Banditės

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Banditės

PavadinimasBandidas
Kilmės šalis Prancūzija
Meksika
JAV
RežisieriusJoachim Rønning
Espen Sandberg
Scenaristas (-ai)Luc Besson
Robert Mark Kamen
VaidinaPenélope Cruz
Salma Hayek
Metai2006
Žanrasvesternas
Trukmė93 min.
Kalbaanglų
Biudžetas35 mln. JAV dolerių
Pajamos18,3 mln. JAV dolerių
IMDb įrašas

Banditės (angl. Bandidas) – 2006 m. Prancūzijos, Meksikos ir JAV kinematografininkų sukurtas vesternas, kuriam scenarijų sukūrė Lukas Besonas, o pagrindinius vaidmenis atliko Penelopė Kruz ir Selma Hajek.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Penélope Cruz – Marija Alvarez
  • Salma Hayek – Sara Sandoval
  • Steve Zahn – Kventinas
  • Dwight Yoakam – Taileris Džeksonas
  • Denis Arndt – Ešas

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Marija Alvarez – neturtingo Meksikos fermerio duktė, kurio žemę nusprendė užgrobti iš JAV atvykęs žemvaldys Taileris Džeksonas. Sara Sandoval – vietinio bankininko dukra, įgijusi nepriekaištingą išsilavinimą Europoje. Abi moterys nukenčia nuo Tailerio: jis, pasinaudojęs tuo, kad Marijos tėvas laiku nesumokėjo skolos, užvaldo jo žemę, o Saros tėvą nužudo kaip nebereikalingą partnerį, kuriuo buvo pasinaudota. Taileris nori paversi Sarą savo meiluže, tačiau ši pabėga ir keršydama nusprendžia apiplėšti buvusį tėvo banką, dabar perėjusį Tailerio nuosavybėn.

Banke Sara susiduria su Marija, kuri taip pat atėjo jo apiplėšti. Po įvairių konfliktų jos susivienija ir tampa bankų plėšikėmis, darančioms Džeksono valdomiems bankams didelius nuostolius. Neapsikentęs šis nusamdo kriminalistikos ekspertą Kventiną, tačiau pastarąjį merginos pagrobia, o vėliau pervilioja į savo pusę. Jie ima plėšikauti trise ir nors Marija su Sara vis labiau domisi Kventinu, pastarasis turi sužadėtinę.

Po dar vieno apiplėšimo, kurie darosi vis pavojingesni, jie sužino apie didįjį Džeksono planą: jo bankams patikėtus Meksikos valdžios pinigus apgaule traukiniu pergabenti į JAV. Trijulė patenka į traukinį, kuriuo taip pat keliauja ir Kventino sužadėtinė...