Sąrašas:Antraeiliai Hario Poterio veikėjai

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Batilda Maišinė)

Žemiau esantys antraeliai fiktyvūs veikėjai yra iš Hario Poterio knygų serijos, kurias parašė rašytoja J.K.Rowling.

Dursliai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Vernonas Durslis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Vernonas Durslis – Hario Poterio dėdė, valdo grąžtus gaminančią firmą ,,Grannings. Tai labai storas, nes, kaip ir sūnus Dudlis, laisvalaikiu mėgsta pavalgyti, piktas ir neteisingas žmogus, nekenčiantis Hario. Jam svetima magija, Vernonas – pats tikriausias Žiobaras. Jis kratosi visko, kas susiję su magišku pasauliu.

Petunija Dursli[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Petunija Dursli – Hario mamos Lilės Poter sesuo, Vernono Durslio žmona. Pagrindinis jos pomėgis – stebėti kaimynus. Ji – aukšta, liekna šviesiaplaukė moteris. Petunija visada niekino bei pašiepė savo seserį bei kitus žmones, susijusius su magišku pasauliu. Penktaisiais metais ji gavo laišką iš Dumbldoro ir paaiškėjo, kad ji kai ką žino apie burtininkus. Ji buvo girdėjusi apie Psichus, Azkabaną, žinojo Dumbldorą. Nepaisant to, ji su Hariu elgėsi bjauriai: visada jį išnaudojo, pyko ir jo nemėgo, kitaip nei su savo sūnumi Dudliu, kurį dievino ir lepino. Vis dėlto būdama maža pati bandė patekti į Hogvartsą, bet jai nepavyko. Petunija negali pakęsti Hario, ir jei ne laiškas iš Hogvartso, ji nebūtų Hario palikusi namie.

Dudlis Durslis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Dudlis Durslis – Petunijos bei Vernono Durslių vienintelis sūnus, Hario Poterio pusbrolis. Jo mėgstamiausias žaidimas vaikystėje buvo Hario vaikymasis. Pradinėse klasėse jis bei jo gauja buvo labai populiarūs, ir visi jų bijojo, tad ir su Hariu nedraugavo bijodami elgtis taip, kaip nepatinka Dudliui. Vaikystėje tėvai jį labai lepino, pirko tiek dovanų, kiek jis norėjo (kiekvienais metais dovanų gimtadienio proga turėjo būti daugiau nei anksčiau), nedarė to, kas jam nepatiko. Dudlio žodis tėvams buvo šventas – jam užtekdavo tik ką nors pasakyti, ir tėvai puldavo jam po kojom. Kai jam buvo vienuolika metų, tėvai jį užrašė į buvusią Vernono Durslio mokyklą – Smeltingso vidurinę. Po trečiųjų metų Smeltingse Dudlis atostogoms parvežė mokyklos seselės raštelį, kuriame rašoma, kad jam reikia laikytis dietos, nes jis toks storas, kad nebeįtelpa į jokią mokyklos uniformą. Tad visai šeimai teko prie to taikytis ir valgyti tą patį kaip Dudlis – vaisius bei daržoves mažais kiekiais. Kai Dudlis buvo penkiolikos metų, jį ir Harį užpuolė Psichai. Po šio nutikimo Dudlis pakeitė nuomonę apie Harį. Vėliau Poteriai dažnai lankydavosi pas Dudlio Durslio šeimą. Septintojoje knygoje Dudlis pirmą kartą gyvenime padėkojo Hariui už išgelbėtą gyvybę.

Mardžė Dursli[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Mardžė Dursli - Vernono Durslio sesuo. Haris jos niekada nemėgo, nes ši, kaip ir visa Durslių giminė, nuoširdžiai neapkentė berniuko bei keistų jo tėvų. Mardžė velniškai pasipūtusi, stora senmergė, kurios vienintelis džiaugsmas – keletas šunų. Jie jai atrodo keliskart vertingesni už, jos žodžiais tariant, „alkoholikų, pasileidėlių ir visiškų keistuolių“ palikuonį Harį. Haris per Kalėdas iš jos gaudavo šunų sausainių, o tuo tarpu jos mylimiausias sūnėnas Dudlis – brangiausių dovanų. Trečiojoje knygoje apie Harį Poterį „Haris Poteris ir Azkabano kalinys“ Mardžė atvažiavo pas Durslius į svečius. Šiek tiek įkaušusi, Dursli ėmėsi mėgstamiausios veiklos – Hario ir jo tėvų žeminimo. Haris nebeiškentęs girdimo melo, nesąmoningai, nenaudodamas lazdelės, užbūrė Mardžę išpampinimo kerais.Šioji išsipūtė kaip balionas ir išskrido pro balkoną. Laimei, iš Magijos ministerijos atvykę burtininkai ,,sutvarkė" tetą Mardžę.

