Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Borat (filmas))
Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė

PavadinimasBorat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
RežisieriusLarry Charles
Prodiuseris (-iai)Sacha Baron Cohen
Scenaristas (-ai)Sacha Baron Cohen, Anthony Hines
VaidinaSacha Baron Cohen, Ken Davitian, Luenell
Metai2006
Žanraskomedija
Trukmė84 min.
KalbaAnglų
Biudžetas18 mln. dolerių[1]
Pajamos262,6 mln. dolerių[1]
IMDb įrašas
Boratas vizito Kelne metu

Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė (angl. Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan) – 2006 m. sukurtas kino pseudodokumentinis filmas – komedija, kurio pagrindinis personažas yra fikcinis Kazachstano žurnalistas Boratas. Pagrindinį vaidmenį atliko britų aktorius ir komikas Sacha Baron Cohen.[2]

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Boratas Sagdijevas – televizijos žurnalistas, šeštas žymiausias žmogus Kazachstane. Šalies vyriausybė jį pasiunčia į JAV su užduotimi sukurti dokumentinį pasakojimą apie šios šalies visuomenę ir kultūrą. Kad galėtų suprasti amerikietišką humorą, Boratas Niujorke lanko kursus. Per televiziją stebėdamas „Gelbėtojus“, Boratas atkreipia dėmesį į šalies moterų grožį, o ypač susižavi Pamela Anderson, kurią užsimano surasti ir vesti. Pasiėmęs kamerą ir mikrofoną, drauge su prodiuseriu, dar žioplesniu už jį patį, Boratas leidžiasi į kelionę. Amerikietiško gyvenimo būdo nesuprantantys atvykėliai patiria daug juokingų nuotykių ir susitinka įvairiausių žmonių.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. 1,0 1,1 „Borat! Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)“. Box Office Mojo. Suarchyvuota iš originalo 2020-01-12.
  2. „Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan“, imdb.com. Nuoroda tikrinta 2021-03-05.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]