Aptarimas:Sniego žmogus

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ar "Šią vaizdo juostą peržiūrėję ortopedai ir kitų sričių medikai teigia, jog nufilmuotos būtybės eisena bei elgsena visiškai neatitinka žmogaus" teiginys vienapusiškai teisingas?. Pagal kitus tyrimus "Įtarimą kelia keli sutapimai: a) Patterson išėjo su ketinimu nufilmuoti Didžiąją pėdą; b) žinomas pėdsakų klastotojas tiksliai nurodė, kur jam eiti norint rasti Didžiąją pėdą; c) Paterson iš filmo susikrovė neblogą kapitalą. Anatomas ir antropologas John Napier juostoje rado nemažai neatitikimų: ėjimas ir dydis kaip žmogaus, svorio centras kaip pas žmogų, žingsnio ilgis neatitinka su paliktais pėdsakais. Nenuginčijami ir kita pateikiama medžiaga – nuotraukos ir garso įrašai". Xportas 11:30, 08 Lapkričio 2006 (EEST)

Ar reikalingi tokie sakiniai kaip "Jetis, kaip ir kiti šiltakraujai gyvūnai, žiūrėjimą į akis suprantantis kaip grasinimą." - juk kalbama apie menamą būtybę, tai vien dėl to toks teiginys nelabai vertingas. Be to, kiek žinau, primatai vien žiūrėjimo į akis nevertina kaip grasinimo, taigi tas teiginys gaunasi dar menkavertiškesnis. knutux 14:51, 2006 Gruodžio 8 (EET)
Jei ši pasakojimai apie šią Sniego žmogaus savybę iš tiesų paplitę (aš to negirdėjau), tada galima įdėti, kad apie jį taip pasakojama. Analogiškai, kaip ir pasakojama kad turi kailį, humanoidas, etc. Tik dėl tų kitų šiltakraujų gyvūnų, tai jau vienareikšmiškai neteisybė. --Nomad 16:01, 2006 Gruodžio 8 (EET)
ta proga prisimenu vieno mano draugo, zoologijos sode prižiūrėjusio beždžiones, perspėjimą nežiūrėti (beždžionei) tiesiai į akis, nes šioji susierzinusi gali pulti. Aišku, beždžionė beždžionei nelygu... :) Konsultantas 15:01, 2006 Gruodžio 8 (EET)

Ječio nuotykiai Rusijoje[redaguoti vikitekstą]

Būtų gerai, jei būtų nurodyta, iš kur ta istorija paimta ir kodėl ji apskritai čia įdėta, kadangi egzistuoja šimtai pasakojimų, viens už kitą fantastiškesnių. --Nomad 16:03, 2006 Gruodžio 8 (EET)

Ječio genofondas[redaguoti vikitekstą]

Reikalinga citata, iš kur paimtas teiginys dėl Ječio genuose užfiksuoto žmogaus vengimo. Turint omenyje, kad mitai apie Sniego Žmogų atsirado nepalyginamai anksčiau, nei genetika apskritai, turiu įtarimą, kad čia tik kokio nors iš naujųjų pseudomokslininkų idėjos, nelabai vertos paminėti straipsnyje. --Nomad 18:43, 2006 Gruodžio 11 (EET)

Nepasakyčiau, kad tai nevertas demesio teiginys, ir tai visai ne pasak Nomad pseudomokslininku idėjos, aprašymų apie sniego žmogų galima rast senovės tautosakoje, kai kurių keliautojų užrašuose, bandoma speti pagal neva jų pedsakus ir pan., nes jei bandoma aprasyti, išsiaiškint kas nepažinta vartojamas "neva", bet šį sakini aišku galima pakeisti. -- Xportas 19:05, 2006 Gruodžio 11 (EET)
Tikrai? Nekantraudamas laukiu nuorodų ar citatų iš senovės tautosakos apie Ječio genus :)). Turbūt ne taip supratai, ką norėjau pasakyti. Jokiu būdu neteigiu, kad nereikia straipsnio apie patį Jetį, ar kad tokią būtybę išgalvojo šiuolaikiniai pseudomokslininkai. Man abejones kelia tik teiginys dėl genetikos. --Nomad 19:18, 2006 Gruodžio 11 (EET)

Dėl "faktų" apie sniego žmogaus genotipą[redaguoti vikitekstą]

Akivaizdu, kad pasakojant mitus apie ječio genus, panaudotas frazeologizmas, kurį taip pat sėkmingai galima pakeisti "ječio kraujyje nuo senų senovės yra...", ir tokio teiginio šaknys gali būti koks nors Sibiro medžiotojo memoratas apie tai, kaip gretimo kaimo Tania pastojo nuo sniego žmogaus, nes tas užuodė padorią mergaitę belaigančią po jonažolių pievą ir negražiai su ja pasielgė (tikrasis to ječio vardas buvo Ivanas iš gretimo kaimo). Paskui tą memoratą panaudojo pseudomokslininkas N, mokėjęs žodį "genai". Remdamasis tokiais samprotavimais ir neradęs tekste nuorodų į šaltinius, įvedžiau tariamosios nuorodos dalyvius. Konsultantas 08:27, 2006 Gruodžio 12 (EET)