringo madų šou, kur Keitė patraukė princo dėmesį su nėriniuota permatoma suknele (2011 m. aukciono metu parduota už 78 000 svarų[1]). 2005 m. Keitė ir Viljamas kartu baigė universitetą. Jų ryšiai buvo trumpam nutrūkę 2007 m. ir dar tais pačiais metais pora atkūrė šiltus santykius.

Keitė su Viljamu Otavoje, Kanadoje, 2011 m.

Prieš savo vestuves Keitė dažnai dalyvaudavo aukšto rango karališkuose renginiuose. Galiausiai, kai Keitės Midlton ir princo Viljamo santykiai buvo paviešinti, ji sulaukė ypatingai didelio žiniasklaidos dėmesio. Keitė Midlton ištekėjo už Princo Viljamo 2011 m. balandžio 29 d. Vestminsterio vienuolyne. 2012 m. gruodžio 3 d. Šv. Jokūbo rūmai pranešė, kad ji laukiasi pirmagimio. 2013 m. liepos 22 d. karališkajai porai gimė princas Džordžas. 2014 m. rugsėjo 8 d. Klarenso rūmai pranešė, kad Kembridžo kunigaikštienė laukiasi antrojo savo vaiko. 2015 m. gegužės 2 d. princui Viljamui ir Keit Midlton gimė princesė Šarlotė.

Keitė Midlton yra gerai žinoma už savo labdaringą veiklą, taip pat palaikymą „The Duke of Edinburgh's International Award“ programai, kurioje pati yra dalyvavusi ir gavusi aukso ženklelį.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Literatūra[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Claudia Joseph. Kate. Random House, 2011.
  • Sean Smith. Kate. Simon and Schuster, 2012.