Aptarimas:Vitaminas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Na, na. Ir kas irodys, kad avitaminozė ne liga? Ir kad jai gydyti reikalingi vaistai - tie patys vitaminai. Gal mažindami kategorijų skaičių nepersistenkime. Orionus 11:06, 18 Spalio 2006 (EEST)

Vitaminai nėra vaistai. --Nomad 11:08, 18 Spalio 2006 (EEST)
Gydant daugelį ligų reikia gerti daugiau vandens, tai siūlau kategorijai "Vaistai" kartu su vitaminais prie vaistų priskirti ir vandenį, po to jau magnį, geležį ir t.t. knutux 11:58, 18 Spalio 2006 (EEST)

Skaitykit Vikipedija: Vaistai - "Vaistams taip pat priskiriamos vaistinės medžiagos arba jų deriniai, kurie gali būti vartojami ligų diagnostikai in vivo arba fiziologinėms funkcijoms grąžinti, koreguoti arba modifikuoti." O prie to paties, skorbutas, tai kas? Ir kaip jis gydomas? Orionus 12:18, 18 Spalio 2006 (EEST)

Bet kokių medžiagų trūkumas žmogaus organizme sukelia tam tikras ligas, tačiau pačios medžiagos (pvz., vitaminai, mineralai) nėra vaistai. Pagal jūsų pasiūlymą ir elementariausias vanduo ar maistas turėtų būti vaistai, jei priskirtume visas medžiagas. Tai tiesiog būtinos medžiagos be kurių organizmas nefunkciuonuoja normaliai ir jos nepriskiriamos prie vaistų. Dėl pačio vaistų apibrėžimo, buvo paminėta vaistinės medžiagos, o ne tiesiog medžiagos. --Atlantas 12:47, 18 Spalio 2006 (EEST)

Pagaliau tiesą sakant, nežinau, nes neesu medikas. Ir Knutux kažkuria prasme teisus - yra tokia organizmo būsena - dehidratacija, kai prarandama vandens ir reikia jo gerti. Gali būti, kad lietuviškoje Vikipedijoje pateiktas vaistų arba vaistinės medžiagos apibrėžimas nėra tikslus ar bent jau nėra pilnas. Ir net jei akcentuoti kad ten minimos "vaistinės medžiagos", tai vis tiek neišsprendžia problemos. Nes vaistinė medžiaga tai "medžiaga, skirta gydymui". Na tai kaip gydom skorbutą? Orionus 13:02, 18 Spalio 2006 (EEST)

Nelabai suprantu problemos - gi ne visos ligos gydomos vaistais. Kai kada gydoma poilsiu, fizioterapija, pchichoterapija, operacijomis, vitaminais ir t.t., taigi neaišku kodėl negalima ir skorbuto gydymo įvardinti tikru vardu - gydomas vitaminu C, o ne vaistais. knutux 13:09, 18 Spalio 2006 (EEST)
Reiktų vaistų str. paminėti, kad organizmui būtinos medžiagos nėra laikomos vaistais, kadangi pats žmogus natūraliai dažniausiai jas gauna iš gamtos ar pan. --Atlantas 13:12, 18 Spalio 2006 (EEST)
Problema, Knutux, kiek suprantu yra vaistinės medžiagos apibrėžime. Nes tai yra tai "medžiaga, skirta gydymui". O vitaminas C irgi yra medžiaga, skirta gydymui? Taigi, Atlantas jau "pagavo kampą". Kas turite daugiau kompetencijos šioje srityje, pakoreguokite apibrėžimus. Orionus 13:26, 18 Spalio 2006 (EEST)
Tu niekada nerasi tokio apibrėžimo, kuris idealiai nusakytų ką reikia, ir neapimtų nieko ko nereikia. Tuo bandė užsiiminėti Antikos filosofai ir iki dabar nieko šioje srity nepasiekė :) Apibrėžimas turi būti toks, kad žmogus suprastų, apie ką eina kalba. Jei iš pirmų kelių sakinių pateikto apibrėžimo kas nors neaišku, pavyzdžiui, kaip dabar tau su vitaminais, visada galima patikslinti ar parašyti plačiau. Pavyzdžiui, straipsnio tekste. --13:51, 18 Spalio 2006 (EEST)
Visiškai sutinku. Na, tai kas apsiims patikslinti ir parašyti plačiau:)? Orionus 14:09, 18 Spalio 2006 (EEST)

Tie vitaminai šnekamojoje kalboje - kažkoks absurdas, visiškai bevertė informacija, ar nebūtų geriau ištrinti?

Ištryniau, kadangi tai akivaizdžiai ne enciklopedinė informacija.--Atlantas 20:55, 2008 sausio 6 (EET)