Birgitta Haukdal

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Birgitta Haukdal

Birgitta 2003 m. Eurovizijoje
Biografija
Pilnas vardasBirgitta Haukdal Brynjarsdóttir
Dar žinomaBirgitta
Gimė1979 m. liepos 28 d. (44 metai)
Husavikas, Islandijos vėliava Islandija
Žanraipop, poprokas
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1999–dabar
Susijusi veiklaÍrafár

Birgitta Haukdal Brynjarsdóttir (g. 1979 m. liepos 28 d. Husavike), taip pat žinoma kaip Birgitta, – Islandijos dainininkė, pop grupės Írafár vokalistė. 2003 metais Birgitta atstovavo Islandijai 2003 m. Eurovizijos dainų konkurse su daina „Open Your Heart“ ir užėmė aštuntą vietą.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Didžiąją savo gyvenimo dalį gyveno šiaurinėje Islandijoje. Nuo 1999 m. lapkričio mėn. Birgitta yra pop grupės Írafár vokalistė. 2000-ųjų vasarą grupė išleido debiutinį singlą „Hvar er ég?“, o po dar dviejų išleistų dainų 2001 metais grupė pasirašė sutartį su didžiausia Islandijos įrašų kompanija „Skífan“. 2002 m. lapkričio mėn. „Írafár“ išleido debiutinį albumą „Allt sem ég sé“. Šis albumas Islandijoje tapo greičiausiai parduodamu pop muzikos albumu per pastaruosius 25 metus ir tapo platininiu.

Nuo 2003 m. Birgitta yra viena iš populiariausių pop dainininkių Islandijoje. Tų pačių metų Islandijos muzikos apdovanojimuose pelnė geriausios metų pop žvaigždės ir metų atlikėjos apdovanojimus. 2003 metais atlikėja po pergalės nacionaliniame finale, išrinkta dalyvauti Eurovizijoje. Konkurse su daina „Open Your Heart“ Birgitta užėmė aštuntą vietą, surinkusi 81 tašką.

Vėliau dar du kartus dalyvavo Islandijos atrankoje į Eurovizijos dainų konkursą – 2006 m. su daina „Mynd Af Þér“ ir 2008 m. su „Núna veit ég“, atlikdama duetu su Magni Ásgeirsson. Abu kartus atlikėja pateko į finalą, tačiau nelaimėjo.

2013 metais atlikėja vėl bandė laimę šalies atrankoje Söngvakeppnin su kūriniu „Meðal Andanna“.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Two Tricky
„Angel“

Islandijos atstovė Eurovizijoje

2003
Po to:
Jónsi
„Heaven“