Aptarimas:Vardenis Pavardenis

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
  • sorry lyg ir buvau rašęs, bet pasirodo neparašiau argumentų. 1) Straipsnis apie nieką. Tokia pačia logika galima būtų rašyti straipsnį apie Vienas, vienas nurodant kad taip dažnai sako derindami aparatūrą muzikantai. Taip pat būtų galima rašyti straipsnį apie lakgfafgh nurodant kad tokio raidžių kratinio nėra jokioje žinomoje pasaulio kalboje. VA tada tai turėsim visų žinių talpyklą. 2) abejotinas pats turinys - kuo remiamasi teigiant kad Petras Petraitis yra standartinis ir formose naudojamas darinys. Kodėl Ne Jonas Jonaitis ar Jonas Petraitis? Tuo labiau dabar formose naudoja "Vardenė Pavardenė" ir "Vardenis Pavardenis". Dirgela 16:11, 29 Bir 2005 (EEST)
  • prieš motyvai: 1) norėtųsi susipažinti su motyvais , pamatyti kokiems kriterijams neatitinka. 2) nežinau, ar verta trinti - man šis straipsnis negadina Enciklopedijos, tikrai paaiškina vartoseną, nėra akivaizdi kvailystė. 3) jeigu siekiama, kad Wikipedia taptų visų žinių talpykla, tai vietoj mėtymo gal reiktų siekti dėlioti į vietas ir/ar kategorizuoti. Būtent šiam straipsnio pavadinimui net {{disambig}} 'nelimpa' :-) --AndriuZ 16:01, 29 Bir 2005 (EEST)
Šiaip angliškoj wiki tai labai gerai gaunasi - yra nukreipiamasis en:John Smith, kuriame lyg tarp kitko parašyta, kad naudojamas ir kaip vietlaikis (placeholder'is). Gi lietuviškai nėra taip jau nuosekliai naudojama tas Petras Petraitis (būna ir Jonas Jonaitis ir kitokių vardų dažnai), tai gal geriau jei palikti, tai pakeisti pavadinimą? Tik nesugalvoju į ką keisti, bet turėtų apimti visus virtualius anketinius vardus. Knutux 16:05, 29 Bir 2005 (EEST)
Beje, tekstas standartinė lietuviška pavardė yra kiek klaidinantis, nes tai ne standartinė pavardė, bet simbolinė ar kažkas tokio.
kažkas (?) kažkada rašė, kad jie mums ne rodiklis :-) kitas beje (arba - kita analogija) - vietoj jėgų eikvojimo čia, norėčiau atkreipti dėmesį, kad dar nėra straipsnių apie vardas, pavardė forma anketa (kaip ir vadovėlis, žodynas)- gal geriau tokiu būdu reikšti rūpestį Wikipedijos kokybe? --AndriuZ 18:12, 29 Bir 2005 (EEST)
čia aš suprantu kaip pasižadėjimą parašyti trūkstamus normalius straipsnius, o tik paskui imtis ginti visokį kliedesį? Dirgela 20:14, 29 Bir 2005 (EEST) O straipsnio kokybė matau kyla - kažin kas per naujas išradimas yra "archetipinis pseudonimas"? ;) kodėl redirect'as į John Doe? Nuo kada Petras Petraitis tapo John Doe ;) eh, andriuz, per tą laiką kol čia waist'ini, būtum spejęs parašyti tuos trūkstamus straipsnius. ;)

Dirgela 20:20, 29 Bir 2005 (EEST)

tam ir yra ši enciklopedija, kad sužinoti ką nors naujo...:-))) --AndriuZ 21:14, 29 Bir 2005 (EEST)

Pašalinau interviki nuorodas, nes buvo neteisingos (kiti straipsniai apie stereotipinį „vidutinį gyventoją“). Šį ko gero būtų galima susieti su en:Placeholder name, ir atitinkamai pervadinti. Gal į Pavyzdinis vardas? --Nomad (aptarimas) 12:48, 6 gruodžio 2020 (EET)[atsakyti]