Aptarimas:Seksualinė prievarta kalėjime

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Pageidautina, kad straipsnyje būtų nuorodos į kitus straipsnius Vikipedijoje. Šaltinių nuorodos turėtų būti atskirame skyriuje straipsnio pabaigoje. Nors šios nuorodos netgi ne į šaltinius, o termino naudojimo pokalbiuose pavyzdžius. --Mykolas OK

Dar apie tai. Manau, kad geriau, jei išoriniai šaltiniai aprašomi panašiai, kaip literatūros sąraše. Toleruotinas atvejis - jei teksto autorius labai skuba, ir parašęs teiginį įdeda tik nuorodą į išorinį šaltinį, kuriuo tas teiginys remiasi. Ypač svarbūs šaltiniai, kuriuose pagrindžiama pozicija, dėl kurios galėtų kilti abejonių. --Mykolas OK
Dabartinės interwiki nuorodos yra klaidinančios, nes susieti straipsniai nėra apie šią kastą.--Dirgela 21:46, 2007 Kovo 4 (EET)
Angliškas straipsnis yra apie kalinių seksualinį prievartavimą, kurį gali atlikti kiti kaliniai arba kartais kalėjimo darbuotojai. AudriusA 23:23, 2008 lapkričio 29 (EET)

„Gaidys“ ar „gaidžiai“ bei wiki[redaguoti vikitekstą]

Straipsnis geras ir atitinka tikrovę. Norėčiau pasiūlyti ištaisyti tik, kai ką, t.y. Straipsnio pradžią ir patį pavadinimą. Vietoje: Gaidys (kasta) yra kalėjimo kasta, rašyti daugiskaitą - "Gaidžiai" yra kalėjimo kasta. Nėra tokios kastos "gaidys" ar "gaidžio", nes yra apibendrintas pavadinimas daugiskaitoje. Ir dar pridurti, "DAUGUMOJE susijusi su seksualiniais santykiais tarp kalinių". Kažkada, kaip istoriniai šaltiniai teigia, gaidžiu tapdavo per tam tikrą nuleidimo ritualą t.y. išprievartautas vyras tapdavo gaidžiu. Kiek vėliau gaidžiu tapti pasidarė "lengviau", nepilnamečių kolonijose, kalėjime, zonoje pas "gaidžius" patekti galima po apipylimo šlapimu, pasisveikinimo su gaidžiu, ar net po nukritusios ant žemės cigaretės pakėlimo, ir dar "ennn" faktorių visiškai nesusijusių su lytiniais santykiais... Antras siūlymas, keisti pavadinimą: Gaidys (kasta) į Gaidžiai(kasta). Išimti iš "Gaidžio-vištos patino" straipsnio, nuorodą į kalėjimo kastas. Antraip ir prie visų Ožių (alpinio, pelkinio, ispaninio ir t.t.) reikia irgi pridėti nuorodą :))), kad šis straipsnis apie gyvūną, o ne apie kastą, nes yra ne tik "gaidžių", bet ir "ožių" kasta. Jei tai ką siūlau padarysim, žmonės ieškodami "gaidžių" ir ras "gaidžius", o kas norės vištos patino gaidžio tas ras vištos patiną gaidį. Ir baigsis visi kylantys debatai, kurie ir kilo dėl neteisingo įvardinimo... Šiaip, palikus norodą tikrojoje gaidžio prasmėje irgi nepakenktų, ką jau padarysi, jei tikrovė tokia.

Pritariu. Straipsnis geras, siūlymas su komentaru taipogi. Išmanai ką kalbi... Tą patį pasiūlyčiau ir aš, būtent "Gaidžiai" yra kalėjimo kasta, o gaidys turi dvigubą prasmę. Pastaruoju metu visuomenėje "gaidys" jau vartojamas ir apibūdinant daiktą, filmą ar pn., turi "absoliučios blogybės" prasmę. Pvz.: Nusipirkau tokį "gaidišką" televizorių ir t.t. Parašiau straipsnį "kalėjimo kastos" kurime iš esmės yra apibūdinta kas tie gaidžiai. Iš esmės kalbama apie tą patį. Šiaip siūlau nesismulkinti į atskirus straipsnius. Imti ir sukurti straipsnį "kalėjimo subkultūra" nes antropologai ir sociologai sutaria jog tai yra "subkultūra" ir šioje temoje sukrauti viską t.y. ištakas, skirstymasi į kastas, blatnas dainas, savas reikšmes turinčias tatuiruotes ir t.t. Prie subkultūrų dadėti nuoroda "Kalėjimo subkultūra" ir baigsis visi debatai dėl reikšmingumo ir pn. (RičardasKr 2008.11.30)

Manau, vertėtų uždėti kabutes ties žodžiais 'gaidys', nes kažkaip neenciklopediškai skamba.. --Mea 00:12, 2008 lapkričio 4 (EET)

O aš manau, kad straipsnis yra be ryšio, ir jį reikia arba iš esmės perrašyti, arba ištrinti. Nes dabar čia tas pats, kas mėginti aptarinėti prostitučių žargoną straipsnyje „Šliundra“. --Ąžuolas 00:39, 2008 lapkričio 30 (EET)