Brian Hugh Warner

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Marilyn Manson pasirodymo Romoje metu

Marilyn Manson (tikrasis vardas Brian Hugh Warner; g. 1969 m. sausio 5 d.) – dainininkas, žinomas dėl savo ekstravagantiško stiliaus. Amerikos visapusiškas menininkas, muzikantas, dailininkas, poetas, fotografas, aktorius ir režisierius.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Brian Hugh Warner gimė 1969 m. Jis yra vienintelis vaikas savo šeimoje. Jaunystėje studijavo žurnalistiką ir teatrą Broward koledže. Būdamas 18-os metų persikėlė į Floridą ir pradėjo rašyti poemas bei istorijas.

1989 Warner sugalvojo įkurti roko muzikos grupę. Jo grupė buvo žinoma kaip „Marilyn Manson & The Spooky Kids“. Dabar jie žinomi paprasčiausiai kaip „Marilyn Manson“. Jo sceninis vardas Marilyn Manson yra filmų žvaigždės Marilyn Monroe ir psichinio žudiko Charles Manson vardų kombinacija.

JAV žiniasklaida kaltino M. Manson'ą už 1999 m. žudynes „Columbine“ mokykloje, todėl jis pasirodė filme „Bowling for Columbine“ (2002), kuriame išreiškė savo nuomonę apie apkaltinimus ir pačias žudynes.

Nuo 1999 iki 2001 Brianas buvo susižadėjęs su striptizo šokėja ir aktore Rose McGowan. Šįkart jis vedė Dita Von Teese, tačiau jų santuoka truko tik pusmetį. Nuo 2007 iki 2010 draugavo su Evan Rachel Wood. Šiomis dienomis jis nebe toks šokiruojantis, Mansono muzika yra labiau poetiška. Jo naujausias albumas – „The Pale Emperor“.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]