Aptarimas:Vytautas Petkevičius (1930)

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

"...buvo siunčiamas į įvairius Kauno apskrities valsčius kovai su banditizmu ir pagalbai vietos aktyvui."

Ar neatrodo vikipedininkams, kad sąvokos "banditizmas" ir "vietos aktyvas" yra abstrakcijos, reikalingos išaiškinimo? Kas yra banditizmas ir kas yra vietos aktyvas šio straipsnio ir to laikmečio kontekste? Gal aš klystu, bet mano galva tai - ideologizuotos komunistinės terminijos recidyvai. Vertinant be emocijų, ar nevertėtų "banditizmo" keisti į "ginkluotą pogrindį" ar "rezistenciją", o "vietos aktyvą" - į "NKVD" ar "kovines kolaborantų grupes"? Be abejo, aš gerokai perlenkiau redaguodamas straipsnį "kūrybos" skiltyje, aš tiesiog kvailiojau ir dėl to atsiprašau. Bet kaip rimti adminai a la Siggis galėjo praleisti "banditizmą" ir "vietos aktyvą"? Tai net ne ideologijos klausimas, tai - paprastai netikslumai, abstrakcijos, kurioms ne vieta Viki. Tai tas pats, kas būtų, jei straipsnyje apie Staliną rašytumėt "buvo labai blogas" ar "ūsuotasis kaukazietis išties buvo piktas". Taip ir su "banditizmu".

Pataisysim, bet Jūsų ankstesnė įdėta informacija, cituoju:"Menininko naudojamos "literatūrinės priemonės" dažniausiai esti aliuzijos į išangę, ekskrementus, taip pat polonofobija, antisemitizmas, krikščioniškosios Vakarų civilizacijos menkinimas ir homofobija. Nuolatinis girtavimas ir liguistas egocentrizmas pastaraisiais metais pasuko rašytojo kūrybą į neodadaizmą." taip pat netinka enciklopedijai.Siggis 11:51, 2008 gegužės 19 (EEST)

"Lietuvoje veikusiais rezistencijos dalyviais (liaudyje dar vadinamais banditais).[reikalingas šaltinis]"- Štai šito "reikalingo šaltinio" ir nesurasite, nes "liaudis" jų banditais nevadino. Vadino partizanais, miškiniais, žaliukais, bet "banditais" juos vadino tik sovietiniai vekėjai ir jų spauda. (arvydas)

Pašalinau šitą teiginį. --Homo 15:12, 2008 gruodžio 11 (EET)

Manau, kad faktas, kad jis buvo okupacinio režimo kolaborantas yra ne ką mažiau svarbus, už tą, kad jis buvo politikas, ar rašytojas.

Hello, can anyone search for any pictures of him that can be used here? Thanks. --Misibacsi 20:00, 2009 rugpjūčio 9 (EEST)