Carcass

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Carcass

Carcass 2015 m.
Biografija
Kilmė Jungtinė Karalystė
ŽanraiMelodic Death metal, Goregrind
Aktyvumo metai1985-1996
Įrašų kompanijaEarache Records
Nariai
Jeff Walker
Bill Steer
Carlo Regadas
Ken Owen
Buvę nariai
Sanjiv
Michael Amott

Carcass (angl. skerdena) – Anglijos melodic death metal ir goregrind pradininkai.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Britų Carcass istorija prasidėjo 1985-aisiais, kai tuometinis Napalm Death gitaristas Bill Steer ir būgnininkas Ken Owen nusprendė įkurti grupę Liverpool mieste. Pirmajame demo įraše galite girdėti indo vardu Sanjiv vokalą. 1987-aisiais bosistas ir vokistas Jeffrey Walker prisijungė prie grupės. Trijulė 1988-aisiais išleidžia pirmąjį albumą „Reek Of Putrefaction“, kuris apskritai buvo vienas pirmųjų grindo albumų. Carcass kartu su Napalm Death yra laikomi grind’o pradininkais. Carcass yra pirmoji grupė, pradėjusi dainuoti apie kraują, badymus, negyvėlių pjaustymus ir t. t. (žodžiu apie viską, ką šiandien apibrėžiame terminu „gore“), todėl vėliau daug goregrind grupių būtent iš legendinių britų sėmėsi įkvėpimo. Peršokant į šiandieną, ką tik buvo išleistas albumas, skirtas grupės atminimui, kuriame Carcass koverius groja ir pagarbą atiduoda tokios grupės kaip Regurgitate, Rotten Sound, Nasum, Exhumed, Disgorge, Necrony, Impaled, Pig Destroyer, Vulgar Pigeons, Avulsed ir kt. Grįžtant prie pirmojo britų albumo, jo originalus viršelis buvo uždraustas, todėl net iki 20022003 metų albumas buvo platinamas „švaria“ viršelio versija.

Kitas grupės indėlis į goregrind istoriją – „Symphonies of Sickness“, pasiekęs pasaulį 1989-aisiais. Žingsnis į priekį – neliko trumpų gabalų, būdingų grynam grind’ui, nors dainų tematika ir stilius liko tokie patys. Šio albumo viršelis taip pat iki 2002–2003 metų buvo uždraustas ir pakeistas versija, panašia į paveikslėlius biologijos knygose. Prieš pat šio albumo įrašymo darbus Bill Steer palieka Napalm Death, kad galėtų visą savo laiką skirti Carcass.

1992-aisiais Carcass išleidžia trečiąjį studijinį darbą „Necroticism - Descanting The Insalubrious“. Čia atsargus klausytojas gali išgirsti ekspermentavimą su grind’o „triukšmu“, vyravusiu ankstesniuose albumuose, ir netgi neryškia harmonijos pakopa, vėliau pilnai „susikristalizavusia“ vėlesnėje grupės kūryboje. Šiame albume jau girdėti dvi gitaros –1990-aisiais metais prie grupės prisijungė Michael AmottCarnage, buvo tikimasi, kad antrasis gitaristas padės gyvuose grupės pasirodymuose išgauti geresnės kokybės garsą. Šis Carcass albumas buvo paskutinis grupės darbas, kurį galime „įpaišyti“ į goregrind stiliaus rėmus.

1993-ieji metai išaušo kaip geriausiai žinomo Carcass albumo gimimo metai. „Heartwork“ yra laikomas pirmuoju melodic death metal albumu. Carcass prieš pat išleidžiant šį albumą pasirašė sutartį su Sony, todėl konservatyvesnieji grupės fanai (ir dėl „sušvelnėjusios“ muzikos) „Heartwork“ laikė „mainstreamo“ išdava. Kad ir kaip bebūtų, „Heartwork“ tapo dar vieno metalo stiliaus pradžios atskaitos tašku. Šiomis dienomis daug (netgi per daug) grupių bando atkartoti tokį Carcass skambesį, kas, be abejo, yra didelis komplimentas jau iširusiai grupei.

Iškart po „Heartwork“ išleidimo, grupę palieka Michael Ammott, į jo vietą stoja Carlo Regadas. Paskutinis Carcass darbas pasirodo 1996-aisiais („Swansong“), tačiau sunki fanų kritikos banga dėl pernelyg melodingų rifų, lyginamų su devintojo dešimtmečio thrasho banga, išmuša grupę iš vėžių – po albumo išleidimo Carcass išyra.

Po legendinės grupės iširimo Ken, Jeff ir Carlo įkūrė Blackstar, o Michael Ammott Britų Carcass istorija prasidėjo 1985-aisiais, kai tuometinis Arch Enemy.

Tokia grupės raidos veiklos virtinė turėtų įrodyti, kad Carcass nebuvo „tiesiog dar viena death metal grupė“.

Nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Reek of Putrefaction (albumas, 1988)
  • Symphonies of Sickness (albumas, 1989)
  • Necroticism Britų Carcass istorija prasidėjo 1985-aisiais, kai tuometinis Descanting The Insalubrious (albumas, 1991)
  • Heartwork (albumas, 1993)
  • Swansong (albumas, 1996)

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]