Kiti[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Batilda Maišinė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Batilda Maišinė – garsi istorikė, parašiusi ,,Magijos Istoriją" bei ,,Hogvartso Istoriją" Apie Batildos gyvenimą yra žinoma nelabai daug. Ji gyveno Godriko dauboje dar prieš Dumbldorų atvykimą 1891 metais. Pasak Magijos Žinių reporterės Ritos Nepasėdos knygos Albo Dumbldoro gyvenimas ir melas, Batilda bandė susidraugauti su Kendra Dumbldor. Batilda susidraugavo su jaunu Albu Dumbldoru. Kažkuriais jos gyvenimo metais pas Batildą atvyko sūnėnasGelertas Grindelvaldas. Vėliau Batilda susidraugavo su Lile ir Džeimsu Poteriu, atsikrausčiusiais gyventi į Godriko Daubą. Per Hario pirmąjį gimtadienį, Batilda buvo vienintelė, kuri atvyko aplankyti Poterius. Ponia Maišinė 1997 metais buvo nužudyta Valdovo Voldemorto gyvatės Nadžinės prieš Kūčias.

Frenkas Braisas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Frenkas Braisas (19171994) – Tomo Ridlio vyresniojo dvaro sodininkas prižiūrėtojas.

Frenkas - žiobaras, kuris tarnavo kareiviu Antrajame pasauliniame kare. Po to, jis buvo priimtas Tomo Ridlio vyresniojo, kad prižiūrėtų jo dvaro sodą. Deja, 1945 metais Tomas Ridlis vyresnysis ir jo žmona buvo nužudyti. Frenkas buvo apkaltintas jų nužudymu ir pasodintas į kalėjimą, bet tačiau kaltinimai buvo atšaukti ir Frenkui netrukus sugrąžino laisvę. Nors Ridlių dvare niekas nebegyveno, Frenkas ir toliau prižiūrėjo jo sodą. 1994 metais jis išvydo šviesą Ridlių dvaro lange ir manydamas, kad į namą įsibrovė miestelio vaikigaliai, nuėjo pasižiūrėti. Tačiau pastate jis rado ne vaikus, o Voldemortą su savo sėbrais ir netyčia nuklausė jų pokalbį. Pro šalį šliaužusi Tamsos Valdovo gyvatė Nadžinė pranešė šeiminkui, esą už durų stovi Žiobaras ir klausosi, tad Voldemortas nužudė Frenką Braisą.

Gylys ir Niurzga[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Drako Smirdžiaus parankiniai. Jie dažnai būna drauge su juo. Haris Poteris ir Ronis Vizlis jais virto antrojoje J. K. Rowling knygoje „Haris Poteris ir Paslapčių kambarys“, išgėrę Multisulčių eleksyro, norėdami iš Drako Smirdžiaus išgauti informaciją apie Hogavartse siautėjančius paslaptingus užpuolimus. Septintojoje knygoje „Haris Poteris ir Mirties relikvijos“ Gylys ir Niurzga tampa Mirties valgytojais.

Gabrielė Delakur[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Gabrieė Delakur - Fler Delakur sesuo, kurią Fler turėjo išgelbėti iš Juodojo ežero gelmių ketvirtoje Hario Poterio knygoje, antroje burtų trikovės turnyro užduotyje. Per Bilo Vizlio ir Fler Delakur vestuves Gabrielė buvo pamergė.

Sedrikas Digoris[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Sedrikas - Švilpynės koledžo mokinys. Vienas gabiausių Kvidičo žaidėjų ir drąsus, gražus bei linkęs rizikuoti vaikinas. Burtų trikovės turnyre jis buvo išrinktas atstovauti Hogvartso burtų ir kerėjimo mokyklai, į kurį pateko ir Haris Poteris. Voldemorto pakaliko klastos dėka, jie abu, pasiekę nugalėtojo taurę, pateko į kapines, kuriose Sedriką nužudė Voldemortas.

