Brabus

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Brabus
FormaPrivati įmonė
PramonėAutomobilių
Įkurta1977 m.
Centrinė būstinėBotropas, Vokietija
ProdukcijaAutomobiliai
Tinklalapishttp://www.brabus.de/

Brabus yra automobilių perdarymo ir puošybos (tiuningo) kompanija, įkurta Klauso Brackmanno ir Bodo Buschmanno iš Vokietijos. Ši kompanija specializuojasi Mercedes-Benz, Smart ir Maybach automobilių perdaryme.

Šią įmonę valdo B. Buschmannas, o šiuo metu ji vadinama pati didžiausia Mercedes-Benz automobilių perdarymo kompanija. Taip pat ji konkuruoja su tokiom įmonėm kaip Lorinsen, Carlsson, Kleeman ir Renntech.

Įmonės pagrindinis tikslas yra padidinti maksimaliai variklio pajėgumą tiek pagal arklio galias, tiek pagal maksimalų sukimo momentą. Klientai gali pirkti jau paruoštus automobilius tiek iš Brabus kompanijos, tiek per Mercedes centrus. Jei klientas nusprendžia pirkti automobilį tiesiai iš Brabus, šios įmonės darbuotojai patys atsiveža transporto priemonę iš Mercedes prekybos vietos ir perdaro ją pagal kliento poreikius. Brabus žinoma kaip atliekanti labai brangius darbus, o savo darbą jie atlieka pagal moto: "jei tu klausi kainos, tu negali sau leisti tai pirkti" (angl. "if you have to ask the price, you can't afford it").

Rekordai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Brabus yra pasiekusi kelis pasaulio rekordus.

  • 1996 m. Brabus E V12 modelis pasiekė naują gatvių sedano greičio rekordą - 330 km/val
  • 2003 m. Brabus E V12 Biturbo pagerino prieš tai buvusį rekordą iki 350.2 km/val
  • 2006 m. Brabus Rocket modelis pasiekė naują rekordą - 362.4 km/val. Šis modelis buvo pagamintas ant patobulinto Mercedes-Benz CLS klasės W219 modelio.
  • Tų pačių metų spalio mėnesį su tuo pačiu modeliu Brabus vėl pagerino rekordą iki 365.7 km/val greičio. Šio modelio kaina pakilo iki 380.000 eurų.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]