Aptarimas:Vairuotojas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Šoferis? Šiaip vairuotojas, nors VLKK dvejoja: [1]. Pagonis 23:51, 2007 rugpjūčio 6 (EEST)

Argi šoferis nėra tarptautinis žodis? Artrix 10:18, 2007 rugpjūčio 7 (EEST)

Tarptautinių žodžių žodyne yra, bet, Pagonio nurodytame linke VLKK teigia, kad "minėtas žodis vertinamas kaip vengtina vartoti svetimybė". Ir kažkaip nėra Lietuvoje prigijusio tokio šio žodžio vartojimo aspekto, kad šoferis vairuoja prabangius automobilius. Orionus 10:34, 2007 rugpjūčio 7 (EEST)

Truputį negerai gavosi pervadinus, vairuotojas yra žmogus, vairuojantis automobilį. Galbūt reikia įdėti įžangoje, kad šis straipsnis apie vairuotojo profesiją, o ne šiaip vairuotojus. Tada ir tas teiginys apie limuzinų kompanijas atrodys kiek rišliau. --Nomad 10:59, 2007 rugpjūčio 7 (EEST)

Nelabai rišlus straipsnelis čia - lyg ir apie profesiją, lygir apie tai kaip supranta KET. O turinio praktiškai nėra - vairuotojas tai tas kuris vairuoja automobilį, kepėjas, kur kažką kepa - grynai žodyniniai apibrėžimai.--Dirgela 09:56, 2007 rugpjūčio 12 (EEST)

Tai jau geriau vadinkit straipsni Limuzino vairuotojas jai netinka Šoferis, nes straipsnis yra apie žmogų, kurio profesija yra vairuoti limuziną Artrix 15:46, 2007 rugpjūčio 12 (EEST)

Irgi gal nelabai tinka. Apskritai kiek suprantu tai nebūtinai limuzino vairuotojas, o gali būti ir bet kokios kitos mašinos vairuotojas. Visa esmė čia buvo, kad tai žmogus, praėjęs specialų apmokymą, kad galėtų saugiai vežioti svarbius asmenis? Šiaip jau pradžioje vadinosi šoferis, tačiau lietuvių kalbos kultūroje nėra tokio atspalvio, kad šoferis tai būtų išimtinai prabangių mašinų specialiai apmokytas vairuotojas. Orionus 22:58, 2007 rugpjūčio 12 (EEST)