Aptarimas:Ugnikalnis

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ar tikrai kaldera yra ugnikalnio tipas? Gal tai jo dalis? Gal Qwarc žino? Konsultantas 14:02, 14 Kovo 2006 (EET) Taip tai toks vulkanų tipas. tiesa, staipsnyje kaldera, pastaroji vertinama tik kaip reljefo forma, o kalderos tipo vulkanai tai vulkanai, kurie išsiveržimo metu sprogsta tokia jėga, kuri praktiškai sunaikina ugnikalnį. tokie vulkanai yra pavyzdžiui Tyro ugnikalnis viduržemio jūroje, Talio vulkanas Filipinuose ir žinoma pats įžymiausias šio tipo vulkanas - Krakatau. Šio tipo vulkanų išsiveržimo padarinys ir yra reljefo forma kaldera. Todėl gerai būtų pakoreguoti straipsnį kaldera--Qwarc 14:48, 14 Kovo 2006 (EET)

Man truputį užkliuvo magmos ir lavos tipai straipsniuose ugnikalnis, magma ir lava, jie šiek tiek skiriasi, ar taip ir turi būti? Mea 00:50, 2007 Sausio 14 (EET)

Taip jie straipsniuose nevienodais pavadinimais, bet tai sinoniminiai pavadinimai. Straipsniai dar nebaigti, todėl su laiku tikriausiai visus pavadinimus pavyks sustiguoti--Qwarc 01:18, 2007 Sausio 14 (EET)
  • Pastraipoje apie Jupiterio palydovo Ijo išsiveržimą pasakyta, kad ugnikalnis išsiveržė į kelių kilometrų aukštį, o prie šalia esančios nuotraukos yra užrašas apie 140 km aukščio išsiveržimą. Reikėtų patikslinti, ar ten kalbama apie skirtingus išsiveržimus (tuomet nutodyti metus), ar tiesiog padaryta klaida. Auksiner 11:45, 2009 kovo 01 (EET)


(Ne)verta ?[redaguoti vikitekstą]

Straipsnis įdomus ir išsamus, manau, tai vertingas vikipedijai straipsnis. Kas mano kitaip? Pasakykit kodel, bandysim istaisyt. Jei tokiu nera tada pažymėsiu kaip vertingu... Adam 16:10, 2007 Birželio 3 (EEST)