Gelertas Grindelvaldas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Gelertas Grindelvaldas mokėsi Durmštrange, bet buvo šešiolikos buvo išmestsuž juodosios magijos naudojimą. Po šio įvykio Gelertas atsikraustė pas savo tėvo tetą Batilda Maišinę. Gyvendamas pas Batildą, Gelertas susidraugavo su aštuoniolikmečiu Dumbldoru. Tačiau Dumbldoro ir Grindelvaldo draugystė netruko ilgai; besiginčydami Dumbldoras ir Grindelvaldas susikovė, atsimušę kerai pataikė Dumbldoro sesei Arianai ir ji mirė. Grindelvaldas pabėgo. 1923 metais Grindelvaldas pavogė Šeivemedžio lazdelę iš burtų lazdelių meistro Gregorovičiaus ir tapo jos savininku.Jis taip pat pastatė Nurmengardą - milžinišką tvirtovę, kalėjimą savo prišams. PO keleto metų Dumbldoras nugalėjo Grindelvaldą dvikovoje, įkalino jį Nurmengarde ir pasisavino Šeivamedžio lazdelę. 1998 metais, vis dar kalėjime, Grindelvaldas buvo nužudytas Voldemorto.

Viktoras Krumas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Viktoras buvo Bulgarijos kvidičo komandos gaudytojas ir žaidė 1994 metų Kvidičo pasaulio turnyre. Tais pačiais metais, Krumas atvyko į Hogvartsą. Jis atstovavo Durmštrangui Burtų trikovės turnyre. Būdamas Hogvartse Viktoras įsimylėjo Hermioną, su ja dalyvavo Kalėdų baliuje. Vėliau, po trejų metų, Krumas buvo pakviestas į Bilo ir Fler vestuves.

Augusta Nevėkšlienė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nevilio Nevėkšlos močiutė, kuri, būdama penktame kurse, neišlaikė kerėjimo egzamino. Frenko Nevėkšlos motina.

Ksenofilijus Geranoris[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ksenofilijus Geranoris yra Lunos tėvas, žurnalo Priekabininkas vyriausias redaktorius ir leidėjas. Septintoje knygoje būtent jis papasakojo Hariui, Roniui ir Hermionai apie Mirties Relikvijas.

Tedis Lubinas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Tedas Remas Lubinas - vienturtis, netekęs savo tėvų Remo Lubino ir Nimfadoros Tonks sūnus. Jis yra Hario Poterio krikštasūnis. Jis yra pavadintas vardu garbei Tonks mirusio tėvo. Tedis yra metarmofagas, kaip ir jo motina Nimfadora, bet nepaveldėjo jo tėvo vilkolakio sąvybių. Vėliau epiloge, jį pamato Hario vyriausias sūnus Džeimsas kai buvo Hogvartso ekspreso traukinyje ir Tedis bučiavosi su Viktuar Vizli, Bilo Vizlio ir Fler Delakur dukra. Tedis yra per senas jam 19, kad lankytų Hogvartsą, tad jis stotyje yra tik tai todėl, kad atsisveikintų su Viktuar. Knygos autorė išdėstė, kad Tedis buvo augintas jo motiniškos senelės, Andromedos Tonks, o ne jo krikštatėvio Hario. Bet Haris pasirūpino kad Tedis pas juos pietautų keturis kartus per savaitę.

Narcisa Smirdžiuvienė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Narcisa Smirdžiuvienė (angl. Narcissa Malfoy) – knygų apie Harį Poterį veikėja. Gimė kaip Narcisa Blek Blekų šeimoje. Jos tėvas buvo Sygnusas Blekas, mama Druella Rosier Black. Ji buvo jauniausia iš savo seserų Belatriksės Lestreindž ir Andromedos Tonks. Narcisa buvo Sirijaus Bleko, Hario krikštatėvio, pusseserė. Narcisa baigė Hogvartso Klastunyno koledžą. Vėliau ji ištekėjo už Liucijaus Smirdžiaus, jiems gimė sūnus Drakas Smirdžius. Ji niekada nebuvo mirties valgytoja, bet savo vyrą palaikė. Narcisa buvo grynakraujė. Save Narcisa aprašo kaip aukštą, liekną, žydrų akių blondinę.

