Aptarimas:Ron Hubbard

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Manau, kad pavadinimas turėtų būti su pilnu vardu. Dirgela 06:26, 31 Sau 2005 (UTC)

Gal, nezhinau :-) Scientologai dazhnai naudoja vien pavarde, bet jie gal nelabai geras rodiklis :-) --Tractor 06:39, 31 Sau 2005 (UTC)
Del komentaro kaip apie rashytoja: shiaip jis aishku nepriklauso pasauliniam rashytoju shimtukui, tachiau keliolika gyvenimo metu praleido gyvendamas ish parashytu knygu, o tai yra mazhu mazhiausiai (kaip bevertintume) jo profesionalumo rodiklis. Aishku, labiausiai ishreklamuotas jo kurinys - "Mushio Laukas - Zheme" - tai vienas ish prastesniu. Kazhkada esu skaites kitu, senesniu jo romanu, reikia pasakyti, kai kurie buvo dar prastesni uzh ta "Mushio lauka", bet kai kurie buvo lyg ir neblogi. Galu gale (visgi, kokia grandiozine ideja!) jis, butent kaip rashytojas sukure dianetika (pirma karta ishspausdinta buvo science fiction zhurnale), kaip rashytojas sugalvojo scientologija, ir paskui paverte visa tai i tikrove. Gana unikalus atvejis, ar ne? :) Aishku, butu geriau, jei butu sugalvojes ka nors pozityvvaus, o ne nusikalstamo, bet vis viena :) --Tractor 19:41, 14 Vas 2005 (UTC)
Aš visai neneigiu jo kaip rašytojo veiklos - ji straipsnyje aprašyta. Tiesiog žinomesnis jis kaip scientologų įkūrėjas, tai tas pats, jei straipsnyje apie Leonardo da Vinci pirmame sakinyje parašytume, kad da Vinci - sraigtasparnio prototipo kūrėjas. Taip, jis buvo nubraižęs kažką panašuas į sraigtaspranį, tačiau jo indėlis į žmonijos istoriją svarbesnis kitose srityse. Dirgela 06:56, 15 Vas 2005 (UTC)
Sraigtasparnio prototipas - tai objektas, o ne veiklos sritis (da Vinci atveju sritis butu inzhinerija) :P Beje, ash apie Hubbarda pirmiau suzhinojau kaip apie rashytoja, o tik po kokiu 4 metu suzhinojau, kad jis sektos ikurejas. Manau, Lietuvoje 1 zhmogui, zhinanchiam, kad Hubbardas yra scientologijos ikurejas, tenka kokie 5 zhmones, skaite kokia nors jo fantastikos knyga. Aishku, tai mano spejimas, gal ish tiesu ir atvirkshchiai yra :) --Tractor 08:49, 15 Vas 2005 (UTC)
Nu jeigu taip tai aš turbūt persistengiau. Mane labiau kamuoja straipsnio pavadinimo klausimas - kodėl tik pavardė? AR čia ne pavardė o slapyvardis? Labai nesinorėtų sistemos kai straipsnius vadinsim Puškinas arba Prustas. Dirgela 10:00, 15 Vas 2005 (UTC)
Jo, shiaip tai gal ir nelabai chia su tuo pavadinimu, reiktu kaip nors Ron Hubbard, ar pan. pervadinti gal. Nes visgi Hubbard nera slapyvardis. --Tractor 12:38, 15 Vas 2005 (UTC)
Dar labai įtartina kad 1982 metais miręs žmogus 1984-1986 metais parašė vieną iš knygų, nebent čia leidimo metai? Knutux 10:38, 15 Vas 2005 (UTC)
Hubbardo mirties metai (oficialus) yra 1986 (pagal scientologus jis ne mire, o persikele i kita lygmeni tolimesniems tyrimams, LOL), o apie tai, kad jis mire 1982, aishkina kai kuriu nuo scientologijos atskilusiu shaku atstovai. O del paskutiniu jo knygu autorystes, tai, kiek zhinau, yra ginchu, nors literaturos ekspertu manymu, autorius visgi buvo Hubbardas. --Tractor 12:38, 15 Vas 2005 (UTC)
Nu va, ir šičia psichiatrai-psichologai pasireiškė. Tai kaip gi su Vikipedijos taisyklėmis? Ar rašant apie scientologija jos negalioja?