Aptarimas:Vokiečių dogas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kas čia dar be manes VOKIEČIU DOGUS redaguoja???

visi kas kuria wikipedija tas ir tvarko, nes kol kas esate naujokas ir jums reikia pagalbos--Qwarc 16:03, 2008 sausio 27 (EET)
jei nereikia mūsų pagalbos užsidėkite šabloną {{inuse}} ir taip išvengsite redagavimo konfliktų, tik vėliau nepamirškite jo nuimti--Qwarc 16:07, 2008 sausio 27 (EET)
viskas gerai tik issigandau kai, padarau kazka o cia matau ne mano parasyta nesamone "Visos jo kūno linijos harmoningos" - pats pagalvok kas is sito aiskeja? Ape veisle truputi ismanau ,... Pats laikau 3 ir leidziu laikrastuka http://greatdane.lt bei bandau daryti tarptautine dogu kataloga http://e-great-dane.com , o cia pasirodo kad Vikipedijoje nera veisles aprasymo ...
dabar ramiai kas tas {{inuse}} ???
Va keletas straipsniu Kuriuos bandysiu ikelti
  1. elementas 1 http://www.karaliskiejidogai.lt/istorija.html - vertimas is http://en.wikipedia.org/wiki/Great_dane
  2. elementas 2 http://www.margenis.com/istorijadogu.php - mano koleges is Panevezio rasinys
  3. elementas 3 http://greatdane.lt/Straipsniai/VOKIECIU-DOGU-Standartas

su autoryste nebus problemu galiu susiskambinti

Taip iš pat pradžių: jei redaguojate ir dar nepilnai viską surašėte ir dar norite pataisyti kai ką - tam kad nekiltų redagavimo konfliktų įdėkite {{inuse}}. Tai yra vienas iš daugelio šablonų. šablonai tai tai kas yra tarp figūrinių dvigubų skliaustų. Tų nowiki rašyti nereikia čia specialiai kad suprastų kaip paprastą tekstą.

Šablonų yra ir daugiau visų prisiminti tikrai niekas neprisimena - nėra reikalo

Toliau rašyti reikia lietuviškai su visomis ščžūų ir t.t.

Prieš įkeliant tekstus iš kitų tinklalapių pasirūpinkite leidimais t.y. visi vikipedijos tekstai yra platinami pagal GFDL licenciją t.y. nemokamai ir net juos galima panaudoti komerciškai. t.y. išleisti leidinį brošiūras ar kitaip platinti

Ir dar pasirašinėkite po savo komentarais - taip lengviau bendrauti. va taip --~~~~ --Qwarc 16:36, 2008 sausio 27 (EET)

siūlau nevartoti tokių pasakymų kaip "Vėliu didžiąją paros dalį kirmyja ant sofos", vis dėl to, čia enciklopedija. Siggis 19:41, 2008 sausio 27 (EET)
Sutinku. Turiu klausima? Kaip padaryti nuorodas į wikipedijos angliskus saltinius darant vertimą? --Baskervilis 20:41, 2008 sausio 27 (EET)

Tekstas geras, bet šaltinius būtų geriau nurodyti atskirose išnašose (įdedant nuorodas). Siggis 19:35, 2008 vasario 4 (EET)


Nelabai suprantu, kam nurodinėti šaltinius, kurie ir taip yra wiki (angliškoje). Tos nuorodos nepatvirtina, ar tekstas yra teisingas ar ne. wiki gali rašyti kas nori ir ką nori, o nuorodos turėtų būti į antrinius šaltinius o ne į wiki--Qwarc 23:46, 2008 vasario 5 (EET)
Apsispręskite patys tarpusavyje. Mano galva reikalingos nuorodos į angliškus puslapius, kad pasiskaityti apie dominantį dalyką. Kokia forma nesvarbu. Man asmeniškai patogiau vietoje , o ne išnašose, Kaip ir buvau padaręs pačioje pradžioje.
Sakysime mano paties atradimas, buvo kad skalikai atliktu naujas funkcijas 1585 metais iš Anglijos parvežti šuniukai veislei pagerinti, bet ne anglu mastifai. O prieš penkis metus Elzbieta siuntė 800 "karo šunis" sukilimo Airijoje malšinti. Išvados peršasi savaime.
O va tokios nuorodos, kaip metai, vietovardžiai ( Danija, Graikija,...) - nebent wiki pagerank'ui pakelti - skaitytojui ne velnio nereikalingi. --Baskervilis 11:06, 2008 vasario 6 (EET)
Nuorodos "ref" skirtos nurodyti pateiktų faktų šaltinius, ir kitų vikipedijų puslapiai tam nėra tinkami, nes vikipedija nėra pirminis šaltinis. Pvz., jei perrašote kokį nors teiginį iš angliškos vikipedijos, prie kurio ten yra nurodytas šaltinis, lietuviškoje vikipedijoje nurodomas tas šaltinis, o ne vikipedijos straipsnis. Tokios nuorodos, kaip metai, vietovardžiai, turi kitą paskirtį - ne nurodyti šaltinius, o nukreipti skaitytoją į atitinkamus straipsnius, jeigu pastarasis norėtų pasiskaityti plačiau. --Mea 11:34, 2008 vasario 6 (EET)
bardakas,... darau darau , ateina guru ir pasakęs, kad taip geriau pataiso. Po to ateina kitas guru ir .... Vėl laiką gaišt, kad atstatyti jau padarytą darbą, bei laukti sekančio guru ? :( --Baskervilis 11:42, 2008 vasario 6 (EET)
Vikipedijoje yra sava sistema, tvarka, taisyklės, kriterijai, reikalavimai t.t., ir ne visada bus taip, kaip pačiam norisi. Kai kurie naudotojai čia praleidę laiko daugiau nei kiti, ir geriau su ta tvarka susipažinę, todėl bando patarti naujokams, nepaisant to, kad gali tiesiog atšaukti pakeitimus, ištrinti straipsnius be jokių paaiškinimų ar pagalbos. Dalyviai nėra verčiami redaguoti straipsnius, kiekvienas prisideda kiek nori ir gali, tačiau bendromis jėgomis tekstą vis tiek reikia pritempti iki Vikipedijai priimto standarto, tad jūsų teisė rinktis, ar "laiką gaišt". --Mea 12:04, 2008 vasario 6 (EET)
Na aš savos tvarkos neprimetu taikausi su esamomis taisyklėmis, bet vistiek keistai atrodo, kai senbuviai vienas per kitą puola gelbėti naujoką ( kokia jiems iš to nauda ar jie čia visi tokie altruistai??): tu daryk taip, ne anas negerai pasakė reikia šitaip. Nuo to nebus geriau. Dabar aš parašysiu visiškai naują sutrumpintą dogų kilmės istoriją ir kai patalpinsiu susitvarkykite nuorodas patys, kaip jums patinka. Ar gerai?--Baskervilis 14:26, 2008 vasario 6 (EET)
Taip, altruistai, o ką? :) Beje, patarti yra lengviau nei sutvarkyti kito žmogaus rašytą tekstą.:) Be to, aukščiau nematau viena kitai prieštaraujančių nuomonių, tik papildymus. --Mea 14:37, 2008 vasario 6 (EET)

Jo,... Sigitai radai ką įdėti - invalidą :-( --Baskervilis 11:45, 2008 vasario 19 (EET)

Sorry, neatidžiai pasižiūrėjau... Siggis 19:30, 2008 vasario 19 (EET)