Pirmą kartą ji pasirodo knygoje Haris Poteris ir Netikras princas, yra minima knygoje Haris Poteris ir Ugnies taurė. Knygos pradžioje rašoma, jog ji su savo seserim Belatrikse atvyksta pas Sneipą į namus apimta isterijos, kad jos vyras Azkabane, o sūnus Voldemorto rankose. Narcisa maldavo Sneipo pagalbos. Vėliau ji pasirodo skersiniame skersgatvyje su Draku, kur jie susitiko su Hariu, Hermiona ir Roniu. Ji taip pat pasirodo paskutinėje, septintoje knygoje apie Harį Poterį. Narcisa gyveno Smirdžių dvare, kartu su vyru ir sūnumi.

Olimpija Maksima[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Madam Maksima yra Biobetonso mokyklos direktorė. Ji viešėjo Hogvartse per burtų trikovės turnyrą, kuriame dalyvavo jos mokinė Fler Delakur, bet jo nelaimėjo. Olimpija Maksima yra pusmilžinė kaip ir Rubėjus Hagridas. Ji šiek tiek draugavo su Hagridu. Ir sutiko eiti milžinų pakviesti į geriečių pusę kol dar Voldemortas jiems nepažadėjo viso ko geriausio.

Kormakas Maklagenas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kormakas Maklagenas penktoje „Hario Poterio“ dalyje „Haris Poteris ir Fenikso brolija“ buvo Džinės Vizli vaikinas. Jis su Džine susipyko dėl to, kad Grifų Gūšta įveikė Varno nagą per kvidičo runktynes. Nubėgo guostis pas Čong Čang Varno nago gaudytoją. Šeštoje Hario Poterio dalyje („Haris Poteris ir Netikras Princas“)Kormakas Maklagenas pretendavo tapti Grifų Gūštos komandos gynėju. Jam nepasisekė. Kormakas Maklagenas buvo įsimylėjęs Hermioną Įkyrelę.

Teta Mjurijelė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ronio nemėgstamiausia senutė, kuri tiki visais Ritos Nepasėdos paistalais. Kai Rita išleido knygą „Albo Dumbuldoro gyvenimas ir melas“ Mjurijelė visus tikino, jog Rita Nepasėda šaunuolė, o Albas Dumbuldoras nebuvo toks šaunus kaip visi manė.

Vaitoklė Mirta[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Vaitoklė Mirta (mirė 1942 m.) yra mergaitė, kurią nužudė Basiliskas, tada kai Tomas Ridlis atvėrė Paslapčių kambarį. Kadangi Olivė Hornbi tyčiojosi iš jos akinių, Mirta nubėgo pasislėpti į mergaičių tualetą, kuriame buvo slaptasis įėjimas į paslapčių kambarį. Minėtame tualete Haris, Ronis ir Hermiona knygoje „Haris Poteris ir Paslapčių Kambarys“ gamino uždraustą Multisulčių eleksyrą. Paprastai Vaitoklė Mirta yra apibūdinama kaip jautri, nuolatos verkianti bei vaitojanti asmenybė – vienintelį kartą ji juokėsi tada, kai Hermiona netyčia pasivertė kate, įdėjusi netinkamus plaukus į Multisulčių eleksyrą. „Haris Poteris ir Ugnies Taurė“ knygoje Mirta pasirodo prefektų vonioje ir padeda Hariui Poteriui išspresti kiaušinio mįslę, prieš tai padėjusi Sedrikui Digoriui, bei papasakoja, kad po savo mirties ji dar ilgai persekiojo Olivę Hornbi, kol Magijos Ministerija nenusiuntė jos atgal į Hogvartsą. Nuo to laiko ji vaidenasi mergaičių tualete. Hariui Poteriui vykdant antrąją Burtų Trikovės turnyro užduotį, pasirodo po vandeniu, kad pasisveikinti su juo ir nurodyti kryptį.

Ponas Olivanderis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Burtų lazdelių pardavėjas. Šeštojoje dalyje jis buvo pagrobtas kadangi yra geriausias Britanijoje lazdelių gamintojas. Pagrobimo metu padarė Piteriui Trumpuliui naują lazdelę, ir buvo kankinamas, kad papasakotų apie dvynes šerdis.

Pensė Parkinson[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Drako Smirdžiaus draugė, kuri jam visada simpatizavo, norėjo būti kažkas daugiau. Ji yra Klastūnyno mokinė, dievina Draką. Kai tik kas nors Smirdžiui atsitikdavo, ji iškart bėgdavo žiūrėti, kaip jam sekasi.

