Aptarimas:Varniai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Pritariu knutux, kad,
a) labai tikėtina, kad [1] pažeidžia GFDL licenciją nenurodydami informacijos šaltinio (Vikipedijos). Mat, pagal jų puslapio datą informaciją ir Vikipedijos straipsnio istoriją tam metui - tekstai beveik visiškai sutampa. Jei kuri svetainė naudojasi Vikipedijos informacija, ji privalo nurodyti šaltinį ir nekeisti licencijos - t.y., net padariusi pakeitimus, negali uždėti (C);
b) priešinga galimybės - VP pasinaudojo Varnių svetainės info - versija irgi yra galima; tačiau pagal VP istoriją, toji info VP jau buvo (lyginant su Varnių puslapio data). Esminę info [2] pateikė būtent knutux, - ir tikiuosi jis jos nekopijavo iš kitur... --JonasS 10:04, 7 Birželio 2006 (EEST)

Del autoriu teisiu ir pan. apskritai[redaguoti vikitekstą]

jei is jusu kuris nufotkina mano fotke ir ideda i wikipedia ar kur kitur, reikia suprasti ta nuotrauka yra jo autoryste ir nuosavybe? o jeigu jis mane izeidzia ir pazeidzia mano asmens laisves tuo budu? ar as negaliu kur del to pasiskusti? man nuo pat pradziu atrode juokingas tad dalykas, kad jei tu fotkini beleka, tau tai ir priklauso. Zmogiskumui nusizengiate. Malakasosas 11:39, 7 Birželio 2006 (EEST)

del autoriniu teisiu[redaguoti vikitekstą]

Pries pradedant nagrineti isvestinius GFDL pazeidimus, deretu panagrineti pirminiu saltiniu problema. Akivaizdu, kad bet kuris tekstas, straipsnis, darbas etc yra sudaromas/parasomas remiantis tam tikrais saltiniais. Todel rasant, kad ir i Vikipedija, tikslinga butu nurodyti saltinius, ko as nepastebiu. Kokiu budu yra patikrinama, ar informacija,esanti Vikipedijoje, nera ideta pazeidziant tu saltiniu autorines teises? Siuo atveju teiginys "tikiuosi tas ar anas nenukopijavo is kitur..." skamba ganetinai naiviai. Ar tada, kai objektas ikeliamas i Vikipedia be autoriaus sutikimo, jis jau staiga patampa viesai prienamas, kopijuotinas ir modifikuotinas pagal GFDL licencija?

Beje reiktu prisiminti: "Jei nepageidaujate, kad jūsų įvestas turinys būtų negailestingai redaguojamas ir platinamas, nerašykite čia. "

Konkrečiai šiuo atveju, kopijavimo į varniai.lt metu Vikipedijoje esančios informacijos šaltinius nesunku buvo patikrinti pagal istoriją (esminė info įdėta keitimu su komentaru "pagal TLE"), dėl vėlesnių keitimų netikrinau. Šiaip šaltinių nenurodymas vis dar yra rimta problema, nes tai daro tikrai ne visi, tačiau situacija po truputi gerėja. O dėl kažkokių pasvarstymų su komentaru "skamba ganetinai naiviai" - čia ne į temą, prašome diskutuoti konstruktyviai. Dėl "negailestingai redaguojamas ir platinamas" - šis sakinys nereiškia, kad galima bet ką iš Vikipedijos imti ir užsidėti savo (c), tai tik reiškia, kad bet kas GFDL sąlygomis galės platinti. knutux 13:15, 8 Birželio 2006 (EEST)

Varnelės nuotrauką į Commons[redaguoti vikitekstą]

Labai prašyčiau įdėti Varnelės (Varniuose) nuotrauką į Commons. Ačiū. --Kusurija 18:27, 17 vasario 2010 (EET)[atsakyti]

Was the former Medininkai town on the territory of moder Varniai or a bit further? -- Melilac (aptarimas) 21:37, 23 lapkričio 2015 (EET)[atsakyti]

OK, found the answer. Melilac (aptarimas) 16:09, 27 lapkričio 2015 (EET)[atsakyti]