Broliai Pevereliai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Trys Broliai Antiochas, Kadmas, Ignotas, kurie, kaip manoma, sukūrė Mirties relikvijas:

  • Šeivamedžio lazdelę
  • Prisikėlimo akmenį
  • Neregimąjį apsiaustą

Septintoje Hario Poterio dalyje Haris sužino, jog yra kilęs iš Peverelių ir yra paskutinis jauniausiojo brolio Ignoto Peverelio palikuonis.

Madam Rosmerta[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Trys šluotos“ kavinės padavėja. Ji iš aprašymo yra labai daili moteris, jai simpatizavo daug vyrų, tarp jų ir Ronaldas Vizlis. Šeštoje knygos dalyje, ji buvo užkeikta Valdymo užkeikimu, kad įduotų Keitei Varpeliui užkerėtą vėrinį iš „Trijų Šluotų“ moterų tuoleto.

Stenas Šalintakis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Visų burtininkų pamėgto Reaktyvinio autobuso konduktorius, pirmą sykį pasirodė Haris Poteris ir Azkabano kalinys. Paskui jis buvo suimtas, nes pliurpė Mirties valgytojų planus. Albas Dumbuldoras ir Haris Poteris netikėjo, kad jis yra Mirties valgytojas, bet paskui pasirodė, kad tai tiesa.

Rita Nepasėda[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Bjauri sakinių perfrazuotoja, žurnalistė. Parašiusi knygą apie Dumbldorą iškart po jo mirties. Neregistruota animagė, tai susekė Hermiona Įkyrėlė. Už tai, kad Hermiona jos neįduotų Magijos Ministerijai, ji sutiko parašyti straipsnį „Priekabininkui“.

Hepsiba Smit[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Labai turtinga, senyva moteriškė, Helgos Švilpynės tolima giminaitė. Turėjo Helgos Švilpynės puodelį su barsuku ir medalioną, vieną iš Salazaro Klastuolio relikvijų. Relikvijos yra labai apsaugotos, tad niekas be jos žinios, negalėtų jų paimti. Turi labai seną namų elfę Hokę.

Andromeda Tonks[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Belatriksės Lestreindž ir Narcisos Smirdžiuvienės sesuo, Nimfadoros Tonks motina

Tedas Tonksas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nimfadoros Tonks tėvas, Andromedos Tonks vyras. Per Hario išgabenimo operaciją paskutiniojoje dalyje, ponai Tonksai turėjo priimti tikrąjį Harį ir Hagridą, kad įduotų jiems Nešyklę.

Oliveris Medis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Oliveris Medis – fiktyvus veikėjas Hario Poterio knygose ir filmuose, Grifų gūžtos Kvidičo komandos kapitonas nuo 1991 iki 1994. Jo tikslas mokykloje, buvo laimėti Kvidičo taurę ir jiems tai pavyko paskutiniais metais, kai Oliveris buvo Septintame kurse. Oliveris Medis baiges mokyklą žaidė „Padlmiro jungtinėje komandoje“.

Vizlių ir Poterių šeimos vaikaičiai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Džeimsas Sirijus Poteris[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Hario vyriausiasis sūnus.

Albas Severas Poteris[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Hario vidurinysis sūnus.

Lilė Luna Poter[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Hario dukra.

Rouzė Vizli[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ronio ir Hermionos Vizlių vyriausioji dukra. Rouzė yra raudonplaukė, kaip ir jos tėtis Ronis.

Hugas Vizlis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ronio ir Hermionos Vizlių jauniausias sūnus.

Viktuar Vizli[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Bilo Vizlio ir Fler Delakur dukra. Ji bučiavosi su Tedžiu Lubinu. (Juos užklupo Džeimsas Poteris jaunesnysis- Hario ir Džinės vyriausias sūnus).

Kiti vaikai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Dominika Vizli – Bilo Vizlio ir Fler Delakur duktė
  • Luisas Vizlis – Bilo Vizlio ir Fler Delakur sūnus
  • Liusė Vizli -Persio ir Odrės Vizlių duktė
  • Molė Vizli II – Persio ir Odrės Vizlių duktė
  • Fredis Vizlis II – Džordžo Vizlio ir Andželinos Džonson sūnus
  • Roksana Vizli – Džordžo Vizlio ir Andželinos Džonson duktė